Nördkulturen

Senaste inläggen

Av David - 18 september 2014 16:23

 

Till helgen är det dags för Magic prerelease igen. Denna gång heter setet Khans of Tarkir. Tarkir är en värld styrd utav kämpande krigsherrar och mäktiga klaner som kämpar om herravälde över planeten, en konflikt som pågått i över 1000 år. Planeten är också hemplanet för planeswalker Sarkhan Vol och var tidigare bebodd utav drakar innan Sarkhan utplånade dem. Nu lever drakarna kvar i minnet och varje klan dyrkar en aspekt var utav de utdöda drakarna.


I speltermer finns det 5 olika klaner. Varje klan representeras av varsin "wedge", dvs en trefärgskombination där en av färgerna är fiendefärg till de andra två. Varje klan har också varsin spelmekanik. Under prereleasen väljer man en utav dessa klaner och får 5 boosters samt 1 unik booster för den klan man valt.  Klanerna är:


The Abzan Houses (Vit, Svart, Grön) – Spelmekanik: Outlast

The Jeskai Way (Blå, Röd, Vit) – Spelmekanik: Prowess

The Sultai Brood ( Svart, Grön, Blå) – Spelmekanik: Delve

The Mardu Horde (Röd, Vit, Svart) – Spelmekanik: Raid

The Temur Frontier (Grön, Blå, Röd) – Spelmekanik: Ferocious


Jag tycker spelmekanikerna i setet verkar riktigt roliga. De är hyfsat enkla regelmässigt men kommer ändå spela stor roll i en match. Kortfattat så kan man beskriva de så här (orkar inte översätta):


Outlast: Outlast grants a +1/+1 counter on the creature for a cost, but it may also trigger other abilities

Prowess: Creatures with Prowess trigger and get +1/+1 until end of turn when a non-creature spell is cast.

Delve: cost-reduction

Raid: It gives an advantageous effect if a player has attacked with a creature the same turn.

Ferocious : It triggers an advantage for the player if they control a creature with power 4 or greater


I setet återtrycks de så kallade fetch-länderna. Dessa spelar i Legacy och är därför dyra, går mellan 150 och 500 kr på marknaden. Så en sådan öppnar man förstås gärna


       

ANNONS
Av David - 17 september 2014 19:41

 

Handling

I väldigt ung ålder blir den godhjärtade fen Maleficent kär i en människopojke vid namn Stefan som jobbar för kungens hov men när människorna försöker invadera hennes land försvarar hon sitt hemland med våld. Maleficent, tillsammans med sin armé, lyckas driva tillbaka människorna och besegra kungen i hans försök att invadera. Kungen lovar på sin dödsbädd att den som dödar Maleficent blir hans arvinge till tronen. Stefan hör detta och ger sig ut för att träffa Maleficent för att förråda henne.


 

Jag kan inte minnas att jag har sett så fruktansvärt många filmer med Angelina Jolie men jag får säga att jag tycker detta är hennes starkaste roll hittills. Jag tyckte hon var riktigt bra i rollen som Maleficent. Hon var den enda skådespelaren i filmen som jag tyckte var riktigt bra men Sharlto Copley i rollen som Stefan var bra han också. En som jag tyckte var mindre bra var Elle Fanning som spelade Stefans oskyldiga lilla dotter, som i verkligheten är Angelina Jolies och Brad Pitts dotter. Jag tyckte vissa av hennes repliker lät så inövade och hade den vissa teateransträngningen över sig som man bara ser på en teaterscen. Precis som om hon aldrig levde ut sina repliker känslomässigt utan höll kvar vid samma ansträngda inövnings mönster precis som om hon gjorde en repetition framför en påslagen kamera. Hon var dock inte dålig i rollen, den hade bara kunnat bli bättre.


Specialeffekterna var riktigt snygga och striderna rätt mäktiga men precis vad som förväntas av en Disney film så får man knappt se någon stupa en endaste gång. Inte ens när en eldsprutande drake går lös på kungens vakter i slottet får man se någon dö i strid. Det är lite synd tycker jag för oss äldre i publiken men de yngre kanske uppskattar det desto mer. Angelina Jolie gjorde alla stunts själv i filmen och hon var med i en hel del häftiga stridsscener. Det kanske ska nämnas att detta är hennes första film på fyra år ända sedan hennes uppehåll efter filmen The Tourist. Det sägs att Patrick Stewart skulle medverkat i filmen men inte vilken roll han skulle fått.


Jag tyckte verkligen om den här filmen även om den innehöll mycket av Disneys mesighet. Angelina Jolie tycker jag är riktigt bra i hennes roll och utan henne skulle jag nog inte ens ha gillat filmen. Hon gestaltar den mörka, depressiva och dystra fen så bra att man tror att denna rollen var menad för ingen annan än just henne. Filmskaparna ville utnyttja Angelinas skönhet mer i filmen men Angelina ville att de skulle koncentrera sig på att få Maleficent att se skräckinjagande ut istället vilket de gjorde och det var väl därför hon gjorde rollen så bra då hon brydde sig mer om karaktären än sig själv.


Betyg: (Mycket bra)

Kan köpas här: CDON på DVD eller Blu-ray

ANNONS
Av David - 15 september 2014 20:17

 


Jag läste precis en top 5 lista där de listade de 5 mmorpg spelen som borde ha lagts ner för längesedan och på första plats låg Dark Age Of Camelot. Detta spel släpptes 2001 och hade sin storhetstid ända fram till att de släppte Trials Of Atlantis men i min åsikt dog inte spelet förrän de släppte Frontiers. Jag har ingen aning om hur detta spelet ser ut idag då det säkert vart 10 år sedan jag spelade det men jag har fortfarande helt underbara minnen från den tiden. Jag hade så fruktansvärt roligt i detta spelet under två års tid att det har varit riktigt svårt att släppa detta spel helt och hållet. Jag kan sitta och tänka tillbaka på den tiden med ett leende på läpparna och väldigt få spel har den inverkan på en. Endast detta spel och Mass Effect trilogin har berört mig på det här sättet.


Jag gjorde en kort comeback till detta spelet efter ett långt uppehåll. En väldig kort comeback så den är knappt värd att nämnas men det var efter att de ändrade grafiken i spelet till lite mer modernare grafik men i mitt tycke blev det bara värre då de tog bort den gamla klassiska DAoC stilen. För att återgå till top 5 listan jag prata om tidigare så säger de att Dark Age Of Camelot hade ett överlägset PvP system vilket jag definitivt håller med om men när de andra mmorpg spelen kopierade detta så blev det inte mycket kvar av DAoC då dessa spel, enligt författarna till denna listan, påstod att de andra spelen var överlägsna DAoC i allt annat. Även PvE delen. Men jag tycker att Dark Age Of Camelot var överlägset även i PvE delen eftersom det spelet förlitade sig inte på quests för att levla upp sin karaktär. Det gick ut på att man sprang runt i den stora världen, utforskade varje skog, varje grotta, varje sjö, varje liten stig efter monster att slåss mot för att tjäna sin xp. Inte för att springa från punkt A till punkt B och sedan tillbaka till punkt A och sedan upprepa processen ett antal tusen gånger till din gubbe nåt högsta leveln.


 

För er som aldrig spelat DAoC ser inte ovanstående bild mycket ut för världen men det är så här jag minns detta spelet och jag skulle inte vilja byta det mot något annat! Det vore en dröm som gick i uppfyllelse om spelet gick tillbaka till sin gamla grafik, tog bort deras "nya" frontier zon och återinsatte den gamla klassiska PvP zonen och att spelet vakna till liv igen och lockade spelare. Men det kommer bara förbli en dröm, för att  Dark Age Of Camelots glansdagar är över, det förnekar jag inte, men borde spelet dö ut? Ärligt talat har jag ingen aning och jag bryr mig inte. För mig dog detta spelet för många år sedan och de underbara minnen jag har från den tiden lever kvar inpräglade djupt i mitt huvud.

Av David - 13 september 2014 13:39

I helgen var jag och min bättre hälft och kollade in SM i modellbygge i Mölndal. Det var en trevlig tillställning med ca 500 modeller som tävlade i olika kategorier. Många väldigt fina modeller! Man har en bit kvar för att kunna ställa upp i en sådan här tävling


 


Stridsvagnar och flygplan var vanligast, även om det var en del fartyg och bilar också. Denna tank gillade jag skarpt då den skiljde sig från de flesta andra som var från WW2. Snyggt nersmutsad och snygg flagga.


 


Även detta flyg gillade jag av samma anledning, originellt mönster och otroligt fint utfört.

 


I dioramakategorin fanns flera riktigt fina men denna var något extra. Gillar även namnet på dioramat! 


 


Även figurer hade en kategori och även om det inte fanns så många modeller i den kategorin så var de som fanns otroligt proffsigt utförda.


 


Detta verk vann ”People´s choice”, förmodligen mycket på grund av dess storlek. Men man får förstås applådera det otroliga jobb som skaparen måste lagt ner.


 


Det fanns flera försäljare på plats som sålda både nyare och äldre modeller. Allt från 50 kr till 1500 kr per modell. För mig själv blev det ett köp av två stridsvagnar.


 


   
     

Av David - 11 september 2014 17:30

Det är alltid lika roligt att öppna brevlådan och få se ett kuvert ligga där i som man vet innehåller nya Magic kort man beställt från Magic Card Pool. Denna gången innehöll det kort till tre av mina 5 EDH lekar. De 5 EDH lekar jag har är min Sliver lek, Riku Of Two Reflections som kopierar stora creatures och kraftfulla spells, Evasive Maneuvers som jag inte spelat så mycket med än men det går ut mycket på tappa och untappa hela tiden, min Goblin lek som jag håller på och bygger ihop och till sist min Marchea The Black Rose lek som också är under uppbyggnad.


 


Dessa fyra fick jag idag. Den två första, Flayer Of The Hatebound och Abyssal Gatekeeper går självklart till min Marchesa The Black Rose lek. Landet Reliquary Tower går till min Goblin lek och Root Sliver går naturligtvis till Sliver leken. Jag gillar flavor texten på det kortet: "It would take another apocalypse to stop the Slivers now"

Av David - 8 september 2014 18:41

 

The Wolf Among Us är ett point & klick spel uppdelat i 5 kapitell. Du spelar sheriff Bigby som är anlitad av "The buisness office" för att upprätthålla lag och ordning i fabletown. Fabletown verkar för det normala ögat som ett helt vanligt kvarter men det är ett ställe dit fablerna har flyttat från sagornas värld och in i våran riktiga värld.  För att inte utmärka sig för mycket köper fablerna något som kallas för glamour. Det är en magisk dryck som gör att de ändrar skepnad från deras sagoskepnad till att se ut som en helt vanlig människa så de kan röra sig fritt i våran värld utan att dra uppmärksamhet till sig.


Jag har hört att många påstår att Wolf Among Us är bättre än The Walking Dead (de är gjorda av samma företag) men jag tyckte det var tvärtom. Nu är dessa två spelen nästintill jättelika varandra med några ändringar i stridssystemet men jag tyckte att striderna i Walking Dead var mer lätthanterliga då vissa knapptryckningar eller drag med de analoga spakarna i The Wolf Among Us kunde komma lite väl snabbt så man inte hade en chans att hinna med.


Precis som i Walking Dead så tyckte jag att det svåraste med detta spelet var vissa av valen man ställdes inför fast jag tyckte att Walking Dead hade lite svårare val än detta spelet. Nu jämför jag lite väl mycket med Walking Dead men dessa två spelen är praktiskt taget tvillingar.

Ni kan läsa min recension om Walking Dead HÄR.


 


Betyg: (Mycket bra)

Kan köpas här: Du kan köpa den direkt från Playstation Network eller på CDON till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och PC.

Av David - 7 september 2014 11:04

Det finns så mycket jag skulle vilja köpa för tillfället men som vanligt har man inte nog med pengar att göra det. Först på listan är naturligtvis min förbokade Assassin's Creed Unity Bastille Edition som släpps i November som kommer kosta mig närmare 700 kr.


 


För ett par dagar sedan skrev jag att jag skulle vilja bygga ihop min Greyjoy lek till Game Of Thrones LCG på allvar men för att göra det behöver jag mer än bara expansionen Kings Of The Sea. Jag har kollat runt lite på internet och jag behöver köpa chapter packs som The Great Fleet, The Pirates Of Lys och några till för att kunna få ihop till en bra Greyjoy lek, Dessa kostar 109 kr styck.


   


Jag håller på och bygger ihop en ny Commander lek till Magic The Gathering och jag behöver få tag i min nya commander Marchesa, The Black Rose. Jag har inte betalt avgiften till Svenska Magic så jag kan inte handla kort därifrån så jag anser att min enda chans att få tag i henne är att lägga ihop till en display pack med expansionen Conspiracy med brorsan och kompisen. Dessa kan variera i kostnad beroende på vart man köper dem men räkna mellan 700 till 900 kr delat på tre.


 


Nya brädspel är man alltid sugen att köpa också. Jag har speciellt fått upp ögonen för ett spel som heter Sails Of Glory. Det är ett spel i samma stuk som Star Wars X-wing och Star Trek Attack Wing fast med historiska sjöfarar skepp istället för rymdskepp. Grundspelet kostar drygt 600 kr sen har man alla skepp att köpa till spelet också men de kan man vänta med om man vill.


 


Utöver dessa så har man sina andra intressen att hålla vid liv också som träning och vildmarksliv. Den sistnämnda blir det inte mycket av alls förrutom lite fiske och vandringsleder då och då så det är väl det intresset som egentligen ska vara dyrast av allt men som kostar mig minst eftersom jag knappt känner någon som delar detta intresse med mig.
Av David - 6 september 2014 14:35

 

Allmänt

Skriven av Mark Millar, född 24 December 1969, som är en skottsk serietidnings författare just nu bosatt i Glasgow och mest känd för sitt arbete med DC:s The Authority och Marvels The Ultimates, Ultimate Fantastic Four och Kick-Ass.

Tecknad av Steve Dillon, en engelsk serietidningstecknare från Luton. Dillon fick sitt förta jobb som serietecknare redan som 16 åring då han tecknade titelstoryn i det första numret av Hulk Weekly för Marvel UK.


Handling

De olika vampyrklanerna har blivit allt mer aggressiva ända sedan deras nya ledare, iklädd en stulen, gammal Iron Man dräkt, tog kontrollen. Deras nya mål är alla superhjältar och väldigt snart står vampyrjägaren Blade öga mot öga mot Avengers.


     


Min åsikt

Blade är en cool karaktär, han har jag alltid gillat. När jag först såg filmerna hade jag dock ingen aning om att han var en Marvel figur. Jag tycker det var en kul idé att förvandla superhjältar till vampyrer och låta Blade kämpa mot dem fast jag tycker ändå att de hade kunnat gestalta Blade mer "badass" än vad han är i denna serien. Jag tycker han spenderar mer tid med dialoger än att döda vampyrer och så fruktansvärt mycket rampljus tycker jag inte han har så han känns som en huvudfigur. Den var ändå bra och lättläst med ett par oväntade händelser som jag tycker kännetecknar Marvels ultimate serier, men jag önskade att det hade varit mer av action Blade än dialog Blade.


Betyg: + (Bra)

Kan köpas här: Bokus som tradepaperback eller hardback

 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se