Nördkulturen

Senaste inläggen

Av David - 7 oktober 2014 17:53

 Bruce Springsteen har nästan alltid varit en av mina favoritartister inom musik världen och denna låten upptäckte jag av en ren slump för ett par år sedan på youtube. Han lade ut låten på hans officiella hemsida den 31:a Oktober år 2008 som halloween godis åt fansen med en handskriven lapp från bossen själv där det stod:


Dear Friends and Fans,
if you grew up in central or south Jersey, you grew up with the "Jersey Devil."
Here's a little musical Halloween treat. Have fun!

- Bruce Springsteen


Detta är en väldigt ovanlig Springsteen video. Mycket mörkare och råare än vad de brukar vara. Låten handlar om den välkända, legendariska varelsen Jersey Devil. Legenden säger att en moder vid namn Leeds hade 12 barn och när hon blev gravid för den trettonde gången visste hon att detta skulle bli en djävul. Mamma Leeds själv var en häxa och fadern va Djävulen själv. Barnet föddes normalt men förvandlades snart till en varelse med hovar, ett gethuvud, fladdermusvingar och en kluven svans i form av en eldgaffel. Den morrade och skrek, dödade modern och flög sedan upp i skorstenen och försvann. 

ANNONS
Av David - 5 oktober 2014 09:37

 


Detta är det andra western spelet jag någonsin spelat. Red Dead Redemption var det första och jag såg vissa likheter i de två. Call Of Juarez kom ut på marknaden först så då är det nog bara rätt at dra slutsatsen att Red Dead Redemption har "lånat" lite från detta spelet. Skillnaden mellan de två är att Red Dead Redemption känns betydligt mer varierande. Call Of Juarez är ett riktigt bra spel storymässigt men spelmässigt är det väldigt upprepande fast ändå underhållande.


Du spelar de två bröderna Ray och Thomas McCall som bägge stred för den konfederala armén men som deserterade för att bege sig hemåt när de insåg att den nordliga armén var på väg mot deras hem. De lyckas rädda deras yngsta bror William McCall från unionens klor. Deras general svor att jaga dem till världens ände för deras svek. Till slut korsar de vägar med den mexikanska bandit ledaren Juan och hans kvinna Maritsa och får höra om den ökända Cortez skatten som de bägge bröderna tänker få tag i för att bygga upp deras hem igen. Bägge bröderna blir kära i Maritsa och ju närmare guldet de närmar sig desto mer intriger blommar upp mellan dem och den yngsta brodern William gör allt i sin makt för att hindra att hans bägge storebröder blir dödliga fiender.

 

Storyn är riktigt bra och mellan varje spelsekvens berättas den av den yngsta brodern William, genom hans synvinkel. Men det är samma stuk varje bana igenom, skjut dig igenom banan och döda alla fiender. Visst är det repetitivt men det är ändå tillfredsställande. Miljöerna du tar dig igenom är varierande och striderna är någorlunda realistiska då det inte tar många träffar innan du är död. Brist på vapen och ammunition behöver du aldrig bekymra dig över. Varje fiende du dödar droppar antingen ett vapen eller ammo som du kan plocka upp och tur är väl det. Är det något jag hatar i ett spel så är det att få slut på ammo. 

 

Speltiden på storymode kanske ligger på dryga 10 timmar och det kan tänkas väldigt lite men längre än så hade inte varit bra för spelet. Som jag skrev tidigare så är det största bekymret med detta spelet är att det känns väldigt repetitivt ibland. Du tar dig från plats till plats och skjuter ner alla fiender. Ibland utmanas du på en duell av vissa fiender och till en början hade jag svårt för duellerna då jag inte riktigt kom in i rörelsemönstret med den analoga styrspaken så jag bävade mig inför dessa dueller.

Ibland får du möjligheten att ta sidouppdrag som att leta upp och döda boskapstjuvar eller hjälpa en bonde att försvara sitt hem från banditer men även här är det samma stuk, skjuta ner alla fiender för att klara uppdraget och i slutet utmanas du av ledaren i en duell. Du behöver inte ens göra uppdragen för den monetära belöningen. Pengar har man så det räcker ändå.

 

Grafiken i spelet är snygg och miljön är väl detaljerad. Men jag tycker rörelsemönstret på karaktärerna såg lite lustig ut. När de stod still och hade en konversation såg det ut som de ålade och slingrade sig hela tiden. Precis som om det kliade på ett ställe på kroppen som de inte riktigt kunde komma åt. Deras ansiktsuttryck kunde också framstå lite stela då de nästan hade samma ansiktsuttryck hela tiden under "the cutscenes".

 

Call Of Juarez Bound In Blood var ett bra och underhållande spel med en förmåga att kännas repetitivt under vissa tillfällen. Men med sin relativt korta speltid så var detta ändå uthärdligt och med en story så underhållande och välskriven ville man veta hur allting slutade.

 

 

 

Betyg: (Bra)

Kan köpas här: CDON till PS3, Xbox 360 eller PC

ANNONS
Av David - 4 oktober 2014 08:37

 

 

Handling

Världen har blivit drabbat av ett virus och för de få överlevare ryktas det om en fristad på ön Catalina. För att ta sig dit måste de ta sig till hamnen där båten avgår och slå sig igenom ett zombieinfekterat samhälle.


 

Denna filmen hade kunnat bli bra. Jag säger inte att den var dålig för det  var den inte, den var godkänd. Skådespelarna var bra men nästan precis allt annat var under all kritik. Jag börjar med det mest uppenbara, specialeffekterna. Usla specialeffekter som inte borde finnas i en film gjord så sent som 2011. Detta var dock ingen film gjord för biograferna så det kan förklara bristen på viljan att skjuta till extra pengar till effekterna. Men de hade kunnat klara sig utan en eller två karaktärer i filmen och använt pengarna som skulle gått till deras löner och lagt dem på effekterna istället.

En annan grej jag störde mig på var en av kvinnorna som använde sig av pilbåge. Ni ser henne till höger på bilden här ovanför, den mörkhåriga. Jag har aldrig sett någon skjuta en pilbåge på det sättet hon gjorde. Jag är ingen bågskytt själv men det såg till och med fel ut för en otränad person som mig. Hon spände inte bågen riktigt utan drog lite i snöret och släppte sedan iväg pilen på ett nonchalant sätt precis som om hon hade inställningen: "Vadå, räcker det inte med att dra lite i snöret och släppa det så flyger pilen iväg?".

Storyn var inget att hänga i granen heller. Oerhört enkel och det känns som en standard zombiefilm story om ett gäng överlevare som tar sig genom ett raserat samhälle för att nå fram till en fristad. Men det är också det som denna filmen överlever på för de använder sig av ett koncept som är så omtyckt och populärt nu för tiden att filmen passerar som godkänd trots dess många uppenbara brister. Skådespelarna var det inget fel på i alla fall, det får jag ge dem. Jag tyckte de gjorde ett bra jobb. Du måste gilla genren för att tycka om den här filmen och även om du gör det så tror jag att denna skulle vara svårsmält för de flesta, man måste vara väldigt förlåtande för att ge denna ett godkänt betyg som jag precis gjorde. Jag är kanske för snäll egentligen, jag vet inte. Se filmen och döm själva.


Betyg: - (Godkänd)

Kan köpas här: CDON på DVD eller Blu-ray

Av David - 2 oktober 2014 19:10

Efter att mitt diorama med Opel lastbilen som var relativt avancerad (för en nybörjare i alla fall) så tänkte att jag skulle bygga något med betydligt färre delar.
Jag har byggt ett modellplan tidigare i mitt liv. Jag var i 10-års åldern tror jag och jag tappade sugen rätt fort så pappa byggde nog det mesta. Däremot tyckte jag att det var roligt att måla det minns jag. Jag vet inte vad för plan det var men jag har ett svagt minne av hur det såg ut och jag tror det kan ha varit ett Messerschmitt Bf109.
Därför tyckte jag att det var passande att ge mig på ytterligare en Messerschmitt, nämligen Messerschmitt Bf110E från Airfix, i skala 1:72.
Här är innehållet i boxen. Det är 108 delar varav en del alternativa delar så det faktiska antalet är nog runt 80. En lagom dos med delar, inte för simpelt men inte heller överväldigande. Alla delar sprayade jag i grå primer.


 

En pilot och en ”gunner” ingår som är nästan identiska. Här är de målade lite snabbt och placera i sina säten i cockpit.


 


Byggandet flöt på bra och snart var huvuddelarna på plats. Därefter målade jag överdelen i Vallejo Brown Sand. Jag har ingen airbrush och jag var lite orolig över att det skulle bli för tjockt lager med färg men här får jag verkligen lyfta på hatten för Vallejo. "Tunn" färg men ändå väldigt täckande och det behövdes bara två tunna lager. Underdelen målades i Vallejo Pastel Blue.


 


Här är modellen klar till 50 %. Under byggandet så ”flydde” piloten och försvann på mattan. Hittade den senare men den saknade då en arm. Detta löste jag genom att tillverka en arm av milliput och det blev bra (syns ännu mindre när piloten kom på plats under cockpitglaset).
Jag hade stora problem med den gula färgen. Den blev antingen för tunn eller så fick den en grönaktig nyans. Detta oavsett om jag använde Vallejo eller Citadelfärger. Fick tipset om att grundmåla med rosa för att slippa den gröna nyansen men då blev det istället för tjockt lager.


 


Glömde fota under resten av byggandet så här är planet helt plötsligt klart! Jag hade köpt så kallade maskeringtejp för cockpit som man ska sätta över alla glasdelar så att man inte får färg där, men det visade sig vara ett jäkla pill att få på tejpen med tanke på att cockpiten har ett tjugotal separate rutor. Så jag struntade i det och målade ändå efter bästa förmåga. Det blev ok ändå men inte perfekt, en del färg kom på rutorna.
I det stora hela var det en rolig utmaning och jag är nöjd med resultatet. Dekalerna som var väldigt lättarbetade gör att utseendet höjs flera snäpp. Några få moment var lite kniviga och några delar behövde jag slipa för att få dem att passa men annars en mycket bra modell som det gick smidigt att bygga.


       


Av David - 28 september 2014 08:19

 


Så här kommer de nya stromtroopers alltså se ut. Jag tycker de ser rätt fräcka ut men slänger man bara en snabb blick på bilden så tycker jag de ser ut som Cylons från den nya Battlestar Galactica serien. Huvan den har på sig är ingen del av rustningen, den bars bara vid fototillfället. Lite synd för det får den att se lite farligare ut.  Vad ska alla retroälskare tycka om detta tro? Ska vi än en gång få höra på hur bättre Star Wars va förr innan de förstörde den ordinare filmtrilogin med nya filmer fullproppat med effekter. Jag säger bara en sak, ni ska vara glada, det hade kunant vara värre. Michael Bay hade kunnat få klorna i filmerna. 

Av David - 26 september 2014 17:37

 


Denna spelserien har tappat lite sedan första säsongen. Det är inte mycket spelande i denna typen av spel utan spelet utgörs egentligen av de tuffa val du ställs inför vilket kan vara en utmaning i sig för ofta börjar du undra i efterhand om du verkligen gjorde det rätta valet. Det var faktiskt mer interaktivitet i den första säsongen tycker jag än i den andra. Jag tyckte de fyllde ut den andra säsongen med mycket meningslöst känslomässigt prat om vem som litar på vem osv. Storymässigt håller det samma klass med inte mycket förändringar men med en del oväntade tvistar.


Lagget stör jag mig fortfarande på. Det stör inte spelet så mycket men jag tycker fortfarande att det är störande, Mellan de olika scenerna tycker jag det är rätt lång laddningstid också. Jag vet inte om det beror på om jag har seg internet uppkoppling eller vad det beror på.


Det ska vara en tredje säsong på gång men jag tror det kommer dröja några månader innan den är klar och jag tänker inte ge mig på och spela den tredje säsongen förrän alla avsnitt är färdiga och släppta. Säsong två är en värdig uppföljare till den första säsongen men jag tycker inte den var lika bra, inte på långa vägar men helt klart värt att spela om man viil få en fortsättning i historien.


 


Betyg: (Bra)

Kan köpas här: CDON på Playstation 3 eller Xbox 360

Av David - 21 september 2014 07:33

 

Det  var nära att jag gav upp det här spelet. Den första delen i spelet är som vilket annat fps spel som helst. En millitär som går runt och skjuter andra millitärer men spelet ändrar riktning längre in i handlingen och blir riktigt roligt att spela. Det går från att vara ett ordinärt fsp spel utan några märkvärdigheter till ett rent sci-fi spel med en riktigt grym storyline. Jag satt säkert i 5 till 6 timmar i sträck med detta spel igår när jag varvade det varav en dryg timma av dessa timmarna spenderade jag med slutbossen. Jag har aldrig varit med om maken till dess like till en svår slutboss. Mycket berodde nog också på att jag hade ingen ammo kvar i något vapen förrutom i shotgun vapnet som fungerar bäst i närstrid vilket resulterade i att jag hade inte en chans mot de drönare som slutbossen skickade ut för att försvara sig. Jag fick helt enkelt ändra svårighetsgraden till easy i den slutgilltiga striden för att ens ha en chans att klara av spelet.


Jag tror Crysis 1 bara var släppt till PC till en början men på senare år har det kommit ut på Playstation Network och Xbox Live så även konsolspelare ska kunna njuta av hela trilogin. 

Jag tyckte detta spelet va lagom utmanande Det var inte bara att springa fram och skjuta ihjäl dina fiender, du var verkligen tvungen att planera dina rörelser och slå på kamouflaget i rätt tillfälle. Det fanns rik variation av vapen och viktigast av allt man hade aldrig ont om ammo (förutom mot slutbossen men det måste ha varit jag som slösade extra mycket på salvorna på sista delen av spelet). Spelkontrollsmässigt skiljer sig inte Crysis mot något annat fps spel mer än att din dräkt har ett inbyggt kamouflage som du aktiverar med R2 för att undgå fiendens ögon.


Om Crysis hade varit som den första delen av spelet då man bara smög runt på ön och dödade Koreaner så hade jag aldrig ens spelat klart spelet och låtit trilogin vara. Men i och med att den tropiska ön man är på innehöll ett begravet rymdskepp med en utomjordisk invasionsstyrka som Koreanerna undersökte och som vaknade till liv för att påbörja invasionen så blev spelet mycket mer intressant. Jag vill spela tvåan snart men jag behöver lite spel emellan för lite variation.


 


Betyg: + (Bra)

Kan köpas här: CDON till PC eller om du är konsolspelare så finns spelet att köpa på Playstation Network eller Xbox live.

Av David - 20 september 2014 13:55

Äntligen har jag sett klart på den tredje säsongen av Homeland. Det tog mig ett par månader för jag fastnade inte för den direkt som jag gjorde med de två första säsongerna. Jag tyckte den var riktigt segstartad men efter några avsnitt satte den fart på riktigt och blev lika underhållande som de tidigare säsongerna. Karaktären Carrie tycker jag har växt till sig i denna säsongen och jag stör mig inte alls på henne längre som jag gjorde i de två första. Det ska bli intressant och se hur de går vidare med denna serien efter denna säsongen. Jag trodde först att detta var den sista säsongen när jag såg hur den slutade men med en enkel googling fick jag se att fjärde säsongen börjar sändas på TV redan nästa månad.


 Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se