Nördkulturen

Senaste inläggen

Av David - 6 januari 2015 11:06

Jag har aldrig spelat poker i hela mitt liv. Intresset har aldrig funnits och jag gilar inte idén att spela bort mina pengar när jag kan använda dem till  mycket annat roligt. Jo jag vet att jag också kan vinna pengar men för vad? För att sätta mig vid bordet och spela igen? Nej tack. Men jag har ett pokerset hemma. Jag har riktiga poker kort, poker chips och även en poker matta. Jag blev väldigt sugen på att lära mig detta spelet under den tiden jag spelade Red Dead Redemption. Det var rätt många år sedan nu. Innan jag ens startade denna blogg och äntligen har jag hittat lite nytta för all min pokerutrustning.


 


Jag gillar brädspel, TV spel och rollspel betydligt mer än poker men jag har kommit på ett sätt att kombinera dessa typer av spel på ett sätt. Vi är en liten spelgrupp på tre personer och om vi alla lägger 150 kr var och spelar med dem i ett pokerspel. Den som kammar hem vinsten använder dessa pengar till att köpa ett nytt brädspel som vi  kan spela under våra spelkvällar. Men för att göra det hela mer rättvist, för att förhindra att samma person kanske vinner pokerspelen hela tiden så det bara blir en person som får välja nya brädspel så får vinnaren istället välja ut tre brädspel som vi alla får rösta på och det spelet som får mest röster köper vi.


 

Alla ovanstående kortlekar köpte jag för många år sedan på Tradera. SJälvklart är det av märket Bicycle som har tillverkats i USA ända sedan 1885 och är de mest populära spelkorten världen över. Korten är riktigt snygga och jag vill självklart inte förstöra dem när man blandar dem så jag har även köpt en automatisk kortblandare (bilden nedanför). Det enda negativa med den är att den väsnas så mycket när korten blandas men det får man väl stå ut med.


 

ANNONS
Av David - 5 januari 2015 09:00

Det är inget fel på det spelbordet jag har nu, jag är riktigt nöjd med det. Det är enkelt och behändigt och relativt billigt. En MDF skiva liggandes på tre träbockar som sammanlagt kan ha kostat mig lite drygt 400 kr. Det enda jobbiga är att MDF skivor är ganska tunga så man vill helst att den ska ligga kvar mellan varje spelomgång om man spelar ofta så man slipper bära ut den i sitt förråd eller bära ner den i en källare eller vad man nu kan tänkas ha.

Men det finns ett bord designat just enbart för spel och det heter Emissary. Det är sådant bord de använder på Wil Wheatons youtube show Tabletop.


 


Det är väldigt behändigt inte minst för de lådor som är vid sidan. När man spelar rollspel kan man lägga dokument och rollformulären där i så de är nära till hands varje gång man spelar. Bordet går också täcka över så det blir till ett vanligt bord utan den nedsänkta speldelen. Det finns även plats för en laptop på en av kortsidorna. Nu ser inte alla Emissary bord likadana ut men den varianten jag pratar om är den mest vanliga skulle jag tro,


   


Som vanligt tror jag inte det går att få tag i sådana här bord i vårat älskade Sverige utan man får vända sig till staterna om man skulle köpa ett sådant här magnifikt bord och det kostar därefter. Ett Emissary bord går på mellan 3000 - 4500 dollar vilket är runt 30 000 svenska kronor och det är inga pengar man har i bakfickan direkt. Jag har sökt högt och lågt på internet om det går att köpa dessa bord i Sverige i förhoppning om att minska kostnaden lite men jag har kammat hem noll.


 

ANNONS
Av David - 4 januari 2015 18:10

 


Japp, jag har redan klämt färdigt andra säsongen av Sons Of Anarchy. Jag kan med gott samvete säga att den är uppe i toppositionen med Game Of Thrones som den bästa TV serien någonsin. Fast fan vet om denna inte är strået vassare än GoT. Läs inte vidare om du är känslig för SPOILERS.


I andra säsongen flyttar ett nytt hot in i Charming. En vit makt rörelse som planerar att driva ut SAMCRO ut ur staden och ta över vapenhandeln själva samt öppna droghandel. Det är en väldigt intensiv säsong och du kommer hata dessa vedervärdiga nynazister. Som vanligt är soundtracket mördande bra. Jag har hittat så många bra låtar redan att lägga till i min Spotify lista och jag kommer säkert hitta mer.

Av David - 3 januari 2015 08:27

 

Serien handlar om livet om de olika medlemmarna i motorcykelgänget Sons Of Anarchy. Serien utspelar sig i en påhittad stad som ligger i California vid namn Charming. Seriens protagonist Jax är vicepresident i klubben och börjar ifrågasätta klubbens kriminella liv.

Vad kan man säga om en Tv serie efter första säsongen? Den är bra. Skådespelarna är perfekta för sina roller och jag tror denna serie bara kommer växa. Det är ett intressant tema med gängkrig i Californien och ett hårt kriminellt liv med försäljning av vapen samtidigt som de ska försöka leva sina vanliga liv med sina familjer. Serien håller på i hela 7 säsonger varav varje säsong är runt 13 avsnitt långt (ge eller ta något avsnitt).

Av David - 1 januari 2015 09:16

 


Jag får göra det obligatoriska Gott Nytt År inlägget och önska alla en god fortsättning. Jag ska försöka komma in i ruitnen med minst 10  inlägg varje månad på bloggen igen. Det är inget nyårslöfte för jag känner mig själv, känner jag inte för att skriva något gör jag inte det.

Följ gärna bloggen på instagram (noerdkulturen) det uppdateras oftare än bloggen.


Av David - 28 december 2014 09:00

 

På juldagen lånade jag Deadpool av brorsan för att ta en paus från Assassins Creed Unity och spela något annat. Det var inget långt spel eftersom jag varvade det på lite drygt två dagar. Som vanligt hade jag bekymmer i början att anpassa mig efter Xbox kontrollen eftersom jag  nästan helt uteslutande spelar Playstation.


Spelet var bra och humorn i spelet är typisk Deadpool humor med brytande av den fjärde väggen som man säger, vilket inebär att Deadpool pratar med dig som spelare och är medveten om din närvaro. Spelmässigt kunde spelet ha blivit väldigt upprepande om det hade fortsatt längre men speltiden höll sig relativt kort så jag tycker aldrig det hann kännas upprepande. Vad jag reagerade på var hur vissa fiender var onödigt stryktåliga. Vanliga "fotsoldater" eller "slagpåsar" i spelet tålde en hel del stryk vilket i utmaningssyfte är helt ok men kan kännas jobbigt om det inte är någon större variation på fienderna.


Många Marvel karaktärer gör framträdande som WolverinePsylocke, Rogue, Domino och Cable. Huvudskurken i spelet är Mister Sinister som leder en arme' av kloner som han försöker stoppa Deadpool med.

Spelkontrollen var helt ok men det enda bekymret jag hade var att byta vapen under strid. Tryckte fel väldigt ofta då jag är van med att kunna skifta mellan de olika vapnen med de olika styrknapparna men i detta spelet representera varje styrknapp på styrkorset en typ av vapen.


Spelet var bra men inte jättebra. Humorn är så klart underbar men spelmässigt tycker jag inte spelet sticker ut så mycket. Det är dock ett relativt kort spel så man hinner inte tröttna på det och det är därför spelet står sig. Hade det hållt på l ängre utan några större variationer skulle det lätt kunna bli tråkigt och utdraget.


 


Betyg: (Bra)

Kan köpas här: CDON till Playstation 3


Av David - 27 december 2014 09:50

   


   


Jag har som sed att skriva om TV serier jag sett säsong efter säsong  men halva November och fram tills nu, i slutet av December, har varit en enda lång svacka för mig då jag inte haft någon ork eller lust att blogga överhuvudtaget och under den tiden såg jag klart på alla säsonger av Breaking Bad. Jag varnar för SPOILERS här nedanför för det kan hända att jag nämner något som du inte vill höra om du ser serien.


Denna serie blev bara bättre och bättre ju längre in i den man kom ända fram till de fem eller fyra sista avsnitten av den sista säsongen, då tyckte jag den trappade ner. Meth kokningen var över och Walt och Jesse hade gått sina skilda vägar som ovänner/vänner.. vem vet när det gäller de två? Jag ifrågasatte moralen ganska ofta hos Flynn och Skyler (som jag för övrigt tycker är det fulaste namnet jag hört, Skyler... det låter som ett superhjälte namn) som vägrade ta emot pengar från Walt. Även om det är blodspengar så tror jag inte många människor i detta korrupta samhälle vi lever i skulle neka att ta emot dem.

Jättebra skådespelare allihopa, speciellt Aaron Paul som spelade Jesse Pinkman. Scenen då han låg på sjukhuset efter att ha blivit misshandlad av Hank är i  min mening en Oscar vinnande scen. Riktigt känslomässig och stark scen.Av David - 26 december 2014 21:54

Det finns nog ingen gamer nu som inte hört talas om Lizard Squad. Hacker gruppen ansvarig för att ha hackat både PSN och Xbox Live. Självklart går det spela spelen i offline mode men nu för tiden är nästintill alla spel beroende av nätverksuppkoppling. Jag vet inte vad de ville bevisa med detta men det är ingen som ser dem som hjältar, det är ingen som tycker om vad de gjort och förhoppningsvis växer dem upp och inser att vad de gjort är fel. Kan man inte ens få njuta av att få spela TV spel i lugn och ro utan att några ska förstöra det för en? Världen är redan "fucked up" som den är och inte ens en oskyldig hobby som TV spel lämnas ifred.


 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se