Nördkulturen

Alla inlägg under september 2014

Av David - 11 september 2014 17:30

Det är alltid lika roligt att öppna brevlådan och få se ett kuvert ligga där i som man vet innehåller nya Magic kort man beställt från Magic Card Pool. Denna gången innehöll det kort till tre av mina 5 EDH lekar. De 5 EDH lekar jag har är min Sliver lek, Riku Of Two Reflections som kopierar stora creatures och kraftfulla spells, Evasive Maneuvers som jag inte spelat så mycket med än men det går ut mycket på tappa och untappa hela tiden, min Goblin lek som jag håller på och bygger ihop och till sist min Marchea The Black Rose lek som också är under uppbyggnad.


 


Dessa fyra fick jag idag. Den två första, Flayer Of The Hatebound och Abyssal Gatekeeper går självklart till min Marchesa The Black Rose lek. Landet Reliquary Tower går till min Goblin lek och Root Sliver går naturligtvis till Sliver leken. Jag gillar flavor texten på det kortet: "It would take another apocalypse to stop the Slivers now"

Av David - 8 september 2014 18:41

 

The Wolf Among Us är ett point & klick spel uppdelat i 5 kapitell. Du spelar sheriff Bigby som är anlitad av "The buisness office" för att upprätthålla lag och ordning i fabletown. Fabletown verkar för det normala ögat som ett helt vanligt kvarter men det är ett ställe dit fablerna har flyttat från sagornas värld och in i våran riktiga värld.  För att inte utmärka sig för mycket köper fablerna något som kallas för glamour. Det är en magisk dryck som gör att de ändrar skepnad från deras sagoskepnad till att se ut som en helt vanlig människa så de kan röra sig fritt i våran värld utan att dra uppmärksamhet till sig.


Jag har hört att många påstår att Wolf Among Us är bättre än The Walking Dead (de är gjorda av samma företag) men jag tyckte det var tvärtom. Nu är dessa två spelen nästintill jättelika varandra med några ändringar i stridssystemet men jag tyckte att striderna i Walking Dead var mer lätthanterliga då vissa knapptryckningar eller drag med de analoga spakarna i The Wolf Among Us kunde komma lite väl snabbt så man inte hade en chans att hinna med.


Precis som i Walking Dead så tyckte jag att det svåraste med detta spelet var vissa av valen man ställdes inför fast jag tyckte att Walking Dead hade lite svårare val än detta spelet. Nu jämför jag lite väl mycket med Walking Dead men dessa två spelen är praktiskt taget tvillingar.

Ni kan läsa min recension om Walking Dead HÄR.


 


Betyg: (Mycket bra)

Kan köpas här: Du kan köpa den direkt från Playstation Network eller på CDON till PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och PC.

Av David - 7 september 2014 11:04

Det finns så mycket jag skulle vilja köpa för tillfället men som vanligt har man inte nog med pengar att göra det. Först på listan är naturligtvis min förbokade Assassin's Creed Unity Bastille Edition som släpps i November som kommer kosta mig närmare 700 kr.


 


För ett par dagar sedan skrev jag att jag skulle vilja bygga ihop min Greyjoy lek till Game Of Thrones LCG på allvar men för att göra det behöver jag mer än bara expansionen Kings Of The Sea. Jag har kollat runt lite på internet och jag behöver köpa chapter packs som The Great Fleet, The Pirates Of Lys och några till för att kunna få ihop till en bra Greyjoy lek, Dessa kostar 109 kr styck.


   


Jag håller på och bygger ihop en ny Commander lek till Magic The Gathering och jag behöver få tag i min nya commander Marchesa, The Black Rose. Jag har inte betalt avgiften till Svenska Magic så jag kan inte handla kort därifrån så jag anser att min enda chans att få tag i henne är att lägga ihop till en display pack med expansionen Conspiracy med brorsan och kompisen. Dessa kan variera i kostnad beroende på vart man köper dem men räkna mellan 700 till 900 kr delat på tre.


 


Nya brädspel är man alltid sugen att köpa också. Jag har speciellt fått upp ögonen för ett spel som heter Sails Of Glory. Det är ett spel i samma stuk som Star Wars X-wing och Star Trek Attack Wing fast med historiska sjöfarar skepp istället för rymdskepp. Grundspelet kostar drygt 600 kr sen har man alla skepp att köpa till spelet också men de kan man vänta med om man vill.


 


Utöver dessa så har man sina andra intressen att hålla vid liv också som träning och vildmarksliv. Den sistnämnda blir det inte mycket av alls förrutom lite fiske och vandringsleder då och då så det är väl det intresset som egentligen ska vara dyrast av allt men som kostar mig minst eftersom jag knappt känner någon som delar detta intresse med mig.




Av David - 6 september 2014 14:35

 

Allmänt

Skriven av Mark Millar, född 24 December 1969, som är en skottsk serietidnings författare just nu bosatt i Glasgow och mest känd för sitt arbete med DC:s The Authority och Marvels The Ultimates, Ultimate Fantastic Four och Kick-Ass.

Tecknad av Steve Dillon, en engelsk serietidningstecknare från Luton. Dillon fick sitt förta jobb som serietecknare redan som 16 åring då han tecknade titelstoryn i det första numret av Hulk Weekly för Marvel UK.


Handling

De olika vampyrklanerna har blivit allt mer aggressiva ända sedan deras nya ledare, iklädd en stulen, gammal Iron Man dräkt, tog kontrollen. Deras nya mål är alla superhjältar och väldigt snart står vampyrjägaren Blade öga mot öga mot Avengers.


     


Min åsikt

Blade är en cool karaktär, han har jag alltid gillat. När jag först såg filmerna hade jag dock ingen aning om att han var en Marvel figur. Jag tycker det var en kul idé att förvandla superhjältar till vampyrer och låta Blade kämpa mot dem fast jag tycker ändå att de hade kunnat gestalta Blade mer "badass" än vad han är i denna serien. Jag tycker han spenderar mer tid med dialoger än att döda vampyrer och så fruktansvärt mycket rampljus tycker jag inte han har så han känns som en huvudfigur. Den var ändå bra och lättläst med ett par oväntade händelser som jag tycker kännetecknar Marvels ultimate serier, men jag önskade att det hade varit mer av action Blade än dialog Blade.


Betyg: + (Bra)

Kan köpas här: Bokus som tradepaperback eller hardback

 

Av David - 4 september 2014 18:09


    


Dags att ta tag i att bygga ihop min Greyjoy lek till Game Of Thrones LCG. Jag har inte varit direkt taggad att göra något med denna lek för jag tycker inte Greyjoy hör till de "coola" familjerna inom serien. För mig finns det bara en familj, Stark. Men jag får känslan att TV serien inte gör House Greyjoy rättvisa. Jag vet att det finns böcker att läsa men jag har inte läst dem och jag vet inte om jag kommer göra det heller.

För att börja spela med House Greyjoy är naturligtvis expansionen Kings Of The Sea rätt nödvändig. Men vad som skiljer House Greyjoy mot House Martell expansionen är att i Martell expansionen hittar du kort som är rätt så avgörande för varje Martell lek som byggs menats i Greyjoy hittar du många användbara kort men inte några som är så kritiskt behövande i en Greyjoylek.

Jag återkommer längre fram med ett inlägg om hur min lek blev. Jag har redan provspelat med leken en gång men den satte jag bara ihop i all hast så den ska plockas isär igen och plockas ihop med mer omtanke.


 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards