Nördkulturen

Alla inlägg under maj 2014

Av David - 4 maj 2014 08:18

Efter två timmars väntande i kö kom man äntligen in på årets Retrospelmässa. Till att börja med så gillade jag inte läget, Eriksberghallen. Det var jobbigt att hitta parkering och det var trånga, små gator att köra bil på och väldigt ovant för en som aldrig kört bil där tidigare. Det var också lite kämpigt att hitta parkering men jag lyckades hitta en relativt  bra, jag trängde in min lilla bil mellan två andra som hade parkerat lite dumt. Nä, flytta denna mässan till svenska mässan istället!


Nu till själva mässan. Väl inne på mässan var det packat med folk. Min första reaktion var att det var fullt med folk framför varje bord så man fick knö sig in där man hittade plats och stå och vänta tills någon flyttade på sig för att komma vidare längs med försäljningsborden. 

 


I mitten av mässan var all försäljning och längs utmed långväggarna hade de ställt ut många olika konsoler som besökarna fick provspela. Denna delen var jag inte och tittade så noga på så jag har ingen aning om vilka konsoler som de hade ställt ut men jag såg att några satt och spela en Virtual Boy. Men jag antar att de flesta gamla konsolerna stod framme.


 

 

I mitten av hela mässan hade de, som jag skrev tidigare, all försäljning. Det var här jag spenderade mestadels av tiden. Jag letade speciellt efter ett Nintendo 64 spel, ett wrestling spel som heter WcW vs NwO men jag hittade det inte. Självklart hittade jag annat att köpa men mer om det senare. Som sagt tyckte jag att det var ett bekymmer att man fick stå och knö sig fram eller vänta på en öppning längs med försäljningsborden men det är sådana grejer man får räkna med på sådana här populära mässor. Men utökar dem till nästa år i storlek och hyr svenska mässan och tar in mer försäljare så kanske man slipper den två timmar långa kön och överbefolkade försäljningsbord. Det fanns mycket att köpa för den retrospelintresserade till de flesta konsoler. Vissa spel låg i löjligt högra priser. Mega Man X till Super Nintendo kostade 10 000 kr! Ursäkta ordvalet men vem fan har råd med det? Man behöver ta ett mindre banklån för att kunna köpa det spelet.


 

 


De hade en TV spels turnering i spelet Street Fighter II längst bort i lokalen och det var rätt stor uppslutning kring denna. Sittplatserna var fulla och det stod till och med folk runt om för att titta på denna turnering. Det var höga ljubelrop och applåder så fort någon gjorde något oväntat eller när någon vann en match. Det hade varit kul att ställa upp i en sådan turnering men man skulle inte ha en chans. De som spelade var riktigt duktiga och har förmodligen spelat Street Fighteri flera år.


    

Sammanfattningsvis vill jag säga att det var en bra mässa men jag hoppas verkligen att de flyttar verksamheten till Svenska mässan som är större för att slippa 2 timmars väntande i kö. Så stort som intresset var för denna mässa så finns det säkert mer försäljare som vill ställa upp ett bord vid mässan för försäljning så troligtvis skulle de kunna fylla Svenska mässan också, precis som Sci fi mässan.


Nu till uppvisningen av de grejer jag köpte på mässan.


 

Detta spelet, Wrath of the black manta, köpte jag för att jag hade ett svagt minne av att jag spelade det som liten. Jag kände igen bilden på kassetten och fick för mig att detta var ett bra spel. Det kostade mig bara 70 kr så det var ingen större förlust om jag inte skulle gilla det. I skrivandets stund har jag redan provspelat det och jag kan inte påstå att jag minns det men jag spelade inte länge heller. Minnena kanske dyker upp om jag tar mig längre in i spelet.


 

En sann klassiker! Detta spelet gillar jag och var bara tvungen att köpa det när jag såg det. Detta är ett av mina första minnen jag har från TV spel.


 

Eftersom det förra Super Mario All Stars som jag köpte från Tradera, från en försäljare som kallar sig gameworld, var trasigt kände jag mig tvungen att köpa ett som fungerade. Så ytterligare 250 kr rök för att få tag i detta spelet plus de dryga 300 kr jag la ut på detta spelet från Tradera så lite drygt 500 kr har det kostat mig att få tag i detta spelet!


 

Detta spelet var höjdpunkten av alla mina köp! En riktig raritet. Jag tvekade länge och väl innan jag bestämde mig för att köpa spelet. Jag måste ha passerat samma försäljare 5 - 6 gånger och tittat på spelet. Han begärde 1000 kr för det men sa att han skulle drastiskt sänka priserna under mässans sista timma. Men jag hade ju pengarna till att köpa det och jag hade ingen ork att vara på mässan fram till den sista timmen och dessutom riskera att någon annan köpte det så jag köpte det för 1000 kr. Jag ser fram emot att börja spela detta.


taggar: #retrospelmässan #tvspel #eriksbergshallen #retrospel #supermario #nes #snes

ANNONS
Av David - 3 maj 2014 07:47


 


En terroristcell använder sig av Tony Starks egna teknologi, som har hittat ut till den svarta marknaden, till självmordsbombningar runt om i världen. Det dröjer inte länge förrän det uppdagas att terrorns frontfigur är Ezekiel Stane, son till Obadiah Stane, som dog i en strid emot Iron Man många år tidigare. Så Ezekiel har, som sin far, fixerat sig på att krossa Tony Stark och rasera hela hans imperium...


     


Detta är första volymen i en serie av sammanlagt 11 Trade Paperbacks. I skrivande stund är jag på volym 8 och jag måste säga att detta är en av de bästa Marvel serierna jag har läst. Volymerna är hyfsat fristående men det följer en, eller ett par, röda trådar genom hela serien. Tecknarstilen är i världsklass. Det är så detaljrikt och realistiskt att jag ofta stannade upp i läsandet bara för att kolla på de fina bilderna. Storyn börjar med en lite lätt mjukstart i denna delen, men tro mig, den blir riktigt fängslande i de två kommande volymerna! The five nightmares faller lite på att det inte var något direkt djup i handlingen utan mer det här klassiska bad guy vs good guy stuket men jag rekommenderar den ändå för att sätta en god grund till vad som komma skall!!


Betyg   (Bra)

Kan köpas här: Bokus

ANNONS
Av David - 2 maj 2014 07:30

 

Handling

Fyra par samlas för en helt vanlig Söndags brunch hemma hos ett av paren. Det blev dock inte en helt vanlig Söndag då nervgas bomber exploderar runt om i landet. De stänger in sig själva i värdparets hus och bommar igen fönster och dörrar med silvertejp för att möjligen invänta det oundvikliga.


 

Det första som kommer till tankarna när jag ser denna filmen är en annan liknande film som heter This is the End som var några klasser bättre. På utsidan av omslaget står det "one of the funniest films of recent vintage" men för att vara ärlig, så rolig var den inte. Då var den filmen jag precis jämförde med, This is the End,  mycket roligare. Jag vet inte vad de anser vara så roligt? Syftar de på Rachel Bostons karaktär Lexi så kan de verkligen inte särskilja på en rolig karaktär och en jobbig. Eller menar de "relationstvistarna" som man sett så många gånger tidigare. Jag tycker hela handlingen i filmen är svag och saknar substans. De delarna som ska vara roliga är inte roliga men de är inte dåliga, de är helt enkelt... ja... inte roliga. Det finns inget som överraskar och den enda person som jag tycker han en liten gnutta av charm i sig är Shane. Eftersom det är fyra par som blir instängda tillsammans i ett hus kan du räkna med mycket känslomässigt skitsnack om hur deras relation egentligen borde ha varit och hur de ångrar vissa saker och bla bla bla... Jag tycker de fokuserar sig på helt fel saker i handlingen. Det finns miljoner filmer där par reder ut sina problem och lappar ihop trasiga förhållanden under livshotande situationer men det finns väldigt få filmer där folk blir instängda tillsammans någonstans i väntan på en möjlig domedag och det var det som de skulle ha satt i fokus! Inte all denna parrelaterade, terapigivande kärleksförklaringarna hit och dit som de har till varandra och det är därför denna film misslyckas där This is the End lyckas. Fast jag får ändå ge den godkänt betyg, den gick ändå att se får jag erkänna.


Betyg (Godkänd)

Kan köpas här: CDON på DVD

Av David - 1 maj 2014 16:58

 


En simpel fråga: Kan Superman bli skadad ev en ljussabel från Star Wars? Svaret är Nej. Ljussablarna drivs förvisso av kristaller men kryptonit är inte den typen av kristall så det skulle inte gå att framställa en ljussabel av kryptonit. Visst skulle han få skaffa sig en ny dräkt men när det kommer till hans hud skulle den koncentrerade lasern från lussabeln antingen implodera in mot sig själv eller helt enkelt bara nå ett döläge och bara stå och slå gnistor. Ren fantasi naturligtvis. Men det är det som är så underbart med att vara nörd, att spekulera i saker och ting som är ren science fiction och få någon form av verklighetsförankring i alla dessa fiktiva världar och universum vi älskar så mycket.


   


En liten sidonotis: Idag är det exakt 1 år sedan jag skrev något inom denna kategorin på bloggen. Jag fick se det precis nu när jag skulle posta inlägget. Jag kan lika gärna passa på och säga då att jag kommer inte längre tråka ut er med riktig fakta som jag gjorde med de sju tidigare Nördfakta inläggen utan jag ändrar i kategorin lite och håller mig till ren fiction.

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se