Nördkulturen

Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

Vilken röra Marvel!

Av David - 26 januari 2014 06:52

I horisonten nalkas en av de största filmhändelserna i historien, en av de mest episka berättelserna börjar sakta men säkert ta form och inom en snar framtid kan vi se en filmatisering av den och den kan bli helt underbar! Den kan bli magisk och lätt bli en av världens mest omtalade filmer, men.... det kan också gå käpprakt åt helvete på grund av den giriga och utvecklingsblockerande lagen kallad copyright. Filmen jag pratar om är Marvels filmatisering av Infinity Gauntlet.


 

Innan jag börjar skriva om allt så vill jag bara säga att jag förutsätter att dom följer den grafiska novellen så noga dom kan och inte gör en helt ny version av händelsen.

För att ta allt från början. Det går inte göra en film om Infinity Gauntlet utan Silver Surfer. Han är en av nyckelfigurerna i hela berättelsen. Men nu kommer vi till copyright blockaden som kan sätta käppar i hjulet för allt. Rättigheterna till Silver Surfer ägs nämligen av FOX menats rättigheterna till filmer som Thor, Captain America och Iron Man ägs av Paramount. Men hur fan går detta ihop då? Alla dessa figurer är ju med i Infinity Gauntlet? Även X-men och Fantastiska Fyran, som ägs av FOX, är också med i Infinity Gauntlet. Spider-Man är också med och rättigheterna till honom ägs av Columbia Pictures. Hulken är med och han tillhör Universal Pictures! Men Hulken måste dom ha löst på något sätt eftersom han var med i Avengers. Så jag hoppas ni börjar inse vilken jävla röra Marvel har satt sig själva i.

Skådespelaren Hugh Jackman, som spelar Wolverine i X-men filmerna, sade i en intervju att han hoppas att alla filmbolagen kan samarbeta och få detta att fungera. Vi fans kan bara hoppas att de kan se bortom dollartecknet och istället koncentrera sig på filmens och berättandets ädla konst och verkligen frambringa något storslaget här.


 


En annan nyckelfigur, eller rättare sagt huvudfiguren i hela Infinity Gauntlet sagan, förutom Thanos, är Adam Warlock. Men han har vi inte ens sett röken av än, han har inte ens nämnts.... eller? Faktum är att de kan ha lämnat ett så kallat "easter egg" till oss i senaste Thor filmen, Thor: The Dark World, angående Adam Warlock.

I Slutet av Thor: The Dark World introduceras vi inför karaktären The Collector och i hans tillhåll ser man lite snabbt en kokong. Se bilden nedanför.


 

Adam Warlocks första framträdande var i serietidningen Fantastic Four #66 i en kokong och i mänsklig form i Fantastic Four #67. Visst ser kokongerna väldigt lika ut? Med en film om Guardians Of The Galaxy på väg med karaktärer som Gamora och Drax The Destroyer som bägge tillhör Adam Warlocks grupp The Infinity Watch så bådar detta väldigt gott!


     

Från vänster till höger: Adam Warlock, Gamora, Drax The Destroyer

 


En annan fråga jag har ställt mig är hur ska de hantera alla dessa kosmiska giganter? Kommer vi få se Galactus i annan form än ett jävla moln denna gång? Kommer vi få se The Stranger eller de två gudomliga varelserna Master Order och Lord Chaos? Kommer vi få se titanerna Kronos och Epoch? De två enheterna Love and Hate? Eller kommer den största av dom alla och kanske den viktigaste av de galaktiska varelserna, Eternity göra ett framträdande? För att vara ärlig tror jag att ta med alla dessa kommer bli för mycket för biopubliken att smälta in men ska de göra en proper film om Infinity Gauntlet så ska alla dessa övernaturliga, gigantiska väsen vara med.

Sen finns det småroller, och jag menar väldigt små roller från superhjältar som Daredevil, Hawkeye och Sersi som är med väldigt lite i början, det skulle ju vara underbart om de verkligen tog sig tid att ta med en såpass väldigt liten detalj men det kan jag ha överseende med om dom skippar.


     

Från vänster till höger: Eternity, Galactus, Kronos


Det är mycket som måste klaffa om dom ska ro denna båten i hamn. Infinity Gauntlet är inte vilken historia som helst, det är definitionen av episk. Aldrig förr har ett vapen gestaltats så kraftfullt som just Infinity Gauntlet men om dom tar med sig det i filmatiseringen återstår att se. Jag har stora förväntningar av denna film och jag hoppas filmbolagen kan lägga ner stridsyxan och för en gångs skull sätta fansen före pengar och få denna saga att fungera! Det känns som att dom är på väg åt rätt håll för tillfället men det kan göra en helomvändning om copyright lagen sätter käppar i hjulet som den korkade lagen gjort så många gånger tidigare!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

26 januari 2014 08:51

X-Men, Spiderman och Silver Surfer måste de ha med annars blir filmen katastrofal. Men det blir som sagt för mycket för biopubliken om dom kosmiska varelserna ska med i storyn. De hittar säkert ett snyggt sätt att fixa det på.

David

26 januari 2014 09:07

Du glömde Adam Warlock, han är verkligen ett måste också. Dom kosmiska varelserna kan dom nog skippa och fortfarande komma undan med att göra en bra film, men det vore mäktigt om dom tog med dom.

 
Ingen bild

Anders

28 januari 2014 08:36

Jag tror inte de får ihop alla karaktärer. Alla bolag skulle tjäna på att samarbeta med tanke på vilka otroliga siffror Avengers tjänade in men de kommer vara för giriga och börja tjafsa om procent hit och dit. Jag tror inte de kommer göra Infinity Gauntlet, utan bara plocka vissa delar här och där och hitta på något nytt.

David

28 januari 2014 16:42

Ja du kan ha rätt, men dom har visat Infinity Gems i slutet på den nya Thor filmen så handsken kommer nog vara med men den kanske inte kommer stå i centrum av handlingen

 
Ingen bild

Anders

29 januari 2014 08:25

Jo jag tror säkert att handsken står i i centrum men sen kan de ju hitta på vilken historia som helst runt den.

David

29 januari 2014 19:05

Det hoppas jag inte, Infinity Gauntlet ska ju vara ett allsmäktigt vapen som kan utrota universum genom att bara knäppa med fingrarna :) Ska bli spännande o se vart detta tar vägen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David - 8 november 2015 10:26

  Jag ser verkligen fram emot denna filmen, trailern ser lockande ut i alla fall. Jag har svårt att avgöra om denna film kommer bli älskad av fansen eller hatad men det såg ut som att de försökt efterlikna Warcraft världen så noga de kunnat, och...

Av David - 24 oktober 2015 08:41

    Detta spelet fick jag gratis en månad som Playstation Plus medlem men jag hatar att dyka rakt in i händelserna i en spelserie och inte begripa något av handlingen så jag gick tillbaka från början och köpte alla tre Crysis spel. De andra två ...

Av David - 18 oktober 2015 08:35

      Förra veckan varvade jag äntligen denna plåga från min barndom. Jag har alltid sett Mega Man 1 som ett av de svåraste Mega Man spelen och det kanske det är också om man spelar "old school" style att när man dör så får man börja om. Men på...

Av David - 18 juli 2015 17:19

    Handling 20 år har gått sedan de stora företagen tog över herraväldet över världen från regeringarna. Deras girighet ledde till ett stort krig mellan dem vilket ödelade världen. Från ruinerna av den forna världen skapades ett råd vars uppg...

Av David - 15 juli 2015 21:10


    Som medlem i Playstation Plus hade jag möjligheten att ladda ned detta spelet gratis från PSN förra månaden vilket jag självklart gjorde eftersom jag också har spelat Call Of Juarez: Bound In Blood som också finns recenserad på denna bloggen...

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se