Nördkulturen

Alla inlägg under november 2013

Av David - 9 november 2013 09:46

 

Denna figur heter Extendar och är en cyborg krigare som vid första andblick ser ut att vara en vanlig riddare i silver rustning med visir framför ansiktet. Men hans förmåga är att kunna sträcka ut alla sina lemmar till extrema proportioner och resa sig över sina motståndare vilket gör honom svårslagen i strid.

Han introducerades år 1986 som leksak. Vid det stadiet hade leksakerna börjat bryta sig fri från sina rötter i den tecknade TV serien och börjat agera på ren fantasi vilket resulterade i många robotiska och mekaniska karaktärer. TV serien hade nått sitt slut när Extendar nådde leksakshyllorna men han var frekvent med i olika serietidningar och introducerades först i Mattels mini-serie "The warrior machine". Han blev omvänd till en cyborg av Hordak i ett labb experiment och sändes ut för att strida mot sin vän He-Man men han lyckades göra sig fri från förbannelsen och gick med de goda i deras strid mot ondskan.

Denna ligger inte så värst högt i pris. Utan sin original förpackning säljs han mellan 50 - 160 kr på ebay. För en komplett figur ska en röd sköld också medfölja. I sin original förpackning säljs han för mellan 440 - 780 kr. Det finns ett AFA (Action Figrue Authority) stämplat exemplar som säljs för 1221 kr.


 

 

ANNONS
Av David - 7 november 2013 18:49

Det var många, många år sedan jag målade en figur. Jag har inte målat en tennfigur eller plastfigur sedan vi spelade Warhammer och Warhammer 40 000 och det var längesedan. Detta är alltså inget nytt intresse för mig utan snarare ett pånyttfött och den första figuren jag målade var den ikoniska häxan Feiya från rollspelet Pathfinder. Jag är inte lika duktig som de riktigt bra figurmålarna är, det finns dom som målar mycket snyggare än vad jag gör men jag blev rätt nöjd med resultatet ändå. Klicka på bilderna för förstoring.


   


Feiya är ursprungligen från landet Irrisen långt uppe i norr. Som litet barn blev hon kidnappad från sina föräldrar av två häxor som hade följt karavanen som Feiya och hennes familj reste med. De två häxorna hade precis förlorat deras tredje partner i strid mot en grupp Blackravens (soldater som patrullerar de nordliga gränserna) så de var fast beslutna att uppfostra Feiya med deras mörka konster.

Under flera år levde Feiya under skräck och lidande och vid ett flertal tillfällen försökte hon fly från häxorna men blev hittad bara efter några timmar. Allt detta ändrades dock en dag då hon hade blivit utskickad för att hämta hem örter då hon märkte att en räv stod och tittade på henne. Det var något speciellt med denna räven, den utstrålade något som Feiya kände av, en övernaturlig intelligens. Den hjälpte henne att fly från häxorna och ledde henne längs med stigar och vägar som ingen annan människa kände till och den vakade över henne när hon sov. Häxorna gav inte upp utan spårade upp henne efter några veckor och instängd i en grotta lokaliserad  bakom ett vattenfall närmade häxorna sig Feiya. Men då hördes konstiga läten utanför, marken började skälva tätt följt av gigantiska vrål och oväsen som verkade vara läten från massor av vilda djur och sedan tystnade det. Feiya var livrädd där hon gömde sig inne i grottan och vågade sig inte ut förrän dagen grydde morgonen därpå. Utanför grottan möttes hon av nyfallen snö som täckte alla spår om vad som hade hänt kvällen innan och en nyfunnen känsla av att äntligen vara fri.

Hon pratar aldrig om dessa händelser eller om hennes pakt med den mystiske räven. Hon funderar att en dag söka upp sina föräldrar hon blev bortrövad ifrån men för tillfället är hon nöjd med att resa runt i världen, njuta av sin frihet och träffa nya vänner.


 

ANNONS
Av David - 7 november 2013 11:26

Den 17:e Januari ska det  vara premiär för det  nya Rambo spelet. Jag undrar hur detta spelet kommer gå egentligen. Rambo är måhända en tidlös klassiker inom filmvärlden men att göra ett TV spel baserat på den första filmen som dessutom ser ut att vara inom kategorin "Rail shooter", verkar i mina ögon redan dödsdömt från start. Visst hade det kunnat funka men min erfarenhet av rail shooter spel är att dom är så fruktansvärt begränsade och kan inte mäta sig med sin kusin fps (first person shooter) då spelaren också har mer frihet att röra sig fritt. För er som inte känner till kategorin rail shooter så är det spel då spelaren har begränsad rörlighet både vad gäller karaktären du spelar och vart du kan avfyra ditt vapen och förs hela tiden framåt dit spelet för honom/henne till skillnad från spel som tex Call Of Duty då spelaren kan röra sig fritt över spelskärmen. Ett typiskt exempel på rail shooter spel är Sniper: Ghost Warrior. Tittar man på trailern här nedanför så imponerar inte grafiken något märkvärt heller. Hittar jag spelet för en billig peng provar jag det gärna, annars får det va.


Av David - 5 november 2013 17:42

De nya commander lekarna har kommit ut nu men jag ska vänta ett tag med att köpa en av dom. Mestadels på grund av ekonomiska orsaker... orsakade av tandläkaren! Japp, ett 5 minuters besök hos tandläkaren och ett 30 minuters besök hos tandhygienisten kostade mig drygt 1600 kr vilket gör att mina övriga intressen blir självklart lidande. Tydligen tror tandläkare att man har pengar som växer på träd.

För att återgå till ämnet håller jag på att kämpar ihop en Commander lek med Slivers. Det finns nog ingen creature type som passar så bra i en Commander lek som Slivers då alla gynnar alla och man vill helst ha så många av dom som möjligt med så många abilitys som möjligt. Det finns 3 Commanders att välja mellan, Sliver Overlord, Sliver Queen och Sliver Legion.


     

Sliver Overlord tycker jag är den överlägset bästa och för att inte nämna den coolaste och mest illavarslande flavour text jag läst på ett Magic kort, "The end of evolution". Det första man gör när man får ut den är att söka upp de andra två som kompletterar varandra väldigt bra. Så länge ingen slänger ut en board wipe eller kontrar dina creatures är det bara att välja och vraka bland de många olika Sliver varelserna sen. Jag håller på att samla på mig creature delen just nu. Det jobbiga i en sådan här lek som Slivers, som sträcker sig över alla mana färger,kommer bli att räkna ut hur mycket av varje mana jag kommer behöva i leken. Men det ser ut att bli många dubbelländer.


Det finns även andra Slivers förutom just de tre legendariska som kan bli väldigt viktiga för leken. Shifting Sliver är en av dom och den kan bli riktigt jobbig för mina motståndare då den gör så att Slivers kan bara bli blockerade av andra Slivers. Självklart är den sårbar för "removals" och andra tråkiga kort men det säkrar antingen Ward Sliver som ger mig protection från en valfri färg när den kommer in i spel eller Crystaline Sliver som ger alla Slivers shroud vilket gör att dom inte kan bli "targets" av spells eller abilities


     


Som sagt går det att leka väldigt mycket med en Sliver lek och jag kommer säkert inte få den bra till en början. Jag har svårt att bestämma mig för vilka Enchantments, Instants och Sorcerys jag ska använda mig av men några kort som tillåter mig ta upp en creature från gravhögen lär det bli då de mer kraftfulla Slivers lär bli ett lockande mål för mina motståndare. Detta är en lek under utveckling för tillfället och jag kommer återkomma när den är färdig.

Av David - 2 november 2013 11:25

 

I tisdags kom min förbokade Skull Edition av Assassin's Creed 4 Black Flag. Detta är en av fyra olika collectors editions men det är tveksamt om jag någonsin kommer köpa de andra tre. Det ges alltid ut en utgåva som innehåller en figur men då brukar oftast priset vara högre och denna va hög nog. Denna kostade mig ungefär 750 kr. Innehållet kanske inte är lika roligt som i de dyrare utgåvorna men det duger för mig.


 

Hela utgåvan är en liten plåtask där allt ligger i. Det enda som saknas på bilden ovanför är spelet som jag plockat ut resten ligger kvar.


 

Här ovanför ser ni innehållet i asken. Från vänster till höger: En CD skiva med soundtracket i som jag förmodar innehåller alla piratsånger som din besättning sjunger under spelets gång. Jag har inte lyssnat på den än. I mitten ligger ett kuvert med två bilder inuti. En bild på Captain Kenway och en bild på hans skepp Jackdaw. Längst ut till höger ligger en liten bok med fina illustrationer och längst upp är själva spelet.


     

De två första bilderna visar illustrationer från boken och bilden längst ut till höger är de två bilderna som låg i kuvertet.

Jag är i full färd med att spela spelet och jag gillar miljön skarpt. Vissa av piratsångerna som sjungs i spelet är gamla låtar jag lyssnat på innan jag ens köpte spelet så det är verkligen ett välkommet tillskott. Ibland när besättningen börjar sjunga en låt jag gillar så glider jag bara runt där ute till havs och lyssnar på den fina låten.

Jag avslutar detta blogginlägg med en länk till en av de bästa pirat låtarna jag hört. 


Carl Peterson - Leave her Johnny


Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se