Nördkulturen

Alla inlägg under oktober 2013

Av David - 14 oktober 2013 09:00

Enligt Sky News ska Roberto Orci, co-writer till Star Trek filmen Into Darkness, ha mött CBS för en diskussion om en ny Star Trek TV serie. Man kan då förmoda att serien utspelar sig i det redan rebootade universumet där de två senaste Star Trek filmerna utspelade sig i och inte i tidslinje med de andra  etablerade serierna. Jag skulle välkomna en ny serie inom den gamla Star Trek världen men man ser hur det gick för serien Enterprise som fick lägga ner före sin tid år 2005 vilket jag tyckte märktes ganska väl i det framstressade slutet av den serien. Från en helt annan synvinkel kan man säga att en ny TV serie från det rebootade universumet kanske skulle få liv i Star Trek som TV serie igen för om man jämför med dagens kanon serier som Game Of Thrones så har inte Star Trek mycket att sätta emot längre om dom ska fortsätta i den gamla andan. Kan man kanske hoppas på något helt nytt denna gången? Kan vi få slippa följa en besättning på ett rymdskepp denna gång? Varför inte få följa ett gäng kolonisatörer och deras hårda liv när de försöker kolonisera en ogästvänlig planet? Något nytt hoppas jag kommer utav detta och att dom inte faller in i den typiska Star Trek fällan med utomjordingar som ser ut exakt som oss människor till skillnad från någon buckla på pannan eller näsan. Jag älskar Star Trek, men för att dom ska hålla sig vid liv kan dom inte återgå till den gamla normen så snälla Roberto Orci, få det att funka denna gången!


 

ANNONS
Av David - 13 oktober 2013 08:33

 


Brothers måste vara ett av de mest speciella spelen jag spelet än så länge. Spelets fokusering är runt historian och dess framskridning mer än att ge spelaren en utmaning som i traditionella TV spel med boss strider och andra fiender att slåss mot längs vägen. Du kontrollerar bägge bröderna med de bägge analoga styrspakarna på PS3 kontrollen. Spelet tar sin början i deras hemby då deras far plötsligt blir väldigt sjuk. Bröderna tar honom till den lokala läkaren som säger att han endast kan botas om han dricker från vattnet från "The Tree Of Life". Bröderna får en karta och ger sig ut på sitt äventyr där du kontrollerar bägge bröderna då de i samarbete med varandra måste överkomma många olika pussel och hinder och farliga varelser för att nå sitt mål. Spelet utspelar sig i en fantasy värld som är mycket snyggt gjord. Spelet upprepar sig inte någon gång utan det händer nya saker hela tiden så det blir aldrig långtråkigt. Någonstans i början stöter man på ett troll som sitter och gråter uppe på ett berg och jag kan nästan svära på att utseendet på det trollet är direkt inspirerat från vår svenska konstnär John Bauer. Det kanske inte är så konstigt då spelet i sig är utvecklat av den svenska prisvinnande regissören Josef Fares.

Spelet är till för oss gamers som gillar en bra story i ett spel, som kan spela ett spel utan behovet att känna sig "1337" varje gång vi slår på konsolen. Spelare som letar efter utmaningar och fiender att döda kan nog tycka att detta spelet är långtråkigt och ska nog hålla sig till Call Of Duty där dom kan sitta och spotta och fräsa åt andra online spelare. För att linda i det jag precis sa, detta spelet är för lite mer mogna gamers. På minus sidan kan man tycka att spelet är lite väl kort men spelar man 200 timmars spel som Dragons Dogma (som jag gör för tillfället) är det rätt skönt ibland att ta en paus från den typen av spel med spel som detta. Jag tänker inte avslöja hur spelet slutar men jag tyckte det var ett oväntat slut och sånt uppskattas alltid.


 


Betyg: +(Mycket bra)

Kan köpas här: Kan bara köpas online (vad jag vet) på Playstation Network

ANNONS
Av David - 12 oktober 2013 15:33

Jag bloggar rätt dåligt just  nu men inspirationen har sinat och orken tagit slut. Jag har gått in i en period då jag tränar väldigt mycket och när jag väl är hemma är jag för trött för att blogga eller så har jag fullt upp med att sätta ihop nya Magic kortlekar, spela TV spel, läsa böcker, grafiska noveller och serietidningar samt Pathfinder äventyret Rise Of The Runelords. Så bara för att jag inte bloggar så mycket betyder inte att mina nördintressen är borta, tvärt om, jag har så mycket att göra inom det området att jag inte har nån ork över till att blogga.


 

Av David - 6 oktober 2013 08:41

Jag blev sugen att beställa den första säsongen av Star Wars Clone Wars så jag gjorde som jag alltid gör, gick till cdon och skrev Star Wars i sökfältet, filtrerade bort all litteratur och TV spel så bara filmer visades och då fick jag syn på något som hette Star Wars XXX. Jag blev lite nyfiken och undrade vad detta kunde vara för något och klickade mig in på filmens sida. Till min förvåning fick jag se att det var en parodi på Star Wars, men inte bara det, en erotisk parodi. Den första frågan som dök upp i mitt huvud var självklart, hur fan kunde dom få tillåtelse till att göra denna? Erotik och sex är oftast ett känsligt ämne i vårt politiskt korrekta samhälle och att använda sig av ett så stort och utbrett varumärke som Star Wars och hur de kommer undan med det är bortom mitt förstånd. Detta var nog innan Disney köpte upp rättigheterna så vem vet, kanske George Lucas fick  betalt i natura för att ha lånat ut sin fantastiska skapelse till denna dynga. Inte nog med det, jag hittade mer av dom. De ger sig tydligen på våra älskade Marvel och DC hjältar också. Det fanns på Superman, Batman, Spider-Man och Hulken. Jag vågar inte posta bilderna på de andra DVD titlarna för jag vet inte om jag bryter mot någon regel. Star Wars omslaget var mildare än de andra.


             Av David - 5 oktober 2013 16:58

 


Om drygt 3 veckor släpps det nya Assassins Creed spelet, men många fans, inklusive mig själv, tycker att det börjar gå utför för serien. För min del började jag känna det på Assassins Creed 3 menats många andra slutade spela redan efter Brotherhood. Den största och mest allvarliga anledningen i mitt tycke är att dom fullständigt tagit död på hela stealth grejen i spelet. Hela charmen med de första spelen var att få smyga sig på sitt utvalda mål och lönnmörda honom för att sedan försvinna som en skugga, därav namnet Assassin i titeln. Men i det tredje spelet, där var det öppen strid, som vilket annat spel som helst. Där sprang man in i fienden på öppen gata och slogs öppet inför alla, inget smygande där inte. Det var vid väldigt få tillfällen man skulle smyga sig på någon och eliminera sitt offer. Fortsätter det i samma stil kan dom lika gärna byta namn till Thugs Creed för dom har tagit bort allt vad som möjligen kan definiera en Assassin (Lönnmördare). För att vara ärlig tror jag inte att det nya spelet, Black Flag, kommer förbättras gällande detta. Det hela utspelar sig runt Karibien i piratmiljö vilket i mina öron låter som dom bäddar för mer öppna strider och för att inte nämna stora sjöslag. Jag blir så besviken när jag tänker på det. Dom inledde serien så fruktansvärt bra med Altaïr och den underbara miljön i Syrien under det tredje korståget för att sedan fortsätta in i renässansens Italien med en av de mest karismatiska karaktärerna någonsin i ett TV spel, Ezio Auditore. Dom vill inte ens ge oss den kända och coola näbben på Assassins Creed huvan i det nya spelet som grädde på moset på det stora "Fuck You" fingret TV spels utvecklarna tydligen ger fansen och deras önskemål om spelets överlevnad.


 


Av David - 2 oktober 2013 09:00

 
Handling

Renfield anländer till Transylvanien och karpaterna där han ska avsluta ett affärsavtal med den ökände Greve Dracula som har köpt en fastighet i London. Efter att affären är klar hypnotiseras Renfield och han blir Draculas slav som följer hans minsta vilja. Tillsammans tar de sig sjövägen till London där Dracula stöter på den unga kvinnan Mina som han finner tycke för. När Mina börjar bete sig konstigt kallar hennes far in en speciallist, Dr. Van Helsing som börjar ana oråd om vem och vad Greve Dracula egentligen är.


 


Min åsikt

Jag måste ha i åtanke när jag recenserar denna att filmen är väldigt gammal. Den spelades in år 1931 och då var prat i filmer fortfarande väldigt nytt. År 1927 kom, vad som anses, den första riktiga "prat filmen" ut, The Jazz Singer. Ljud i filmer kom tidigare ändå men inte med tal. Skådespelare på den här tiden var inte vana vid denna typen av skådespel som en ljudfilm krävde därav de överdrivna gesterna man oftast ser i dessa filmer.

Filmen lämnar inte mycket utrymme till karaktärsuppbyggnad utan dom går rakt på sak, scen från scen. Renfield anländer till Transylvanien, Renfield träffar Dracula, Renfield blir hypnotiserad till att bli grevens slav och alla dessa tre nyckelhändelser i filmen hände inom beloppet av 15 minuter. Till filmens beröm lyckas dom bygga upp stämningen med ljussättningarna och kulisserna riktigt bra. Det måste ha varit AO i en film som denna som har total avsaknad av musik. Den enda musiken i filmen var den som var under inledningstexten i början. De få gångerna som man kände att man saknade musiken var under skräck ögonblicken då Dracula skulle bita någon eller när tex Dr.Van Helsing drog fram ett kors i ansiktet på Dracula och han ryggar tillbaka i ren rädsla. I sådana tillfällen tycker jag inte att skådespelartalangen, hur bra den än må vara, räcker till utan det behövs den extra kryddan av känslomässig stämning som musik ger.

Bela Lugosi är mycket bra i rollen som Dracula och redan i inledningen av filmen när han yttrar två mycket kända film citat, "I am Dracula" och "Listen to them, children of the night, what music they make", vet man redan där och då, Bela Lugosi var en av dom som satte mallen för hur Dracula ska spelas på den vita duken. Det sistnämnda citatet röstades som det 83:e bästa filmcitatet av det amerikanska film institutet.Bela Lugosi i all ära men den som verkligen skiner i filmen tyckte jag var Dwight Frye, han som spelar Renfield. Det är först när han blir galen som hans talang lyser igenom och man märker att det är han och Bela Lugosi som lyfter hela filmen även om Lugosis roll inte kräver lika mycket kontraster som Fryes.

En rolig grej jag reagerade på i början av filmen när Renfield först anländer till Draculas slott var när de byggde upp stämningen om hur mörkt, dystert och öde allt skulle vara. Månen sken in genom de väldiga fönstren, utanför ylade vargarna, från taken hängde spindelväv, fladdermöss flög omkring i mörkret och över golvet kilade två..... bältdjur?

Jag vet inte vad dom tänkte, men bältdjur? Det känns riktigt malplacerat. Först och främst därför att de lever bara i Amerika och Draculas slott ligger i Rumänien och för det andra, skräckfaktorn på bältdjur är inte vidare hög.


 


Överlag gillade jag denna filmen men efter att ha sett Francis Ford Coppolas version av Bram Stokers Dracula så bleknar denna i jämförelse. Men jag tycker fortfarande den är sevärd mestadels för dess kultstatus och Lugois tolkning av karaktären Dracula som skulle komma att användas i flera efterkommande generationer av Dracula filmer.


Betyg: (Bra)

Kan köpas här: CDON på DVD

Av David - 1 oktober 2013 15:27

 

Dessa två figurer heter Rokkon och Stonedar och släpptes under den femte vågen av He-Man figurer år 1986. De såldes i separata förpackningar eller i dubbelpack. De tillhör ett folkslag som kallas för Rock People. De fick aldrig vara med i den tecknade TV serien He-Man and the masters of the universe då den blev nedlagd innan dessa kom ut som leksak. Istället fick de vara med i spin off serien She-Ra: Princess Of Power, TV serien om He-mans syster. Jag och brorsan ägde varsin av dessa om jag inte minns helt fel. Jag vill helst också minnas att den gråa till höger var min och den röda var min brors, dock är det inte dessa två utmärkta exemplar på bilden då våra förmodligen är slängda sedan många, många år tillbaka.

Dubbelförpackningen kan man komma över på ebay för 68 dollar vilket i dagens läge motsvarar 432 kr. De två enkelförpackningarna är mer eftertraktade och självklart något dyrare och ligger då på 180 dollar ihop, respektive 1144 svenska kronor. Kan man tänka sig att köpa dom utan förpackning, bara figuren, så säljs dom för allt mellan 5 till 20 dollar styck.


   

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se