Nördkulturen

Alla inlägg under augusti 2013

Av David - 12 augusti 2013 20:06

Fyra dagar tog det mig att titta klart på hela andra säsongen av Homeland. När en serie blir fängslande och bra som denna var då kan jag inte sluta titta. När jag växte upp fanns inte denna typen av TV serier. Då var det avslutande avsnitt varje gång. Jag växte upp med serier som A-Team, Airwolf och Knight Rider och ingen av dom skulle ha någon större chans om de skulle sändas idag känns det som.

Jag tyckte det tog lite oväntade vändningar i denna säsongen och saker avslöjades som jag trodde de skulle dra ut på lite längre. Ända sedan några avsnitt in på första säsongen så har jag en iten vag misstanke som jag leker lite med och det är att jag tror att Carrie kan vara en hjärntvättad "sleeper agent" åt en terrorist cell. Brody har jag svårt att lista ut, det är något skumt över den mannen men jag kan inte placera om det är bieffekterna från en hemsk upplevelse från 8 års fångenskap eller om han faktiskt fortfarande jobbar för terroristerna. En bra grej med denna serien också är att den inte ställer USA på en pedistal och trycker ner arab världen utan den visar att även högt uppsatta män i den amerikanska hierarkin kan vara minst lika ondskefulla.


 

Av David - 11 augusti 2013 17:11

 


Alldeles nyss klarade jag av tredje och sista spelet i Tomb Raider trilogin. Jag gillade alla spelen men jag gjorde ett stort misstag. Jag spelade dom efter varandra. I längden blev det lite tjatigt att spela samma typ av spel tre gånger om. Men jag ska vara rättvis i mitt betygsättande ändå. Det är inte mycket som skiljer dessa tre spel mer än de olika miljöerna. Det fanns till min förvåning inte många bossar i något utav spelen utan de förlitade sig mer på pussel och gåtor. Vanliga fiender fanns det brist på. Även när det kom till utmaning förlitade de sig på alla pussel. Men självklart fanns det fiender att döda, kanske inte så mycket som jag hade hoppats på bara. Underworld hade lite snyggare grafik än de två tidigare spelen vilket kan bero på att de andra två var Playstation 2 släpp och detta ett Playstation 3 släpp, men överlag känns alla tre som ett enda stort spel som de delat upp i tre delar. Min speltid på Underworld slutade på runt 10 timmar.

Läs min recension om Tomb Raider Anniversary HÄR

Läs min recension om Tomb Raider Legend HÄR


 


Betyg: (Bra)

Kan köpas här: CDON



Av David - 10 augusti 2013 19:15


 

Monopol är tydligen det mest sålda brädspelet världen över men ett av det minst spelade. Jag har hört att äkta gamers hatar monopol. Men det är inte därför jag hatar det. Jag har lärt mig att inte bry mig om vad andra tycker utan skapa min egna åsikt om saker och ting. Anledningen till att jag hatar monopol är att det spelet representarar precis allt jag är emot. Nu kanske jag överanalyserar men det spelet ger en förvriden bild av vad lycka och framgång egentligen är. Du förvärvar och förvärvar, klättrar högre och högre upp på stegen i affärsvärlden och man får aldrig nog. Du vill bara ha mer, bli rikare, få in mer pengar. Till slut slår du ut dina medspelare som slutar bankrupt. För vi alla vet att i ett monetärt system, som omöjligt kan gynna alla, måste det finnas förlorare som drar det korta strået för att andra ska kunna dra nytta av det och det är detta monopol spelet representerar och står för i mina ögon. Tyvärr är detta spelet för nära verkligheten för att jag ska kunna njuta av det. John Ortberg gjorde en gång en fantastiskt bra liknelse mellan verkligheten och spelet monopol. Jag länkar till det här nedanför. Jag rekommenderar starkt att ni tar er de 3 minuterna och 39 sekunderna som klippet håller på och lyssnar på vad han har att säga. Han börjar inte prata förrän 40 sekunder in i klippet.


Av David - 10 augusti 2013 15:35

För inte så längesedan hade jag köpt en så kallad Wormlight för att kunna lysa upp den dåliga skärmen med så jag kunde se vad det var jag spelade. Men jag blev inte nöjd med resultatet. Jag läste om att det skulle finnas ett sätt att koppla din Game Boy Advance till din Gamecube och eftersom jag äger en Gamecube tänkte jag att det skulle vara värt ett försök. Sagt och gjort så köpte jag en sådan kabel på Tradera. Jag läste på en guide någonstans att denna kabeln skulle räcka, inget annat skulle behövas men fungerade det? Självklart inte!


   


Jag kopplade min Game Boy som bilden ovan visar och enligt guiden skulle jag slå på strömmen på Gamecube först och sedan Game Boy men det funkade inte ändå. Sedan slog det mig. Hur f*n ska jag kunna få bilden överförd från min Game Boy till min Gamecube om jag kopplar in den i kontroller porten? Jag letade upp en ny guide på internet och där fick jag se att man skulle köpa ännu en grej att koppla in under din Gamecube, en adapter med olika utgångar, där man kan koppla in denna kabeln, vid namn The Game Boy Player. Jag får hålla ögonen öppna efter en sådan på Tradera och hoppas att dom är relativt billiga. Eller kan det bara vara jag som gör fel på något sätt? Om det är någon som läser detta och som vet hur man gör, var snäll och skriv något i kommentarerna.

Av David - 8 augusti 2013 19:30

Det tog ett tag innan jag kunde titta på en TV serie igen efter tredje säsongen av Game Of Thrones och Nikita säsong 2 var precis vad jag behövde. Jag tänker inte spoila nåt om Game Of Thrones men Nikita med sin "kick ass" attityd kom som serverat och fick mig på spåret igen från de milt sagt chokerande händelserna i Game Of Thrones. Andra säsongen överträffade den första och slutade rätt så oväntat och man ställer sig frågan vad kommer egentligen den tredje säsongen att handla om? Vid första anblicken tror jag många avfärdar denna som en vanlig action serie utan någon vidare baktanke. Jag tycker synd om dom för dom vet inte vad dom går miste om. Den har djup som bearbetar ämnet om förlorad identitet, personliga intriger, politiska hemliga organisationer, maktspel, svek, glädje, skratt och tårar i en härlig mix och naturligtvis mycket action. När jag skrev om första säsongen om Nikita skrev jag att den inte riktigt kommer upp i samma klass som Game Of Thrones eller 24 men efter att ha sett denna säsongen ligger den lätt bland mina favoriter. Jag ser verkligen fram emot att se den tredje säsongen!


 

Av David - 5 augusti 2013 16:14

Det finns två fenomen som jag har gått och stört mig på i flera år och det är människans oförmåga att tänka utanför ramarna och våran rädsla för förändring. Det märks av på många olika sätt i vårat samhälle men det jag tänker skriva om här är ämnet film. Människans svårigheter för uppföljare och deras oförmåga att kunna ge egen kritik och koppla bort den allmäna uppfattningen om en film eller skådespelare och skapa sig en alldeles egen uppfattning.


Till att börja med vill jag skriva om filmälskares svårigheter för uppföljare. Jag kommer ihåg hur folk klagade på Matrix 2 och 3 när dom kom ut och påpekade att ettan var minsann den enda bra filmen av de tre. Samma visa med Star Wars. Den nya trilogin kunde absolut inte mäta sig med den första trilogin. Alien 2 och 3 mötte samma kritik från fansen när de kom ut men det har lagt sig nu och de har blivit accepterade precis som de flesta filmer blir efter ett tag. Kan det vara så att vissa fans vill vara lite märkvärdigare än oss andra, lite finare i kanten, och bara se ettan som ett mästerverk menats uppföljarna ska smutskastas och duger endast som underhållning åt oss som inte är lika sofistikerade i vår filmsmak, eller vad är det frågan om?


   


Sen har vi detta problem med individuellt tänkande. Återigen vill jag återgå till filmen Matrix och han som spelar Neo, Keanu Reeves. Jag minns tydligt att en filmkritiker från en nyhetstidning, jag tror det var Aftonbladet, skrev i sin artikel att han tyckte att Keanu Reeves är "träig" i sitt uppträdande. Sedan jag såg det har jag sett massor med folk uttrycka exakt samma ordval som i denna artikeln. Tycker ni verkligen så eller orkar ni inte tänka på egen hand?

Ett annat exempel var i en av Sagan Om Ringen filmerna när Legolas åkte skateboard ner för en trappa på en sköld. En filmkritiker tyckte att det var lite överdrivet och sedan dess har jag återigen hört MASSOR med folk uttrycka exakt samma åsikt. Har folk verkligen så svårt att tänka kritiskt på egen hand eller är det bara jag som inte är kritisk nog? Jag tycker Keanu Reeves var perfekt i rollen som Neo, jag tyckte att när Legolas åkte ner på skölden från trappan såg coolt ut. För att slänga in ett tredje exempel har vi allt detta hat mot Jar Jar Binks karaktären i den första Star Wars filmen. Jag gillade honom inte heller men jag accepterade hans närvaro i alla fall, han gick ju inte och förstörde filmen som många överkänsliga fans tyckte.


 


Även musikbranschen drabbas tyvärr av detta. Ett bra exempel är de två Bruce Springsteen albumen Human Touch och Lucky Town. På sin tid ansågs dom som slutet på Springsteens storhetstid. Anledningen till detta var att Springsteen inte längre spelade ihop med E-street Band utan vidgade sina vyer tillsammans med andra musiker i sitt band. Usch, hemska tanke... det är ju en alldeles för stor förändring för de stackars fansen. Sånt tål dom inte. Men Springsteens storhetstid var långt från över. Idag är han större än någonsin och albumen Lucky Town och Human Touch anses som riktiga Springsteen klassiker.


   



Av David - 2 augusti 2013 14:15

Jag vet inte hur de är med dom andra Game Boy konsolerna men vi som äger en Game Boy Advanced vet hur dålig skärmen är. I vissa ljussättningar ser man inte vad som försiggår på skärmen så man blir tvingad att sätta sig i en obekväm ställning just enbart för att vinkla sin Game Boy för att kunna se vad som händer på skärmen, vilket helt och hållet tar död på hela meningen med dessa portabla handkonsoler som i mitt tycke är till för att man bekvämt ska kunna luta sig tillbaka i sin soffa eller säng och spela.

Men det har tydligen funnits en lösning på detta ett bra tag. Dom heter Wormlights och jag har precis blivit ägare till en då jag köpte den på Tradera. Man kopplar in dom i ett uttag längst upp på konsolen vilket då tänder en liten lampa som ska ge ljus på din annars så mörka skärm.


   


Men funkar den då? En mycket bra fråga faktiskt. Spelar du i ett redan ljust rum så gör den ingen nytta men i ett nedsläckt rum så lyser den upp lite. Du kanske inte får perfekt bild och lampan reflekteras i spelskärmen om du sätter den direkt över men du får en någorlunda bra bild på skärmen. Jag tog två fotografier, ett i ett upplyst rum och ett i ett mörkt rum som visar resultatet. Tänk på att fotot inte gör verkligheten hundraprocentig rättvisa men det visar på ett ungefär hur det blir.


   


Ett minus med denna Wormlight är att ibland när jag startar konsolen så fryser den på inledningsskärmen när lampan är inkopplad. Det har inte hänt ofta men någon gång ibland men då är det bara att starta om den så brukar det funka normalt.

Sammanfattningsvis så får jag säga att den levde inte upp till mina förväntningar men den lyser upp den fruktansvärt dåliga skärmen i en godkänd omfattning. Varan är inte licensierad av Nintendo konstigt nog. Jag antar att dom ville ha dåliga spelskärmar på sina Game Boy Advance konsoler då.


 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards