Nördkulturen

Alla inlägg under juni 2013

Av David - 16 juni 2013 11:28

 


Handling

Ryssland och USA båda fruktar kärnvapenkrig och rustar därför upp sina arsenal med kärnvapen. USA:s president går ut med ett pressmeddelande där han meddelar resten av landet om deras avsikter att slå Ryssland i upptrappningen. En liten pojke från en skola någonstans kommer på idén att skriva ett brev till Superman där han ber honom hjälpa världen bli av med alla kärnvapen. Sagt och gjort så gör Superman det men hans ärkefiende Lex Luthor har planer att utnyttja denna demontering av kärnvapen.


 


Min åsikt

Filmen gjordes av låg budgets bolaget Cannon Films som halverade filmens tänkta budget från 36 miljoner dollar till 17 miljoner dollar. Filmen kortades av kort innan release datumet från 134 minuter till 90 minuter vilket märks ganska väl vissa stunder i filmen och det är allmänt känt att Christopher Reeves avskydde filmen. Med andra ord är detta den sämsta Superman film som gjorts. Den är till och med värre än spin-off dyngan Supergirl. Man kan undra om låg budgets filmer även tär på det mänskliga intellektet för titta bara på bilden ovanför, vad är fel med bilden? Sedan när kan människor andas i rymdens kalla vacuum? Superman är av en annan kaliber men kvinnan skulle ha fått svårigheter att andas och nästan frusit ihjäl redan när hon nådde stratosfären. Det gör ont i mig att se Christopher Reeves i en så dålig Superman film när de första tre var så bra. Han är en duktig skådespelare precis som Gene Hackman och Margot Kidder men har dom inte rätt tillgångar att jobba med så räcker inte skådespelartalanger långt.


Betyg:   (Fruktansvärt uselt)

Kan köpas här: CDON på en samlings DVD, Superman: The Christopher Reeve Collection


ANNONS
Av David - 14 juni 2013 19:11

 


Handling

Överlevare från Krypton har etablerat ett nytt samhälle någonstans och på grund av en liten olycka förlorar de en väldigt viktig kraftkälla, en liten sfär formad sak, som till slut landar på jorden. Kora-El, Supermans kusin, följer efter kraftkällan i ett skepp och när hon väl kommer till jorden märker hon att hon blir lika kraftfull som Superman. En ondskefull kvinna som praktiserar ockult svartmagi får tag i sfären och försöker hitta ett sätt att använda den för sina onda syften.


 


Min åsikt

Varför gjordes denna filmen? Detta är ingen superhjälte film. Det är precis som om dom har gjort en tonårs kärleksfilm med en tjej i Superman dräkt. Visst följer den hela storyn med Krypton och Superman troget och har kommit på en fin utvecklingshistoria kring allt detta men det enda problemet är att de har gjort det till en romantisk rulle med lite Superman influenser, inte tvärtom som det borde ha varit. Till och med en skådespelare som Peter O'Toole gör dåligt ifrån sig här. Skurken i filmen är en kvinna som utövar svartmagi och hela grunden till hennes fejd med Supergirl är bråk över någon het "hunk" som denna häxan försökt förhäxa med någon trolldryck som ska göra att han ska bli kär i den första kvinnan han ser. Men på något sätt lyckas denna "hunken" fly från häxan och stöta in i Supergirls alter ego Linda Lee och bli kär i henne istället vilket gör denna häxan ursinnig. Ja... jag orkar inte förklara mer om detta kärlekstramset för den typen av filmer ligger verkligen inte inom mitt intresse område. Jag ville se en film med Supergirl men istället fick jag detta.


Betyg: (Dålig)

Kan köpas här: Amazon


ANNONS
Av David - 10 juni 2013 20:42

"The northerners will never forget" - Tyrion Lannister


Jag har precis sett klart på den tredje säsongen av Game Of Thrones. Om ni inte vill att jag ska spoila något för er så läs inte texten under bilden. Nu blir det en lång väntan. En riktigt lång väntan för att vara exakt! Våren 2014 ska tydligen den fjärde säsongen komma. Ursäkta svordomen men ett helt jävla år! Under tiden får jag nöja mig med andra serier som Homeland och Nikita. Men ingen av dom kan ens hoppas att nå upp till Game Of Thrones klass.


VARNING!! SPOILER TEXT UNDER BILDEN


 

Den tredje säsongen tyckte jag hittills har varit den segaste av dom men ändå precis lika frustrerande som de två första. Det var inte mycket som hände förrän i avsnitt 9 då Robb Stark och Catelyn Stark blev dödade på ett bröllop hos Lord Walder Frey. Först Ned Stark, sen Robb och Catelyn Stark. Vad fan är George RR Martins problem? Visst är det bra med oförutsedda händelser och lite tvister här och där men han tar ju fan död på alla karaktärer man lärt sig att gilla menats avskyvärda personer som Kung Joffrey och Lord Walder Frey får leva vidare och reta gallfeber på mig! Det sista avsnittet av denna säsongen var en besvikelse tyckte jag. Jag hade förväntat mig någon form av upprättelse eller skippad rättvisa, men nej då. Den enda njutningen jag fick uppleva var när Arya Stark punkterade strupen på en av soldaterna som hade lemlästat Robb Starks döda kropp. När ska Daenerys Targaryen nå fram till Westeros? Det börjar bli tröttsamt att se henne gå omkring borta i öknen och hålla sig undan från de verkliga händelserna. Ja jag är precis lika upprörd nu som när jag fick bevittna Ned Starks död och vad som gör mig mer arg är att man får ingen som helst hint av att någonting någonsin kommer ordna sig för Stark familjen. Som det ser ut nu vill jag inget annat än att Daenerys Targaryen och hennes drakar bränner ner hela jä**a Westeros!

Av David - 8 juni 2013 19:53

Då var man hemkommen från Göteborg och Grand Prix turneringen. Precis som jag skrev i förra inlägget ställde jag inte upp i själva huvudturneringen utan var med på en liten avsides "Draft" turnering vid sidan av. Med andra ord inget allvarligt eller märkvärdigt. Självklart förlorade jag min enda match och åkte ut direkt. Jag är inte van med att sätta ihop kortlekar under tidspress så ska jag skylla på något får det väl vara det då. För det kan inte bero på min gudomliga talang i alla fall... Jag är glad ändå för i den absolut första boostern jag öppnade i "draften" fick jag en planeswalker, Ral Zarek.


 


Det var mycket folk på turneringen och som väntat var det övervägande killar. Jag tror jag såg 5 tjejer på kanske 500 personer. Det kan till och med ha vart mer än 500, det var svårt att uppfatta. Jag tog två kort precis när vi kom in i den stora hallen på svenska mässan i Göteborg där turneringen va.


   


När jag registrerade mig på den lilla "draft" turneringen jag va med i fick man en liten dosa att bära med sig. Turneringen jag registrerade mig på skulle inte börja förrän sammanlagt 8 deltagare hade anmält sig. När dom fått ihop 8 deltagare och det var dags för turneringen att börja så skulle dosan jag fick att börja lysa och ringa så vart vi än befann oss i lokalen så visste vi att det var dags att bege sig till den utsatta platsen där alla de 8 deltagarna samlades. På bilden nedanför ser ni dosan. Det va rätt retligt och gå runt med den när den väl började blinka och tjuta för den var rätt högljud.


 


Försäljning fanns det också naturligtvis av massa olika Magic prylar. Allt från enskilda kort till fatpacks, displayer, plastfickor, spelmattor, tärningar, väskor, kort pärmar och mycket mer.


Enskilda kort till salu. I glasmontern var dom dyra korten. Ville du köpa billigare enskilda kort fanns det pärmar att bläddra i.


 

När matcherna var igång var det helt tomt framför försäljningsstånden

 


Som en fin avrundning på dagen gick vi och åt på en indisk restaurang. Indisk mat har en speciell smak. Jag kan inte säga att jag skulle vilja äta det igen. Då finns det mycket annan mat jag hellre skulle vilja äta. Hade det inte varit för den kalla ölen hade jag  nog inte fått i mig maten. Naturligtvis gick vi till Science Fiction Bokhandeln i Göteborg också där jag inhandlade en äventyrskampanj till rollspelet Pathfinder, Rise Of The Runelords.


 Av David - 7 juni 2013 17:55

 


I morgon åker jag till Göteborg för att gå på Grand Prix turneringen. Jag ska själv inte ställa upp i självaste huvudturneringen utan jag kör en liten draft match vid sidan av, bara för skoj skull. Det ska bli riktigt intressant och se hur en sådan här stor turnering är och hur de riktiga proffsen spelar. Om det finns tid över till att titta på några matcher kanske man kan lära sig ett och annat också. 

Utöver huvudturneringen så finns det många olika format man kan ställa upp i om man vill. Det finns Legacy, Standard, Modern och den jag ska ställa upp i, Draft. Det börjar 08.00 på morgonen och sätter igång så fort det är nog med folk som har anmält sig.

Denna gången ska jag ta lite bilder från hela evenemanget och lägga ut här på bloggen.

Av David - 7 juni 2013 09:00

 


Handling

Gus Gorman, ett datorgeni, stjäl pengar från den rika företagaren Ross Webster genom datahackning. Ross blir imponerad av Gus skicklighet och anställer honom för att kunna utnyttja hans talanger för eget  bruk. Allt går bra tills Superman lägger sig i. Ross kommer på en plan att få Superman ur vägen och det är att syntetisera den sällsynta stenen Kryptonit. Gus får i uppdrag att ta reda på vilka beståndsdelar Kryptonit består av och han hittar alla utan en så på eget bevåg blandar han in lite tjära i den för att komponsera för den saknande  beståndsdelen. När Superman utsätts för denna kryptoniten dödar det honom inte utan gör honom till en ond version av sig själv. När Superman är ond bryr han sig inte om att kämpa för den goda saken så då är det fritt fram för Ross Webster och hans planer för ekonomiskt världsherravälde.


 


Min åsikt

Jag kommer ihåg att som liten tyckte jag denna Superman film var hemsk. Jag gillade inte delen då Superman slogs mot Clark Kent. Jag tyckte den va hemsk och utgången av den kampen satte en paradox inuti mitt huvud som jag på den tiden inte kunde lista ut, hur mycket jag än vände och vred på det. Jag vill inte avslöja något om händelseförloppet här i recensionen men jag kan säga att som liten ogillade jag den delen för det kändes som om Superman byttes ut mot någon ny. Nu på äldre dagar ser jag det mer som Supermans inre kamp mot sig själv, mot det onda jag han hade blivit. Denna filmen kom nog ut samtidigt som datorerna började göra intrång i vårt samhälle för rädslan över att en superdator skulle kunna kontrollera precis allt och alla i världen är utmärkande för filmen, det är det hela plotten kretsar kring. 

Som vanligt gör Christopher Reeve ett fantastiskt jobb som Superman och Clark Kent. Ni som känner till Richard Pryor och gillar honom kommer inte bli besvikna, han spelar en av sina sedvanliga roller som den komiska avlastningen. Skurkarna är lite väl överspelade, speciellt Lorelei spelad av Pamela Stephenson. För att summera så håller Superman fortfarande måttet efter tre filmer men det kan börja dala ut här. Den höll inte riktigt samma klass som de två första magnifika mästerverken utan kommer alltid stå i skuggan av dess föregångare.


Betyg + (Bra)

Kan köpas här: CDON på en samlings DVD, Superman: The Christopher Reeve Collection

Av David - 6 juni 2013 17:13

 

Allmänt

Denna grafiska novell består av tre berättelser. En om Spider-Man, en om The Fantastic Four och den tredje om X-men.

Spider-Man är skriven av Brian Michael Bendis och tecknad av Mark Bagley, en amerikansk tecknare mest känd för The Amazing Spider-Man, Thunderbolts och Ultimate Spider-Man, och Stuart Immonen, en kanadensisk tecknare mest känd för Ultimate X-men, Ultimate Spider-Man, Nextwave och The New Avengers.

Fantastic Four är skriven av Joe Pokaski som också är känd för att ha varit med och skrivit TV serien Heroes. Tecknaren heter Robert Atkins, en amerikansk tecknare född 1979. Han har jobbat väldigt mycket med G.I Joe och även på TV serien Heroes.

X-men är skriven av Aron E. Coleite som jag inte hittat något om och tecknad av Ben Oliver, en brittisk serietecknare som bland annat har jobbat med serien Judge Dredd.


Handling

Spider-Man: Jameson och Ben Urich återvänder till The Daily Bugle efter att Ultimatum vågen förintade nästan hela New York. I spillrorna och ruinerna på deras före detta arbetsplats märker de att deras hemsida fortfarande fungerar. Jameson är övertygad om att hans familj är död och han börjar inse sina misstag angående Spider-Man. Som redaktör på den stora nyhetstidningen har han alltid velat stämpla Spider-Man som en vanlig skurk men på grund av den senare, världsomfattande Ultimatum händelsen har han börjat tänka om och skriver en artikel, bland ruinerna av sitt forna hem, om hur fel han haft om Spider-Man hela tiden.


The Fantastic Four: Johnny Storm grälade med sin far när Ultimatum vågen träffade New York, hans far dog och Johnny Storm var i chock. Han tas till fånga av Dormammu som ville kanalisera Human Torch´s eld för att kunna fly upp till ytan från sitt mörka rike och anfalla New YorkSue Storm och Ben Grimm ger sig ut för att rädda Johnny Storm. Men The Fantastic Four är inte längre den tajta grupp dom en gång var. Många händelser leder till slut att gruppen upplöses.


X-men: Mutanterna var de som fick ta det hårdaste slaget i Ultimatum händelsen. Många av dom dog i striden mot Magneto och en del fick betala priset efter att striden var över. Denna berättelsen handlar om hur mutanterna vill hitta och begrava sina döda. Wolverines kvarlevor ligger i säkret förvar hos S.H.I.E.L.D och Kitty Pride bryter sig in för att ta tillbaka kvarlevorna från deras fallna kamrat.


     


Min åsikt

Jag tycker hela Ultimatum händelsen är det bästa som kommit från Marvel sen Infinity Gauntlet. Requiem är en samling berättelser som handlar om händelserna direkt i skuggan av denna omtumlande saga. Hjältarna är i ett nedbrutet stadium. Fantastiska Fyran splittrade, mutanterna är mer hatade än någonsin och jagade världen över. Spider-Man va lite annorlunda då man fick uppleva hela Jamesons försoning med Spider-Man, en hjälte han spenderat hela sin karriär att smutskasta tidigare. En fin liten berättelse om hur kaotiska händelser för människor samman. Fantastiska fyran var den sorgligaste av dom alla på ett sätt då detta är berättelsen då dom splittras och går skilda vägar och det var inte på de bästa villkoren. X-men var också sorglig på sitt sätt då det handlar om att de vill samla in sina döda för att begrava dom och få något slut, en förslutning på allt detta kaos som drabbat dom. Hela denna bok handlar om efterdyningarna av en gigantiskt kaotiskt händelse som satt spår i den vanliga människan lika väl som superhjätarna och mutanterna.


Betyg:   (Mycket bra)

Kan köpas här: Bokus

Av David - 5 juni 2013 16:15

 


Handling

Innan planeten Krypton nådde sin tragiska undergång fängslades tre av de farligaste brottslingarna från Krypton inuti en så kallad fantom zon. De skickades ut i rymden och var dömda att sväva runt där i all evighet. De fängslade brottslingarna var General Zod, en brottsling som många gånger försökte störta det styrande rådet på Krypton för att själv härska planeten. Ursa, vars enda önskan är att en dag härska vid sidan av Zod och den stumme och inte så intelligenta Non. När Superman räddar Paris från att sprängas bort från jordens yta av en vätebomb så flyger han upp med vätebomben upp i rymden och släpper iväg den och låter den detonera en bra bit bort från jorden. Chockvågorna som färdas genom rymden träffar och förstör fantom zonen där Zod, Ursa och Non är fängslade och de hittar sin väg till planeten jorden och alla har de samma krafter som Superman.


 

Zod, Ursa och Non. Precis innan dom fängslas inuti Fantom Zonen

 


Min åsikt

Denna filmen håller otroligt högt nostalgi värde hos mig. Dels för att jag tycker den innehåller många starka scener som på ett eller annat sätt märkte mig ända in i själen (hypotetiskt talat naturligtvis eftersom själen inte existerar) och dels för att detta var den första superhjälte film jag någonsin såg. De sista 45 minuterna av filmen är en enda lång rysarfest för nackhåren. Allt från när Clark Kent åker på stryk inne på värdshuset, när Superman möter Zod och hans kompanjoner i en episk strid utanför Daily Planet och förvandlar Metropolis gator till en stridszon, när General Zod ropar till Superman "Kneel before Zod!! och den slutgiltiga uppgörelsen i Supermans hem byggd på iskristaller, lokaliserad i Nordpolen. Alla skådespelare gör riktigt bra ifrån sig, det finns ingen svag länk någonstans. Till och med Jack O'Halloran,som spelar den stumme Non och inte har en enda replik i hela filmen förutom några läten, gör bra ifrån sig och passar in i sin roll som gjutet. Christopher Reeve är Superman, inget snack om saken. 

 


Betyg:   (Episk)  

Kan köpas här: CDON på en samlings DVD, Superman: The Christopher Reeve Collection


Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se