Nördkulturen

Alla inlägg under mars 2013

Av David - 16 mars 2013 08:06

 


En remake på det gamla klassiska brädspelet från 1982 Flykten från Atlantis. Ön Atlantis är på väg att sjunka ner i havet och du ska försöka rädda så många överlevare du kan genom att ta dom från ön och över havet till fyra andra närliggande öar och sätta dom i säkerhet. Men det är inte utan risk, i vattnet lurar många faror som hajar, sjöodjur, valar och kraftiga malströmmar.


 

Spelarna bygger upp spelplanen med tre olika typer av brickor, sand, skog och berg.De placerar ut brickorna slumpmässigt på brädet tills ön är skapad och spelet kan börja.  Varje spelare har ett antal överlevare utplacerade på ön som de ska få av från ön och över havet i säkerhet och efter varje spelares tur försvinner en bricka från ön med början av sandbrickorna, sen tar man skogsbrickorna och till sist bergsbrickorna. Under varje bricka finns det en bild och den bilden visar vad som händer när just den brickan tas bort. Om det är en bild på en hajfena så placerar du ut en haj i den rutan, är det en bild på en båt så placerar du ut en livbåt osv.


   


Den vänstra bilden ovanför visar ett sjöodjur och är det värsta man kan råka ut för i spelet. Den välter överlevarnas båt och äter upp dom så den vill du helst flytta så nära dina motståndares livbåtar som möjligt. Den högra bilden visar en val som precis har vält den gröna spelarens livbåt. En val välter bara livbåtar, den äter inte upp överlevarna. Men nu är det betydligt farligare för dom eftersom dom måste simma hela vägen till säkerhet  nu och det kan finnas många hajar ute i  vattnet. Hajar kan bara äta en överlevare i taget menats ett sjöodjur äter upp alla på en gång. I slutet av varje spelares tur slår han/hon monstertärningen som tillåter honom/henne att flytta antingen haj, val eller sjöodjuret beroende på vad tärningen visar och naturligtvis flyttar man dom så dom ställer till oreda för dina motståndare. Varje överlevare har en siffra under sig som visar dess värde så varje överlevare är olika värd. Man vet aldrig hur mycket man har fått ihop förrän i slutet av spelet då man räknar ihop alla sina överlevares totala poäng och den som har fått mest poäng vinner spelet.


Nördarna tycker till


 


Anders
Som barn hade jag den svenska varianten som heter Flykten från Atlantis och det är lite nostalgi att spela den här versionen. Den skiljer sig en del eftersom denna version är en mix av Flykten från Atlantis plus spelet Survivor men på det stora hela så är det väldigt lik. En skillnad är att människorna är värda olika mycket poäng som hålls dolt, så man kan inte veta vem som leder. Det gör spelet lite mer spännande. Det är också annorlunda hur man plockar bort ö brickorna när ön sjunker.
Det är ju förstås ett enklare spel än vad vi brukar spela men det är ändå kul och det blir en hel del rolga småelaka påhopp när man dödar varandras figurer. Ett bra spel att bryta av de mer avancerade spelen med.


Betyg:  


Martin

???????????


David

Ett välkommet tillskott till vårt spelbibliotek då det kan vara lite skönt ibland att spela en lite lättare variant av brädspel med lätta regler. Lite nostalgi är det över detta spelet också då vi spelade det svenska spelet Flykten från Atlantis som barn. Tjusningen med detta spel är att man kan aldrig förutspå vad som kan hända då varje bricka man vänder upp medför något nytt och helt slumpartat som kanske ett nytt sjöodjur eller en malström som drar med sig allt i de närliggande rutorna. Överlevarna är också olika värda så man kan heller aldrig räkna ut i förskott hur spelet kommer sluta. Ett bra spel med en härlig blandning av taktik och slumpen i harmoni med varandra.


Betyg:  
  

ANNONS
Av David - 12 mars 2013 19:12

    


Då har jag nått slutet på vad som troligen är den mest episka berättelse jag varit med om i ett TV spel. Det som gör Mass Effect spelen så speciella är att de valen du gör i de föregående spelen följer med dig i de kommande men även om detta spelet är det sista så har jag aldrig ställts inför så svåra val som jag gjorde i det tredje och sista spelet i denna trilogi. En sak som dock retar mig är att jag missade min favorit karaktär Kasumi Goto i trean. Hon är med i en add on som man köper till spelet och på något sätt missade jag uppdraget hon var med i under trean. 

Trean var ett fantastiskt spel med många mäktiga cut scenes och utmanande sidouppdrag. En sak som jag tyckte trean saknade var ett större urval av gruppmedlemmar. Endast två var helt nya och fyra var gamla som var med i de föregående spelen. En del detaljer har blivit ditlagda här i trean som jag har saknat i de andra spelen och det är en stark närstridsattack samt att Shepard nu kan klättra över hinder som ligger ivägen. Jag tycker trean mantlar rollen som det avslutande spelet i trilogin fenomenalt men som enskilt spel så är Mass Effect 2 det bästa av de tre spelen. Men självklart går det inte spela nåt utav dom utan att ha spelat dom andra så egentligen borde jag betygsätta trilogin som en helhet vilket då självklart blir högsta betyg utan tvekan men här betygsätter jag trean som ett enskilt spel.  Kasumi Goto (som jag av någon anledning missade i trean)


Betyg:   (Mycket bra)

Kan köpas här: CDON på X-Box, Playstation 3 eller PC


ANNONS
Av David - 8 mars 2013 18:55

 


Handling

Två bedragare tar anställning på varuhus runt om i landet  under jultider som tomten och hans medhjälpare för att kunna råna stället på julafton. Men en av bedragarna har problem med alkoholen och deras nuvarande stöt blir betydligt mer komplicerad när en av bedragarna blir vän med en mobbad liten pojke och varuhuschefen kommer på vad dom håller på med och vill vara med på ett hörn."I pissed myself"

 

Min åsikt

Jag har aldrig sett någon gestalta en nedbruten, alkoholiserad människa så bra som Billy Bob Thornton gör i denna filmen. Fyllon har man sett i många fimer innan men ingen med glimten i ögat eller den bisarra charmen som Thornton lyckas få fram här. Att han samtidigt ska försöka agera tomte åt barnen, en figur som ska vara en av de mer barnvänliga, omtänksamma och "kramgoa" sagofigurerna i barnens värld, gör filmen hysteriskt rolig vid vissa tillfällen då hans paradoxala personlighet lyser igenom även i  de stunder då han jobbar som tomte. Jag har aldrig skrattat så här åt en julfilm tidigare. Alla jufilmer ska alltid vara så överdrivna och handla om meningen med julen, om samhörighet och den äkta julandan och annat diverse trams, och denna filmen driver med allt det och det gillas!


Betyg  (Mycket bra)

Kan köpas här: CDON på DVD

Av David - 6 mars 2013 21:28

Det har väl inte undgått någon äkta gamer vid det här laget att ett nytt Assassins Creed spel är på väg. Man spelar inte Connor Kenway längre utan en helt ny lönnmördare, nämligen hans farfar Edward Kenway. Denna gången utspelar det sig runt karibien och det kommer finnas över 50 områden att utforska varav tre stora städer, NassauHavanna och Kingston. Precis som i trean kan man ägna sig lite åt jakt och denna gången efter valar.

Jag hoppas innerligt att dom går tillbaka till dom smygande lönnmorden i detta spel istället för öppen gatustrid som de hade i Assassins Creed 3. Spelet kommer komma ut redan i år. Releasedatumet är satt den 31 Oktober.


 

Av David - 4 mars 2013 21:07

Då var den femte gästen klar. Förrutom de fyra tidigare nämnda, Billy Dee Williams mest känd som Lando i Star Wars, Sam J. Jones mest känd som Flash Gordon, Chris Judge som spelar Teal´c i Stargate och Jeremy Bulloch som spelar Bobba Fett i Star Wars Empire Strikes Back och Return Of The Jedi så kommer det bli ingen annan än John Rhys-Davies, även känd som Gimli i Sagan Om Ringen filmerna.


    


Den 6-7 April kommer mässan till Göteborg och den hålls som vanlig i Svenska Mässan. Den öppnar 10.00 och håller på till kl 18.00 på kvällen. Priset ligger på 120 kr inträde för vuxen och 80 kr för barn mellan 3-7 år.

Av David - 3 mars 2013 21:23

 


Den episka rymdsagan fortsätter! Det va längesedan jag satt så här klistrad vid ett spel. Rekordet ligger på 13 timmars spelande i sträck, med bara en halvtimmes paus för mat. Så fast  blev jag i den underbara storyn i detta spelet att jag stängde ute allt annat den dagen. Det finns inget annat spel som Mass Effect, i alla fall inte i denna magnituden. Visst finns det mer spel där spelet påverkas av vilka val du gör, Heavy Rain är ett exempel på ett sådant spel (skitbra spel för övrigt det också) men det får inte denna typen av episka, galaktiska konsekvenser som de val Commande Shepard tvingas ta. Att dom har lagt in romanser i spelet är en extra krydda som livar upp karaktärerna lite, ger en liten avkopplande och personlig "touch" till spelet. Det enda som Mass Effect har emot sig som jag kan tycka är att eldstriderna är väldigt många, och då menar jag många. Men det sker i så varierande miljöer med vädligt välskrivna och genomtänkta bakgrundshistorier och många "cutscenes" att även om du känner att eldstriderna tär på ditt tålamod så tar du dig igenom dom med glädje bara för att du vet att belöningen som väntar i uppdragets slut är mödan värd. Mass Effect 2 tyckte jag var en klar förbättring sen det första spelet och det märks att de har lagt ner mer jobb på detaljer och på att variera de olika miljöerna lite mer i detta spelet.


 

Kasumi Goto, Commander Shepard och Miranda Lawson

 

Betyg:    (Episk)

Kan köpas här: CDON till X-box, PC eller till PS3 

Av David - 2 mars 2013 08:30

Redan år 1994 gjordes det en film om Fantastiska Fyran. Den finns inte att köpa ute i affärerna men är en av de mest säljande bootleg filmerna på serietidnings mässor i USA. Constantin Films höll på att förlora möjligheten att få göra en film om Marvels Fantastiska Fyran och enda möjligheten för dom att få behålla den rättigheten var att om de gjorde en film, vilken film som helst, även om den aldrig skulle bli släppt. Så de anlitade en B-films producent vid namn Roger Corman, som även vart med och producerat B filmer som Supergator, Dinocroc och Escape From Afghanistan, som skulle hjälpa dom att snabbt sätta ihop en film om Fantastiska Fyran. Budgeten var satt att kosta 30 miljoner dollar men Corman gjorde den för 1 miljon. Filmen blev producerad men bolaget visste hela tiden att den aldrig skulle bli släppt.


Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se