Nördkulturen

Direktlänk till inlägg 26 mars 2013

Munchkin Quest

Av David - 26 mars 2013 18:17

 


Munchkin Quest är ett brädspel baserat på det populära kortspelet Munchkin. Spelarna tar sig an rollen som varsin Munchkin som ska ta sig ut från en borg där det lurar många olika faror i form av monster och fällor. Men det finns mycket hjälp att få från olika vapen, magiska besvärjelser och rustningar som äventyrarna hittar under spelets gång. Spelets mål är att få upp din Munchkin till level 10. När du nått level 10 ska du gå till borgens entré och slåss mot ett level 20 monster som vaktar utgången. Besegrar du det monstret har du lyckats ta dig ut ur borgen och därmed vunnit spelet.


   


I spelet medföljer massor med olika rumsbrickor som läggs ut allteftersom spelarna rör sig från rum till rum i borgen. Eftersom rummen dras slumpmässigt vet man aldrig vilket rum man har att vänta sig. På den vänstra bilden har två rum lagts upp bredvid varandra. Rummen binds samman av många olika typer av öppningar (den högra bilden) som vanliga dörrar, gömda dörrar, låsta dörrar, magiska portaler eller så kan vägen blockeras av en stenvägg. Varje gång en spelare kommer in i ett nytt rum dras ett monster som spelaren får välja att stanna och slåss emot eller fly. Dödar man monstret får man belöningar i form av skatter som kan innehålla värdefull utrustning som förbättrar din Munchkin.


 

Lite exempel på olika monster

 

Dödar du ett monster går du upp en level och det gäller att vara den första som kommer upp till level 10. När du väl nått level 10 rör du dig tillbaka mot entrén (där spelet började) för att slåss mot ett level 20 monster. Då gäller det att ha bra utrustningskort och några besvärjelser som kan hjälpa dig för annars kan det bli svårt att döda monstret. Lyckas du döda det så är spelet över, då har du lyckats lämna slottet.


 

En översiktsbild på hur spelplanen kan se ut

 

 

Nördarna tycker till


 


Anders

Jag tycker Munchkin brädspelet är roligare än orginalet i kortform. Det blir mer varierat och förstås snyggare med komponenter. Har man spelat kortspelet så har man det mesta gratis vad gäller reglerna för de är lika. Spelet flyter på bra och det blir mycket sabbande för varandra vilket oftast är roligt men ibland kan bli lite frustrerande. På det stora hela ett roligt och knasigt spel helt enkelt.
 
Betyg +

 

Martin


Munchkin brädspelet är ett kul och spännande spel av den lite lättare varianten. Som vanligt i Munchkin baserade spel är humor en central punkt och det görs med stil och finess, även i detta.  När spelet börjar trappas upp och slutet närmar sig kommer spänningen och frustationen (eftersom det finns många sätt att förstöra för sina motspelare). Avslutningsvis är detta ett helt ok spel som inte tar allt för lång tid att ta sig igenom.


Betyg:  
David

Munchkin brädspelet överträffar kortspelet. Det är i princip samma struktur, bara det att brädspelet har mer komponenter och blir därför roligare att spela. Du kan aldrig vara riktigt säker på om du har vunnit för dina motståndare kan sitta med kort på handen som sänker dig totalt i den sista striden mot level 20 monstret. Spelet kan vara rätt frustrerande men utan att förlora sin charm. Jag rekommenderar inte att detta spel spelas med personer som är dåliga förlorare, detta kan få även den lugnaste person att slänga iväg en svordom om allt går åt skogen.

 

Betyg:  

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

boardgame.blogg.se/

15 december 2013 16:08

Jag älskar munchkin (kortspelet) men har aldrig förstått mig på brädspelsvarrianten... Visserligen kan det ju ge lite mer charm med en massa komponenter men jag tycker även att det förstör min egna fantasi och inlevelse lite grann.

David

15 december 2013 17:52

Jag förstår hur du tänker. Jag gillar kortspelet också. Personligen har jag alltid föredragit brädspel framför kortspel det är nog därför jag föredrar brädspelet men jag skulle självklart aldrig tacka nej till ett parti med kortspelet, det är riktigt roligt det också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David - 8 november 2015 10:26

  Jag ser verkligen fram emot denna filmen, trailern ser lockande ut i alla fall. Jag har svårt att avgöra om denna film kommer bli älskad av fansen eller hatad men det såg ut som att de försökt efterlikna Warcraft världen så noga de kunnat, och...

Av David - 24 oktober 2015 08:41

    Detta spelet fick jag gratis en månad som Playstation Plus medlem men jag hatar att dyka rakt in i händelserna i en spelserie och inte begripa något av handlingen så jag gick tillbaka från början och köpte alla tre Crysis spel. De andra två ...

Av David - 18 oktober 2015 08:35

      Förra veckan varvade jag äntligen denna plåga från min barndom. Jag har alltid sett Mega Man 1 som ett av de svåraste Mega Man spelen och det kanske det är också om man spelar "old school" style att när man dör så får man börja om. Men på...

Av David - 18 juli 2015 17:19

    Handling 20 år har gått sedan de stora företagen tog över herraväldet över världen från regeringarna. Deras girighet ledde till ett stort krig mellan dem vilket ödelade världen. Från ruinerna av den forna världen skapades ett råd vars uppg...

Av David - 15 juli 2015 21:10


    Som medlem i Playstation Plus hade jag möjligheten att ladda ned detta spelet gratis från PSN förra månaden vilket jag självklart gjorde eftersom jag också har spelat Call Of Juarez: Bound In Blood som också finns recenserad på denna bloggen...

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se