Nördkulturen

Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

Topp 10 - 10 personer jag skulle vilja ha i min egna "super grupp"

Av David - 17 mars 2013 11:00

I denna listan har jag handplockat 10 fiktionella karaktärer som jag skulle använda till att sätta ihop till min egna lilla grupp som Avengers eller Justice League. Jag har endast en regel och det är att dom får inte redan tillhöra en superhjälte faktion som X-Men, Avengers eller The Ultimates eller någon av de många grupper som existerar idag. Nummerordningen har ingen betydelse i denna topp 10 lista. Det måste också finnas en idé bakom gruppen, om varför gruppen startade upp i första taget så jag har kommit på en snabb story i huvudet och den lyder följande:

Tidsportaler har öppnats runt om i universum som leder till olika tidsepoker, inte bara på  jorden utan i hela universum, samt att de sammankopplar alla de alternativa universumen. Man kan kalla det en intergalaktiskt korsning där de olika vägarna leder till olika universum. Men dessa portaler, som har rivit hål i tid och rum, kan skapa gigantiska svarta hål som slukar allt i sin väg och endast ett antal kända artefakter runt om i galaxen kan stabilisera dom så det är där min grupp kommer in. Det är deras uppgift att hitta dessa artefakter så de kommer till rätt användning. Att stabilisera portalerna innan de kollapsar till svarta hål. Men det finns också en motståndare naturligtvis, som vill använda dessa artefakter till den raka motsatsen, att använda dessa svarta hål till att få hela världar på fall. Motståndargruppen kallar sig själv Inferno, efter deras religiösa tro på helvetet.


10

Ezio Auditore & Iris "The Deadly Assassins"

 

   

Jag kunde inte bestämma mig vilken av dessa två lönnmördare jag ville ha i min grupp så det fick bli bägge två i ett team. Ezio med sin förmåga att döda sitt mål och försvinna som ett dammkorn i vinden samt kunna smyga sig in i de allra mest välbevakade ställen obemärkt och Iris med sin otroliga överlevnadsinstink och hennes hänsynslöshet och iskalla attityd gentemot hennes fiender när hon utan tvekan och ånger dödar sina mål.

Uppdrag inom gruppen: Att infiltrera gömställen och lönnmörda speciellt utvalda mål inom Inferno.

 

9

Commander Shepard

 

Shepard, från Mass Effect spelen,skulle vara ledaren för gruppen. Han har naturliga ledarinstinkter och viktigast av allt, ledaregenskaper. Han vet hur man leder folk in i strid och hur man är en bra överordnande. Han kan ta beslut även under de mest heta eldstriderna. En naturlig ledare helt enkelt och en förbaskat bra soldat!

Uppdrag inom gruppen: Att koordinera de olika medlemmarna och dela ut uppdrag samt leda dom i strid.

 

8

Fortress Maximus

   

Vad vore ett team utan ett högkvarter? Och vad vore bättre än ett mobilt sådant, ett som aldrig går att lokalisera, och på toppen av det kunna förvandla sig till en gigantisk "ass kicking" robot. Fortress Maximus är det naturliga valet då denna gigants alt mode är just vad jag behöver, en bas. När den behöver flyttas förvandlar han sig bara och förflyttar sig till en ny plats. Det kan bli djupt in i amazonas djungler, högt uppe bland bergen i Himalayas eller kanske till och med djupt ner någonstans i havet, eller varför inte på månens mörka sida?

Uppdrag inom gruppen: Att alltid se till att platsen deras bas ligger på är säkrad och oupptäckbar

 

7

Neo

 

Ett självklart val. Den oövervinnlige slagskämpen. Neo skulle vara ovärderlig att ha med sig ut i strid mot överväldigande odds då han, som alla som har sett Matrix 2 har bevittnat, kan dela ut allvarlig "ass kicking" även när han är i numerärt underläge.

Uppdrag inom gruppen: Neo är en av de mest kraftfulla och han sätts oftast in på uppdrag som anses vara självmordsuppdrag. Tack vare hans förmåga att forma hans omgivning och hans oövervinnliga stridsteknik klarar han oftast dom uppdragen utan några större problem.

 

6

Whistler

 

Varje grupp behöver en "Handy Man" och för mig blev valet Whistler från filmerna Blade. Han är inte bara duktig på att sätta ihop nya leksaker åt Blade och hålla koll på säkerheten i deras gömställe, han tar heller inte skit från någon och är inte rädd att ta upp hagelbössan om fienden kommer honom för nära.

Uppdrag inom gruppen: Underhåll av vapen, uppfinna nya vapen och ta hand om alla diverse maskiner och tekniska prylar som gruppen använder sig av.

 

5

Lara Croft & Nathan Drake

   

Ännu ett dubbelteam. Två av de bästa arkeologerna som finns. Visst hade jag kunnat välja Indiana Jones här men det skulle vara alldeles för förutsägbart och han är för barnvänlig. Dessa två är lika duktiga på att pussla ihop ledtrådar och hitta gömda skatter som dom är på att hantera ett vapen. 

Uppdrag inom gruppen: Att analysera ledtrådar och hitta artefakterna. När en artefakt har hittats skickas dessa två ut för att hämta hem dom och det är inte helt utan risk. Men bägge två har de bevisat att de kan vara väldigt fyndiga när situationen kräver det.

 4

Virginia Baker


     Jag satt och tänkte och tänkte på vilken min tjuv skulle vara. Jag hade velat ha Kasumi från Mass Effect men jag vill undvika att ta två karaktärer från samma varumärke. Jag googlade runt lite och kom på Catherine Zeta Jones i filmen Entrapment då hon faktiskt visar upp mer än bara en snygg kropp, hon visar upp en verklig talang för smygande och undvikande av alarm. Jag menar, se bara på bilden jag la till här ovanför, vilken underbar....teknik..... 

Uppdrag inom gruppen: Ibland får Inferno tag på viktiga dokument och kartor som kan leda dom till artefakterna och då behövs det en mästertjuv att kunna ta sig in osedd och stjäla dessa dokument utan att trigga några alarm. Visst har jag redan mina två lönnmördare men dom är inte tränade till att knäcka kassaskåp.
3

Isaac Clarke


   Med alla dessa portaler som öppnats runt om i unversum, vem vet vilka styggelser till skapelser som kan komma genom dom. Då behövs det en i gruppen som är van att slåss mot de allra mest vedervärdiga varelser rymden har att erbjuda. Isaac må ha börjat sin karriär som en systemingenjör men med hans roll i alla Dead Space spelen har han vuxit till sig och blivit en riktig elit soldat.

Uppdrag inom gruppen: Rymden är stor och ibland möter man på motståndare som inte är av denna värld. Hemska monster som skulle få en vanlig människa att springa för livet. Isaac används som en extra muskel till de flesta uppdragen men hans expertis kommer bäst till hands när man har att göra med livsfarliga rymdmonster.
2

Trudy Chacon


   Fortress Maximus är för stor för att kunna röra sig runt om på planeter oupptäckt. Han kan flyga långa avstånd i rymden alldeles utmärkt, men när det kommer till planetär förflyttelse behöver man en pilot som kan hantera flygmaskiner och då kom jag att tänka på Trudy Chacon från Avatar.

Uppdrag inom gruppen: Upphämtning och avhämtning mestadels. En väldigt liten del kan tyckas men en väldigt viktig del. Förutom Neo finns det ingen i gruppen som kan förflytta sig fort på egen hand.
1

Ash


   


Kanske den mest malplacerade men varje grupp behöver en komisk karaktär tycker jag. Ingen överdriven. Han ska fortfarande vara allvarlig och kunna slåss, folk ska inte skratta åt honom, utan med honom och då är Ash från Evil Dead filmerna det naturliga valet. Roliga punchlines och en riktig mansgris attityd mot kvinnorna som bäddar för mycket komik inom gruppens personliga relationer.

Uppdrag inom gruppen: Kick ass!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David - 8 november 2015 10:26

  Jag ser verkligen fram emot denna filmen, trailern ser lockande ut i alla fall. Jag har svårt att avgöra om denna film kommer bli älskad av fansen eller hatad men det såg ut som att de försökt efterlikna Warcraft världen så noga de kunnat, och...

Av David - 24 oktober 2015 08:41

    Detta spelet fick jag gratis en månad som Playstation Plus medlem men jag hatar att dyka rakt in i händelserna i en spelserie och inte begripa något av handlingen så jag gick tillbaka från början och köpte alla tre Crysis spel. De andra två ...

Av David - 18 oktober 2015 08:35

      Förra veckan varvade jag äntligen denna plåga från min barndom. Jag har alltid sett Mega Man 1 som ett av de svåraste Mega Man spelen och det kanske det är också om man spelar "old school" style att när man dör så får man börja om. Men på...

Av David - 18 juli 2015 17:19

    Handling 20 år har gått sedan de stora företagen tog över herraväldet över världen från regeringarna. Deras girighet ledde till ett stort krig mellan dem vilket ödelade världen. Från ruinerna av den forna världen skapades ett råd vars uppg...

Av David - 15 juli 2015 21:10


    Som medlem i Playstation Plus hade jag möjligheten att ladda ned detta spelet gratis från PSN förra månaden vilket jag självklart gjorde eftersom jag också har spelat Call Of Juarez: Bound In Blood som också finns recenserad på denna bloggen...

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se