Nördkulturen

Alla inlägg under januari 2013

Av David - 2 januari 2013 14:24

   


Allmänt

Skriven av Nick Spencer som är känd för sina verk inom Image ComicsExistence 2.0/3.0, Morning Glories, Shuddertown och Forgetless där han också har "Creator-ownership" över dessa verk. En term som idag är alltmer ovanlig och som innebär att han har full ägande rätt över sina verk oavsett om de är självpublicerade eller publicerade av ett förlag. Han har också jobbat med titlar för DC som Action Comics och T.H.U.N.D.E.R Agents och jobbar nu för Marvel med Iron Man 2.0 och Ultimate Comics X-men.

Tecknad av Paco Medina och Carlo Barberi. Jag hittar inte mycket om Paco Medina men han har jobbat med ett antal andra Marvel titlar som New Warriors, Deadpool och New X-men samt jobbat på lite andra mindre förlag som Dark Horse och Panini Comics. Den andra tecknaren, Carlo Barberi, har jobbat med Marvel titlar som New Mutants, Ororo: Before The Storm och Deadpool och för DC har han arbetat med Superman, Justice League Unlimited och Flash.

 

Handlingen

Handlingen tar vid där X Origins (som också finns recenserad här på bloggen) slutar.

Volym 1

Mutanter jagas världen över och myndigheter har order att skjuta för att döda om en mutant inte blir arresterad frivilligt. Iceman, Human Torch och Kitty Pride gömmer sig nere i kloakerna menats Jean Grey och hennes nya grupp Ultimate X är på flykt. En man vid namn William Stryker, som fick sin familj dödad under Magnetos attack på New York i Ultimatum säger sig ha kraften att bota mutanter och han fängslar unga mutanter för att "frigöra" dom från sina förmågor. Samtidigt försöker Quicksilver hjälpa presidenten att hitta mutanter med hjälp av Cerebro och en armé av Nimrod Sentinels.

 

Volym 2

Quicksilvers planer att bli mutanternas nya ledare går inte som han tänkt sig. Efter att WIlliam Stryker dog i vol 1 och sanningen kom fram att han också va en mutant med förmågan att kunna prata med maskiner, så inpräglade han, med sitt sista andetag, Qucksilvers Nimrod Sentinels med en enda agenda, att utrota och döda alla mutanter. Samtidigt gör mutanter revolt mot den amerikanska regeringen efter ett avslöjande om sanningen som ligger bakom X genen.

 

     

Vol 1

 

     

Vol 2

 

Min åsikt

Liksom de flesta grafiska noveller inom Marvels Ultimate universum vet man aldrig riktigt vad som ska hända då alla är inom farozonen som naturligtvis kryddar upp det hela. I dessa två volymer får man uppleva en del oförutsägbara tvister som har kopplingar till den ökända domedagen även känd som Ultimatum. Dessa två volymer kunde jag inte lägga ifrån mig då de hela tiden hade något nytt att erbjuda i storyn, en vändning som jag bara var tvungen att se hur den fortsatte. Det känns som att jag är alldeles för givmild med betygen ibland eftersom det oftast blir höga betyg men jag antar att jag än så länge haft turen att bara ha köpt sådana som är bra.

 

Betyg (Mycket bra)

Vol 1 kan köpas här: Bokus (paperback) eller här Bokus (hardback)

Vol 2 kan köpas här: Bokus (paperback) eller här Bokus (hardback)

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards