Nördkulturen

Alla inlägg under januari 2013

Av David - 15 januari 2013 16:31

 


Handling

En kvinna är med i en bilolycka och tappar minnet. Ensam tar hon sig in till stan där hon träffar en annan ung kvinna som är på jakt efter skådespelarroller. Tillsammans försöker de lista ut identiteten på tjejen som tappat minnet men verkligheten är inte som den verkar och tar dig genom  tvister och vändningar du aldrig kommer få grepp om.


Min åsikt

Detta är en riktigt bra, rysare eller deckare eller vad man nu vill kalla den. Jag kan lova dig att du kommer inte få grepp om handlingen första gången du ser den. De oväntade vändningarna och i och med det frågorna som dyker upp i filmen kommer gnaga i dig som en kilande punkt som du inte riktigt kommer åt. Jag tittade på denna i Söndags och det var fjärde eller femte gången för mig och jag kan fortfarande inte reda ut hela handlingen men svaret finns där, jag vet det. Det finns diskussioner runt om på internet på olika forum om denna film om vilka ledtrådar man ska uppmärksamma och vad man speciellt ska lägga märkte till för att ha en chans att kunna greppa vad som försigår. Trots alla dessa gåtor och allt det oförklarade så blir inte filmen dålig för det, tvärtom, det får hjärnkontoret att jobba övertid för känslan att svaret finns där framför dig är alltid närvarande, men det vill bara inte visa sig utan en kamp.


Betyg:   (Mycket bra)

Kan köpas här: CDON på DVD eller på Blu-ray


 

Har du bestämt dig för att ge denna filmen en chans efter att ha läst denna recension så har jag letat fram att det är följande 10 ledtrådar du ska vara extra  uppmärksam på. (Taget från imdb)


1. Var extra uppmärksam i början av filmen. Två ledtrådar visar sig redan innan förtexterna

2. Lägg märke till skuggan på den röda lampskuggan

3. Hör du vad filmen heter som Adam Kesher söker skådespelerskor till? Nämns den igen?

4. Notera platsen där bilolyckan äger rum

5. Vem ger bort en nyckel och varför?

6. Lägg märke till morgonrocken, askfatet och kaffekoppen

7. Vad är det som uppmärksammas på klubben Silencio?

8. Var det endast talang som hjälpte Camilla?

9. Notera händelserna som kretsar kring mannen bakom Winkles

10. Vart är moster Ruth?

Av David - 13 januari 2013 13:00

 


Handling

Victor Frankenstein sitter i fängelse i väntan på sin dödsdom då han återger hela berättelsen om vad som ledde honom till de illdåd han gjorde. Han ärvde en förmögenhet som en ung pojke då bägge hans föräldrar var avlidna. Han anlitade en läromästare och vetenskapsman vid namn Paul Krempe för att lära sig mer om vetenskapen. De båda blir goda vänner allteftersom åren passerade och tillsammans arbetade de fram en metod att skapa liv men deras skapelse blir något helt annat än vad det ursprungligen var tänkt.


    


Min åsikt

Jag gillar de gamla filmerna av den här skolan. Överdrivna gester och teaterspel, pampig orkestermusik i bakgrunden och lite b aktiga men ändå charmiga effekter. Skådespelarna är riktigt bra, speciellt Peter Cushing i rollen som Victor Frankenstein. Men jag tycker denna filmen faller på en viktig beståndsdel och det är monstret som Dr. Frankenstein skapar. Scenen då han vaknar upp har jag alltid föreställt mig ska vara mäktig med åskväder, galna skratt och hetsig musik men i den här filmen var det mer som... oj, nu vaknade han visst.. titta han lever ju. Sen var det inget mer med det. Skådespelar insatserna är det inget fel på, alla gör ett förträffligt jobb. En liten rolig grej att veta är att han som spelar varelsen, Frankensteins monster eller skapelse, eller vad man nu vill kalla den, är ingen annan än Christopher Lee, Saruman från Sagan Om Ringen filmerna.


Betyg (Bra)

Av David - 13 januari 2013 08:00

 



"Day 31: I finally succeeded in my time reversal experiment!
"Day 30: I might have a problem here."
 
—Journal of the Prime Izmagnus


Att experimentera med tiden kan vara ett riskabelt arbete, speciellt när man får tiden att gå i motsatt riktning och inte kan vända tillbaka åt rätt håll igen, då återkommer man aldrig till den punkten då man lyckades med experimentet.

Av David - 12 januari 2013 12:46

Då var det dags för årets första serietidningar. För att kompensera från förra månaden då jag inte köpte några grafiska noveller överhuvudtaget blev det en hel del denna månaden istället varav tre av dom har jag redan recenserat. Mina lösnummer denna månaden är följande...


 


Avengers #1, 2

Nystarten på Avengers är här. Äntligen känns det som jag är med från början på denna serien.


 


Transformers Robots In Disguise #12

Transformers More Than Meets The Eye #12

Förra numret av Robots In Disguise slutade spännande då Megatron återvände. Ska bli intressant att se vart det bär hän detta numret. More Than Meets The Eye är en fantastiskt rolig serie får jag säga. Dom har lyckats väldigt bra att blanda in komik i Transformers världen i denna serien.


 


Batman Dark Knight #15

Batgirl #15

Batwoman #15
Batman fortsätter kämpa mot Scarecrow då han i förra numret släppte lös den gasen han använder för att sätta skräck i sina offer över hela Gotham med hjälp av ett luftskepp.

Batgirl fortsätter med tie-in till Batman historian Death Of The Family. Jag har inte läst huvudstoryn i Death Of The Family än så därför är dessa tie-ins rätt så ointressanta för mig. Jag får köpa den som grafisk novell när den kommer ut.

Batwoman har anlänt till Gotham i sällskap med Wonder Woman för att stoppa Medusa.


   


Catwoman #15

He-Man And The Masters Of The Universe #5
Ny Story arc med Catwoman. Death Of The Family tie-in historian är slut för Catwomans del så nu kan man börja läsa den på allvar.

Detta är det snyggaste omslaget hittills till He-Man serien. Det här var det näst sista numret av serien så nästa månad kommer denna att avslutas.


 


Vampirella #22, 25

Vampirella Strikes #1
Tidningen Vampirella #22 har jag saknat i några månader vilket har hindrat mig att kunna läsa denna serien men i veckan anlände den från tfaw.com så nu kan jag fortsätta igen.

Vampirella Strikes är en ny mini serie med Vanpirella. Det verkar som dom avlöser varandra då Dark Shadows / Vampirella är slut nu som jag för den delen inte fick det sista numret av denna månaden.


 


Executive Assistant Assassins #6

Ghostbusters #16

Star Trek Hive #3
Detta numret av Executive Assistant Assassins ska börja med en helt ny story arc.


 


Ghost #1, 2

Det har blivit lite för dyrt för mig med serier varje månad så denna har jag varit tvungen att säga upp. Men eftersom det är 3 månaders fördröjning så kommer jag få denna i 2 månader till. Nummer #0 var inte så himla bra och dessutom inte snyggt tecknad. Jag får se vad som sker i dessa nummer. Jag kanske får ångra att jag sa upp denna eller kanske inte.


DENNA MÅNADENS GRAFISKA NOVELLER

 

 

   

 

Ultimate Comics X-men Vol 1 & 2

Dessa två har jag redan recenserat på bloggen. Jag beställde dom i paperback men fick dom i hardback men det kvittar då min första grafiska novell på X-men också var i hardback.


 


Ultimate Spider-Man: Death Of Spider-Man

Den sista delen av Death Of Spider-Man historian. Denna va riktigt tjock och väldigt bra. Recension kommer senare.


     


Executive Assistant Iris Vol 1 & 2

Executive Assistant The Hit List Agenda
En av dessa, Executive Assistant Iris Vol 1 har jag redan recenserat. Jag köpte vol 2 samtidigt men väntade med att läsa den för jag fick reda på att man skulle läsa dessa i följande ordning:


Executive Assistant Iris Vol 1

Executive Assistant The Hit list Agenda

Executive Assistant Iris Vol 2


The Hit List Agenda hämtade jag ut så sent som igår så det är därför jag inte hunnit läsa Iris Vol 2 än.

 



 


Av David - 11 januari 2013 18:07

 


Att spela krypskytt är något jag alltid gillat men det är svårt att basera ett helt spel på just bara denna typ av strid. I renodlade krigsspel brukar man få spela med ett krypskytte gevär lite då och då när det behövs och det är alltid ett välkommet tillskott i vilket krigsspel som helst. Men att göra det hela tiden på banor som är relativt lika varandra utan några som helst säregna, distinkta drag från varandra blir i längden väldigt tjatigt. Vad som hade kunnat bära detta spelet vore mer finesser under uppdragen, istället för att bara smyga och skjuta sin väg genom området man är i. I rättvisans namn tror jag detta spelet gör sig bättre online mot andra spelare och jag misstänker att det blir bra mycket roligare då. Personligen är jag inte så mycket för online spelande när det kommer till Playstation så mitt betyg jag kommer sätta är endast baserat på "One player campaign" delen. Mitt slutgilltiga råd är att köp detta spelet endast om du vill ha roligt online mot andra spelare, inte för att spela igenom kampanjen för en spelare, då finns det  bättre spel att lägga pengarna på.


Betyg  (Godkänt)

Kan köpas här: CDON till Playstation 3, Xbox 360 eller PC

Av David - 9 januari 2013 17:38

 


Den årliga Sci-fi mässan ligger och lurar runt hörnet och det har ännu inte kommit ut några nyheter om vilka detta årets gäster blir eller ens ett datum då denna underbara mässa kommer va. För den blir väl av? Sci-fi mässan Göteborg är ett av årets höjdpunkter. Där har dom allt, serietidningar (mestadels svenska tyvärr men något hittar man alltid), TV - spel (oftast svindyrt på mässan så TV-spel ska man inte köpa där), brädspel, kortspel, filmrekvisita, snygga nörd t-shirts och mycket annat smått och gott.  Bilden nedanför visar förra årets inköp från mässan.


 



Av David - 6 januari 2013 18:16

 

 

 

Downpour är det åttonde spelet i Silent Hill serien. Vad jag har fattat det som så verkar denna serie bara bli mer och mer hatad för varje spel som släpps. Varför förstår jag inte. Visst, Downpour hade sina minustecken men föregångaren (Homecoming) är i särklass det bästa Silent Hill spelet jag spelat. Men nu är det Downpour jag ska recensera.

Man spelar en fånge, Murphy Pendleton, vars fångbuss råkar ut för en trafikolycka så han lyckas fly. Tids nog tar han sig till Silent Hill och där sätter skräcken verkligen fart.

De har lyckats fånga stämningen även i detta spelet när man går genom Silent Hills tomma gator. Man vet aldrig när man blir attackerad så jag satt på helspänn hela tiden. Men tyvärr var det alldeles för lite variation på monster i spelet. Lite större utbud på det, tack! Och inte nog med det, monstren kändes inte alls som typiska "Silent Hill" varelser. Visst hoppade jag ofta till när dom kom fram men dessa varelser hörde mer hemma i en B-skräck rulle (typ Evil Dead) än i Silent Hill.

Striderna med varelserna var dock ganska simpla när man lärde sig deras rörelsemönster så man kunde blocka i rätt ögonblick och svinga när det gavs en öppning. Men som i alla Silent Hill spel oroade man sig lite över ammunitonen dom gångerna man hade skjutvapen till hands men i Downpour har det tillkommit en ny spelmekanism som ger möjligheten att plocka upp vapen lite varstans som man kan använda. T.ex glasflaskor, träplankor, tegelstenar men även lite kraftfullare vapen som yxor, kofot och skiftnycklar. Vilket för oss till nästa minus...

Funktionen för att plocka upp vapen och även olika saker för att ta sig vidare i spelet va exakt likadan så väldigt ofta visste man inte om det var ett vapen eller något viktigt som man skulle ta med sig så det ödslades en hel del tid på det. Det stod bara "pick up" när något kunde plockas upp. Ett namn på saken i fråga hade sparat mycket tid och irritation, typ "pick up key". Det hände allt för många gånger att jag slängde iväg en yxa bara för att finna att det var en tegelsten som låg där...

Ett annat nytt tillskott till spelet var alla dessa miniuppdrag. Jag är ganska kluven där... vet inte riktigt vad jag ska tycka. Vissa var väl intressanta, som tavlorna och kartan, medans andra inte alls kändes som Silent Hill. jag menar... släppa ut 5 fåglar ur burar runt om i Silent Hill... varför?

Några roliga "påskägg" i Downpour som jag lade märke till var att jag hamnade i den lägenheten som "Silent Hill 4: The Room" utspelades i och på en tavla någonstans (kommer inte ihåg vart) var en bild på Shepherds hus (från Silent Hill: Homecoming).

Till sist: Är det något som Silent Hill serien kan leverera så är det överraskande slut....

Sammanfattningsvis så är detta ett helt ok spel men det ligger lite på gränsen. Mer förändringar och jag är rädd att Silent Hill känslan kommer försvinna helt.


Betyg:   (Bra)

Kan köpas här: CDON till Xbox 360 eller Playstation 3      

  

Av David - 5 januari 2013 15:48

 


Allmänt

Skriven av David Wohl, en amerikansk serietidningsförfattare från New York, mest känd för att vara redaktör på Marvel och ha skrivit The Darkness och Witchblade.  Han jobbade också som producent på TV serien Witchblade som sändes på TNT i två säsonger där TV serien baserades mycket på hans ideér från serietidningen. På senare år har han börjat jobba för Aspen Comics med olika projekt som tex Executive Assistant Assassins.

Tecknaren är latinamerikansk och heter Eduardo Francisco. Utöver hans arbete på Executive Assistant Iris har han tecknat lite Mass Effect serier.


Handlingen

Dom kallas för Executive Assistants och tränas från tidig barndom till att tjäna vilken mästare som än kan tänkas komma förbi akademin och handplocka den lämpligaste av de flickor han presenteras inför. De tränas till att troget tjäna sin mästare i varje aspekt, att vara deras assistenter, deras älskare och deras lönnmördare. Detta är historien om Iris, en Executive Assistant som tjänar en korrupt affärsman. Hon är villig att göra allt för honom, precis som hon blev lärd på akademin, oavsett vad hon personligen kan tycka. Men en dag blir hon sliten itu av sin lojalitet till sin mästare och det nya livet hon är redo att inleda på egen hand och beslutet hon kan tvingas ta kan leda till hennes egen undergång.


      


Min åsikt

I dagens läge så är detta bland de bästa grafiska noveller jag läst. Denna utspelar sig innan serietidningarna tar sin början. Dom har verkligen lyckats gestalta Iris som en kvinna som gör allt för att tjäna sin mästare oavsett konsekvenser och som en kallblodig lönnmördare. Historien är så välskriven att man vid några tidpunkter känner sympati för vissa av Iris offer och teckningarna är så levande att man rycks med i de många action "scener" man får uppleva.


Betyg:    (Mycket bra)

Kan köpas härBokus

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards