Nördkulturen

Alla inlägg under oktober 2012

Av David - 21 oktober 2012 08:00

Snart bär det av till Göteborg för att se en av mina absolut största favoriter live, Chris Isaak! Självklart blir det en avstickare till Science Fiction bokhandeln också för att se om man hittar något roligt och för att inte nämna övernattning på Scandic Hotell och den underbara hotellfrukosten. En öl eller två ska väl slinka ner under kvällen också förhoppningsvis.


 

Av David - 20 oktober 2012 15:12

Dags för ännu en ny bloggkategori. Med inspiration från TV serien Big Bang TheorySheldon oftast rättar folk med sin "know it all" attityd presenterar jag härmed Nördfakta, en bloggserie då jag skriver intressant fakta om allt mellan jorden och rymden.


 


Då det romerska imperiet var som störst omkring 200-250 e Kr omfattade dess gränser lika stor yta som USA. Befolkningen var omkring 100 miljoner och staden Rom själv hade omkring en miljon invånare. Imperiet hölls samman av 250 000 kilometer vägar. Därav det gamla klassiska uttrycket "Alla vägar bär till Rom".

Av David - 19 oktober 2012 17:51

Jag fick en fråga om vad mitt spelbord består av. Jag har köpt en MDF skiva som jag lagt på 3 st mindre träbockar. MDF skivor finns att köpa i byggvaruhandeln. Jag fick ge lite drygt 300 kr för den storleken jag har. Träbockarna som den ligger på kommer jag inte riktigt ihåg vad dom kostade men dom låg mellan 30 - 50 kr st. Det går säkert att göra MDF skivan snyggare som att måla den i snyggare färger om man nu vill det men jag orkar inte med sånt, jag tycker den duger som den är. Den är väldigt tung att bära så har man möjlighet att låta den ligga kvar på samma ställe hela tiden ska man nog göra det.


     

Av David - 16 oktober 2012 08:00

 


"A kick from its hooves is like a bolt of lightning. I'd know. I've been hit by both."
—Rencz, Izzet chemister's aide


Den första flavor texten som fått mig att skratta högt. Att överleva en träff från blixten är beundransvärt, men att överleva ett andra slag med samma styrka, det måste vara mirakulöst. Hade dom varit lite finurliga här hade dom kunnat göra Concordia Pegasus  kraft 3/3 istället för 1/3, då hade den faktiskt haft samma styrka som kortet Lightning Bolt.

Av David - 15 oktober 2012 08:00

Return to Ravnica displayen oöppnad


Igår spelade jag med de nya korten för första gången. Det gick helt ok, en vinst på 2-1 och en förlust med 2-1 med pre-release turnerings regler. En display kostar lite drygt tusenlappen och innehåller 36 stycken booster paket. Pre release turnerings regler innebär att jag och motståndaren tar 6 booster paket var, öppnar dom och med de korten vi får ska vi bygga ihop en kortlek på bara 40 kort. I normala fall innehåller en Magic kortlek 60 kort.

Jag har redan hittat ett antal turnerings lekar jag vill sätta ihop. Eventuellt blir min allra första standard turnering den 26:e Oktober, alltså inom två veckors tid.


 

Fyra oöppnade booster paket

Av David - 14 oktober 2012 08:00

   

Till vänster Vol 1, till höger Vol 2.

 


Allmänt
Skriven av Jim Starlin, som är min personliga favorit serietidnings författare, mest känd för skapandet av Marvel karaktärerna Thanos och Shang-Shi och omskrivningen av Adam Warlock och Captain Marvel. Senare i karriären jobbade han ett tag för DC Comics med Legion Of Super Heroes och Batman för att sedan återvända till Marvel där han fick jobba med Silver Surfer som eventuellt ledde till skapandet av den episka historien om Infinity Gauntlet.

Tecknaren heter Ron Lim, fördd 1965 och är bosatt i Sacramento, Kalifornien. Han har jobbat mycket för Marvel med Silver Surfer, Captain America, X-men och några till. Utanför Marvel har han jobbat med Sonic The Hedgehog serien från Archie Comics.

Mer tecknare var inblandade i dessa två volymer och de heter Tom Raney, en amerikansk tecknare, Angel Medina, en amerikan som tecknade Warlock and the Infinity watch, Tom Grindberg, en brittisk tecknare som jobbat mest för DC men inom Marvel med SIlver Surfer och sist en tecknare som heter Kris Renkewitz som jobbat som karaktär tecknare på spel som Diablo II.


Handlingen

När Adam Warlock, för en kort stund i Infinity Gauntlet blev den mäktigaste varelsen i hela unviersum bannlyste han sin goda sida och sin onda sida från hans personlighet för att bli den ultimata varelsen av ren logik. I Infinity War hade Adam Warlocks onda hälft, The Magus, smidit planer på att komma över de allsmäktiga Infinity Gems och bli den nya bäraren av Infinity Gauntlet. Men han stoppades av Avengers i samarbete med X-men och några till samt deras ovanliga allierad, Thanos. The Infinity Gems togs ifrån sin allsmäktiga kraft av The Living Tribunal som består av de mäktigaste väsena i hela universum så att ingen skulle kunna använda deras kombinerade kraft igen.

Några månader senare, i Infinity Crusade, ger sig Adam Warlocks goda hälft till känna och vill skapa fred i hela universum. Hon hypnotiserar många av Avengers och X-men att följa henne i hennes heliga korståg att skapa denna fred och för att göra det måste alla onda i universum dö. Men vem är det som dömer vem som är ond och god? Avengers och X-men tvingas in i strid mot sina egna för att förhindra att denna gudinna ska rensa universum från allt som hon anser vara ont och ovärdigt.


     

Snabb bläddring genom Vol. 1

 

     

Snabb bläddring genom Vol. 2

 


Min åsikt

Jag tycker det börjar bli lite för mycket nu. Det känns som om dom försöker göra varje händelse större än den förra. Det handlar väldigt mycket om storslagna händelser då Adam Warlock beger sig till ställen bortom gränser för människans förståelse, till ställen mellan Infinity och Eternity, till andra parallella universum helt annorlunda än våra osv osv. Det var bra i Infinty Gauntlet och helt ok i Infinty War. Men nu börjar det bli lite tjatig. Ett plus i denna serien är karaktären Pip som jag tycker lättar upp stämmningen med lite komik. Det kan behövas efter alla dessa superallvarliga galaktiska händelser som äger tid bortom gränserna för vårat förstånd. Dessutom handlar det inget om Infinty Gems eller Infinity Gauntlet längre, dom nämns några gånger men det är allt. Dom borde ha slutat med denna serien efter Infinty War, eller ännu bättre, direkt efter  Infinity Gauntlet.


Betyg   (Godkänd)

Vol 1 kan köpas här: Bokus

Vol 2 kan köpas här: Bokus


Kronologisk Läsordning för Infinity Gauntlet sagan:

 

1. The Silver Surfer: Rebirth Of Thanos

2. Infinity Gauntlet

3. Infinity War

4. Infinity Crusade 1

5. Infinity Crusade 2

6 Marvel Universe: The End

 

 

 

Av David - 13 oktober 2012 14:15

Idag bestämde jag mig för att tillverka spelpjäserna. 1 kg modellera räckte. Jag blev lite orolig när jag kommit halvvägs med pjäserna att leran skulle ta slut och att jag hade blivit tvungen att spendera ytterligare 60 kr med 100 kr frakt på mer lera men det räckte som sagt. Det blev väldigt lite över men det slängde jag.


     


Bilden längst åt vänster: Detta är de anfallande styrkornas pjäser. Jag gjorde dom rektangel formade vilket ger dom en bra bas att kunna stå upp på och dom blir lätta att måla. Sammanlagt ska det göras 24 st av dessa.

Bilden i mitten: Detta är kungens vakter vilket jag gjorde konformade. Lätt att skilja dom åt då. Av dom här pjäserna ska det göras 12 st.

Bilden längst ut åt höger: Detta ska föreställa kungen. Detta var den svåraste pjäsen att göra. De tre hornen som sticker ut längst upp ska föreställa kronan. Av kungen ska det bara göras en.


 

Alla pjäser när dom är färdiga

 

 

Jag som formar en av pjäserna


När pjäsen är färdigformad kan det va en bra idé att stryka på lite vatten på den lite lätt med fingret för att släta ut eventuella ojämnheter. Att göra dessa pjäser tog mig nästan 2 timmar. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar för dom att torka men jag tror det kommer ta hela dagen. Målningen av pjäserna väntar jag med tills leran har torkat.

Av David - 12 oktober 2012 07:30

I förrgår kom en ny laddning tidningar. Det var många tidningar dom hade missat denna gången, det brukar det i och för sig alltid vara men nu var det väldigt många dom hade missat att skicka oss, vilket betyder i vissa fall att man blir låst i sin läsning. Vi prenumererar på dessa tidningar genom tre andra svenska killar som i sin tur beställer från de amerikanska leverantörerna och jag antar att oftast är det så att vissa nummer är slutsålda i USA och vi här borta i Sverige prioriteras nog inte så värst högt så vi får nöja oss med det vi får. Som tur är kan vi gå in och beställa de numren som de missat att skicka oss på TFAW.com. Men nog med prat nu... dags att visa denna månadens tidningar och grafiska noveller som jag köpt.


 


Avengers vs X-Men Round 11 & 12

De två sista numren i historian om kriget mellan X-Men och Avengers. Det kommer bli konsekvenser av detta krig i Marvels universum som  kommer släppas i kommande nummer i en helt ny story arc.


 


Avengers #30

Ett nytt nummer av Avengers ongoing serie som naturligtvis är en AvX tie-in.


   


Transformers More Than Meets The Eye #9

Transformers Robots In Disguise Annual 2012

Detta är första gången dom har missat att skicka mig en Transformers tidning. Jag saknar Transformers Robots In Disguise #9. Jag vet inte riktigt vad Annual är för någon typ av tidning om det är en utgåva som släpps varje år fast med lite mer sidor kanske?


 


Star Trek Hive #1

Äntligen en Star Trek tidning till! Jag har några Star Trek digitala tidningar på min iPhone och alla har vart riktigt bra så denna har jag höga förväntningar om. Speciellt när det handlar om The Borg också. Jag tror inte denna serien va ongoing, den skulle bara släppas i 4 eller 5 nummer om jag  minns rätt.


 


Pathfinder #2

Det första numret va väldigt bra och gjorde mig riktigt sugen på att köpa Pathfinder rollspelet. Vem vet... kanske detta numret är droppen som får bägaren att rinna över och som får mig att köpa det.


 


Vampirella #23

Dark Shadows / Vampirella #2

Dom missade att skicka mig Vampirella #22! En av de bästa tidningarna jag prenumererar på och jag är låst i läsningen. Inte bra! Kommer inte #22 nästa månad får jag beställa det som lösnummer.

Dark Shadows / Vampirella imponerade inte på första numret i alla fall. Förhoppningsvis ändrar jag åsikt snart.


 


He-Man and The Masters Of The Universe #2

Första delen var bra men alldeles för kort! Denna såg lite tjockare ut så denna kanske jag inte läser ut på under 5 minuter som jag gjorde med den första. He-Man skulle bara släppas i 6 delar tror jag men jag hoppas verkligen denna serien får fart på allvar och gör den ongoing.


   


Batwoman #0

Batgirl #0

Batman: The Dark Knight #0

Catwoman #0

DC´s nystart är igång och jag valde att prenumerera på ovanstående tidningar. Batwoman, Batgirl och Batman The Dark Knight ville jag ha för att jag tror i framtiden kommer dessa tre serier att knyta samman rätt mycket då dessa 3 superhjältars vägar kommer korsas mer änen gång. Catwoman ville jag ha för att hon, tillsammans med Vampirella, är en av mina kvinnliga favorit seriekaraktärer. Jag har alltid gillat antihjältar.


 


Ghostbusters #13

Ännu en serie som jag är låst i läsningen. En ny story arc började på nummer 9 men den har jag ännu inte fått så jag har beställt de tre numren som saknas för mig #9 #10 och #11. Riktigt snyggt omslag på detta nummer.


Det  var denna månadens serietidningar. Bland de som dom missade att skicka mig denna gången var Excecutive Assistant Assassins #3 och en annan jag hade sett fram emot väldigt mycket att få börja läsa, en serie jag tycker ser riktigt charmig ut, The Lookouts: Riddle Volume 1 #1. Ännu en fantasy serietidning fast lite mer lättsam och komisk än Pathfinder.
Denna månadens grafiska noveller (som alla kommer komma upp i en recension) blev följande:


 


Vampirella vs Dracula
Min andra grafiska novell med Vampirella. Den första heter Vampirella And The Scarlet Legion och finns recenserad på bloggen. Du kan läsa den om du trycker HÄR.


   


New Ultimates Thor Reborn

Spider-Man: Death Of Spider Man Prelude

Två grafiska noveller som utspelar sig i Marvels ultimate universum. Snart har jag samlat på mig alla som utspelar sig efter den stora Ultimatum händelsen.


   


Infinity Crusade vol. 1

Infinity Crusade vol. 2

Den episka sagan om Infinity Gauntlet fortsätter. Återkom och läs vad jag tycker om dessa. Recension borde vara uppe inom några dagar.


Då var det slut för denna månaden. På återseende om en månad igen med Nya Tidningar.


Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards