Nördkulturen

Alla inlägg under september 2012

Av David - 9 september 2012 10:30

 


Detta är ett några dagars försenat inlägg då vi spelade Rex: Final Days Of An Empire förra Onsdagen. Jag tyckte att det tog ett tag innan spelet kom igång på allvar men det kanske var för att vi tog oss igenom reglerna som man alltid brukar göra första gången man spelar ett spel. Om man ska jämföra spelet med dess föregångare Twilight Imperium så var det inte alls lika storslaget. Men jag ska inte säga för mycket nu, jag kanske ändrar åsikt nästa gång vi spelar det och spelet flyter på lättare.

Rex: Final Days Of An Empire utspelar sig alltså i samma universum som det magiska, alldeles underbara brädspelet Twilight Imperium (som jag inte bloggat om än, men det kommer) fast långt tidigare, 3000 år tidigare för att vara exakt. Det är krig på planeten Mecatol Rex och början på ett fallande imperium nalkas. Vilken av de stora raserna, Federation Of Sol, The Xxcha KingdomThe Emirates Of Hacan mm. kommer få makten över Mecatol Rex? Du skickar runt dina trupper i staden för att ta över strongholds och samla in resurser för att kunna köpa utrustningskort och rekrytera mer soldater samtidigt som du försöker undvika den stora dödliga flottan från Federation Of Sol som kretsar runt staden och bombar allt i sin väg.


   


Finns att köpa här: World Of Board Games

Spelet på Board Game Geek: Rex: Final Days Of an Empire


Av David - 8 september 2012 15:18

 


Allmänt

Skriven av Jim Starlin, mest känd för skapandet av Marvel karaktärerna Thanos och Shang-Shi och omskrivningen av Adam Warlock och Captain Marvel. Senare i karriären jobbade han ett tag för DC Comics med Legion Of Super Heroes och Batman för att sedan återvända till Marvel där han fick jobba med Silver Surfer som eventuellt ledde till skapandet av den episka historien om Infinity Gauntlet.

Tecknaren heter Ron Lim, fördd 1965 och är bosatt i Sacramento, Kalifornien. Han har jobbat mycket för Marvel med Silver Surfer, Captain America, X-men och några till. Utanför Marvel har han jobbat med Sonic The Hedgehog serien från Archie Comics.


Berättelsen & Tecknandet

Jag önskade att jag hade tagit reda på lite mer fakta om denna serien innan jag började läsa den men typiskt mig så struntade jag i det och dök rakt in i huvudboken direkt och läste ut den. Men jag ger er andra som läser detta chansen att inte göra samma misstag som jag gjorde. Läs hela sagan om Infinity Gauntlet från start i kronologisk ordning. Börja med Silver Surfer Rebirth Of Thanos som är den första delen i sagan. Jag har inte läst den än för jag fick reda på i efterhand att det var den första delen. Men nog om det. Infinity Gauntlet blev inte sämre bara för det. Jag hade läst så mycket och hört mycket om den och den var precis vad jag hade förväntat mig och levde upp till alla mina förhoppningar. Thanos har kommit över de kraftfulla kristallerna, även kallade Infinity Gems och har satt ihop det mest kraftfulla vapen detta unviersum någonsin skådat, ett vapen som kan forma universum efter bärarens vilja, men inte bara detta universum utan alla alternativa universum likaså, Infinity Gauntlet. Med blotta tanken kan bäraren av handsken utplåna hela planeter, hela solsystem eller till och med hela universum om den så vill. Avengers och X-men slås ihop, ledda av en man vid namn Adam Warlock i kampen mot Thanos för att ta handsken ifrån honom. På deras sida har de även galaktiska väsen som de kraftfulla varelserna Galactus, Kronos, enheterna Love & Hate och kanske Marvels mest kraftfulla varelser, de himmelska eller gudomliga varelserna Master Order, Lord Chaos och sist men inte minst Eternity. Alla tar de upp striden mot Thanos i en episk galaktisk strid som får dig att vilja vända sida efter sida för att se vad som händer härnäst.

Tecknarstilen är riktigt snygg och är typisk för den tidseran. Snygga färgläggningar förgyller självklart sidorna också. Jag har sett att i vissa gamla serier kan färgläggningen ibland vara rätt slarvig i vissa rutor med fel färg på kläderna eller nåt liknande men här verkar dom ha gjort ett riktigt grundligt och noggrant arbete.


 

Ett litet smakprov

 

Allt som allt...

... en episk saga av galaktiska mått från början till slut. Ett måste för läsare som gillar stora händelser.


Betyg:    (Episk)

Kan köpas här: Bokus

 

Av David - 6 september 2012 19:28

Denna gången fick jag rätt många tidningar plus att jag har varit väldigt flitig med att beställa Tradepaperbacks från Bokus så där har jag samlat på mig en hel del nya. Mestadels från Marvels Ultimate universum.


 


Avengers vs X-men Round 1 & 4

Denna månaden började bra då jag äntligen fick hem det första numret av Avengers vs X-men vilket var allt jag behövde för att börja läsa denna än så länge underbara serie. Fjärde numret anlände samtidigt också.



 


Avengers vs X-Men Round 9 & 10
Två nya nummer som jag ser fram emiot att läsa. Efter dessa är det bara två nummer kvar av hela AvX historian. Efter att hela Avengers vs X-men sagan är slut finns det en del efterföljare att se fram emot som handlar om biverkningarna i Marvels universum av detta krig, hjältar och mutanter sinsemellan. Men det är långt fram i tiden.


 


Avengers #29

Fortsättning på min Avengers serie som också är en Avengers vs X-men tie-in. Avengers kommer snart att sluta och börja om från 0 igen. Varför vet jag inte men det ska bli roligt att få vara med från starten denna gången.



 


Transformers Robots in Disguise #8

Transformers More Than Meets The Eye #8

Dinobot month är här och jag antar att det inte är svårare än så att dessa nummer handlar om just Dinobots. Jag känner att jag börjar bli mer och mer fascinerad av Transformers universumet efter det underbara spelet War for Cybertron som jag sannerligen rekommenderar!


 


Dark Shadows / Vampirella #1

Vampirella #21

Äntligen är mina efterlängtade Vampirella tidningar här. Dark Shadows / Vampirella är en nystartad ongoing serie som jag kände att jag ville vara med från starten på.

Vampirella #21 är en ny början för karaktären med en helt ny historia och ett helt nytt "creative team" som jobbar med den. Ska bli roligt att läsa den


 


Pathfinder #1

Baserat på rollspelet Pathfinder. Jag har inte kollat igenom denna än men det ska tydligen finnas med stats på huvudpersonerna i denna serietidning som man kan använda i rollspelet. Jag kikade på rollspelet under min senaste Göteborgs resa  men den tjocka regelboken avskräckte mig från att köpa det.


 


Mass Effect #4

Det sista numret av Mass Effect tidningarna. Det har varit en riktigt bra serie hittils och jag tvivlar på att den faller på det sista numret. Jag har dock inte spelat TV spelen eftersom ettan inte finns till Playstation men jag vet inte om serien har någon direkt koppling till TV spelen mer än att de utspelar sig i samma universum.


 


Ghostbusters #12

Vad jag har väntat på denna!! Men jag saknar #11!  Det skulle ha påbörjats en ny historia i #11 och det var där jag skulle ha börjat min prenumation men nr. 11 har inte kommit än. Jag misstänker att jag får beställa den som lösnummer i framtiden också så det kanske dröjer innan jag kan börja läsa Ghostbusters.


   


Deadpool kills Marvel Universe # 1-4

Månadens höjdpunkt utan tvekan! Detta är en sån där "What if..." serie. Behöver jag säga mer än att titeln säger väl allt? Ursäkta språket men fan vad jag ser fram emot att läsa denna.


 


Excecutive Assistant Assassins #2

Fortsättningen på serien om "flickskolan" som tränar upp någon form av livvakter som kallar sig Excecutive Assistants. Jag har ingen direkt åsikt om denna än men den började rätt lovande.



Det var alla mina serietidningar för denna gången men jag saknar fortfarande Frankenstein Alive Alive #2 som jag misstänker att jag kommer få beställa som lösnummer från USA tillsammans med Ghostbusters #11. Nu är det dags för alla mina trade papersbacks som jag har beställt denna månad.


       


Doomsday

Avengers - The Next Generation

Avengers vs New Ultimates - Death Of Spider-Man

Avengers - Crime & Punishment

Detta är mina fyra nyaste tillägg i min Marvel Ultimate universums samling. Det kommer komma en recension på varje bok så håll ögonen öppna. Just nu håller jag på och läser Doomsday som är den tjockaste av de fyra.


         


Silver Surfer - Rebirth Of Thanos

The Infinity Gauntlet

The Infinity War

En av Marvels mest episka historier om den ökända Infinity Gauntlet. Första delen är Silver Surfer - Rebirth of Thanos och fortsätter sedan med Infinity Gauntlet och Infinity War. Det finns ytterligare tre böcker angående hela Infinity Gauntlet händelsen men dom har jag inte köpt än. Förhoppningsvis har jag råd med dom denna månaden så jag kan ta med dom i nästa Nya Tidningar artikeln. Jag måste avslöja att Infinity Gauntlet är bland det bästa jag har läst någonsin, den var äckligt bra! Men misströsta icke, jag kommer ta med allt i en framtida recension.


Det var allt för denna månaden, på återseende med Nya Tidningar om 1 månad.





Av David - 2 september 2012 09:44

I väntan på att mitt nybeställda Batman Arkham City ska anlända på posten tänkte jag ta mig tiden att recensera spel jag aldrig lyckades ta mig igenom, som fortfarande står i bokhyllan som ett hån gentemot min oförmåga att slå spelet och en bitande påminnelse att spel ibland kan besegra spelaren. Så det är till min stora skam att jag aldrig kommer kunna lägga detta spelet i kategorin Varvat spel här på bloggen. Skulle jag ta tag i det och verkligen bestämma mig för att slå spelet kanske jag skulle klara det, men det är helt enkelt för dåligt att jag vill inte ens titta på skiten! Ja detta är det absolut sämsta spelet jag har spelat på mitt PS3 än så länge. Jag tvivlade på att spelskaparna hade som motto att skapa ett fantastiskt spel som folk pratar om år efter att släppet skedde och som karvar ur sin egna nisch i TV-spels djungeln för att bli efterträdd av många mer episka uppföljare. Nej. Det var verkligen inte deras tanke alls. Jag får mer denna bilden i huvudet när jag tänker på släppet av denna styggelse till spel...


Det är en varm dag på kontoret när en av cheferna för något av utvecklings bolagen stormar in på frukostrasten fullt med papper under armen och en portfölj slarvigt stängd i andra handen. Arbetskamraterna ser att han är stressad och frågar vad som försigår varpå han släpper portföljen på golvet, slänger ner alla papper han hade under armen rakt ner på frukostbordet och välter ut en kaffekopp samt mosar en kladdig chokladmunk i processen. Han stannar upp några sekunder för att hämta andan och säger sedan...

"En Transformers film är på väg ut, vi måste komma ut med ett spel fort som fan!" Han kippar fortfarande efter andan mellan orden samtidigt som han börjar leta bland sina papper, numera befläckade med kaffefläckar och kletig choklad och visar upp ett skrynkligt A4 papper för en av spelutvecklarna med halvtaskiga skisser och halvfärdiga idéer.

"Vi har inte tid för finslipningar på denna mitt gott folk så se till att få spelet gjord rätt redan från start! Vi kommer inte ha tid att prova spelet själva. Men jag har fullt förtroende för er, vad skulle kunna gå fel?".........


..... Ja vad var det som gick fel? Varför har man en tidbegränsning på sig på varje bana att ta sig mellan olika punkter och på det ska man slåss mot alla sina fiender samtidigt? Varenda polis, varenda agent, varenda militär, varenda decepticon är ute efter att döda dig och dom samlas som en klump omkring dig och bara skjuter och skjuter och skjuter och skjuter. Ibland är du omringad av så många fiender att du inte ens kan röra dig framåt, så du får hoppa dig ut för att bli fri från dom, varför är det så?  Varför skjuter alla poliser, militärer och agenter just enbart på dig men ignorerar den onda decepticon transformern helt och hållet? Varför känns det som om grafiken inte är helt färdigutvecklad?

Detta är resultatet av ett framstressat spel just enbart för att haka på försäljnings hypen på den första Transformers filmen, inget annat! Jag rekommenderar inte detta spelet, det absolut sämsta jag spelat i modern tidsera!


 


Betyg:    (Fruktansvärt uselt!)

Favorit karaktär i spelet: Bumblebee är alltid cool, även i dynga som denna

Minnesvärd del i spelet: .......

Av David - 1 september 2012 12:21

Förmodligen den bästa western film som gjorts. Clint Eastwood spelar den namnlöse hjälten, en milstolpe han var med och skapa redan i filmen A fistful of dollars. Aldrig tidgare  hade någon spelat en namnlös hjälte på duken, en så kallad antihjälte med oborstad stil men ändå god inombords. Alltid med cigarren i munnen håller han sig cool och sansad i de värsta situationer. Tänder en tändsticka med tummen och långsamt och självsäkert tänder han sin cigarr menats han borrar igenom sina fiender med sin blick bara sekunder innan hans kulor gör det. Många kanske säger att det är överdrivet och skulle man se det i dagens nyproducerade filmer så ja, då håller jag med, då är det överdrivet. Men inte i denna filmen, och i alla andra Eastwood filmer, då är det helt enkelt coolt just för att det är Clint Eastwood.

Det ligger 200 000 dollar begravda någonstans i en grav som tre personer i filmen försöker sätta klorna i. Clintan(The Good), Angel eyes (The bad) och till sist Tuco (The ugly). Man får följa deras resa genom den amerikanska vilda västern med mycket fulspel och bedragningar samt ett litet mordförsök på varandra lite då och då. Alla vet destinationen på vilken kyrkogård pengarna ligger i. Men endast Clintan vet namnet på graven.


 


På trailern jag kommer länka till här nedanför säger dom fel. På något sätt lyckades dom mixa ihop The bad och The ugly. När trailer rösten säger The ugly, menar han egentligen The bad och vice versa.


Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards