Nördkulturen

Alla inlägg under september 2012

Av David - 24 september 2012 10:00

 


Många reagerade på det här omslaget när det kom ut och sade att det är omöjligt för en människa att ställa sig i den positionen som Catwoman står i på bilden ovanför, menats andra påstår att det är fullt möjligt. Jag tillhör dom som tror det är möjligt. Jag har självklart inte provat men jag har varit på ett Yoga pass en gång i tiden och där ställde dom sig i många, för mig, onaturliga positioner som var helt omöjligt för min kropp att anpassa sig till. Jag vet inte varför folk reagerade på detta omslag, allra minst för att de tyckte det var overkligt. Jag menar... hur mycket inom serietidningsvärlden, när det kommer till kategorin superhjältar, är det som är verkligt egentligen?, så är det en så enkel grej som en position folk hakar upp sig på. I vilket fall som helst så gjorde dom om omslaget, de knäppte hennes dräkt vid bysten och lade till lite mer rygg. Så nu ska väl folk förhoppnings vara nöjda.


 

Av David - 23 september 2012 12:38

 


Allmänt

Skriven av Brian Michael Bendis. Han är en av de största, tillsammans med Jim Starlin, inom mainstream scenen för serietidningar. Han är en av dom som ligger bakom skapandet av Marvels Ultimate universum och är den som författar serien Ultimate Spider-Man. Han kommer också vara en av författarna till den nya animerade serien av Ultimate Spider-Man som ska släppas någon gång nu under 2012. Utöver serietidningar har han jobbat med film, TV program, TV-spel och lär ut skrivkonst på Portland State University.

Tecknaren heter Rafa Sandoval och jobbar för tillfället för Marvel men enligt vissa källor ska han snart skriva kontrakt för DC Comics och teckna Catwoman. Jag hittar inte mycket infoprmation om denna tecknare men jag lyckades hitta hans blogg som ni kommer till om  ni trycker HÄR. Den är på spanska men även om ni inte behärskar det språket finns det fina bilder att titta på.


Handlingen

En varelse av okänt ursprung anfaller olika utvalda mål men ingen vet varför eller vart ifrån denna varelsen kommer ifrån. Efter en hård strid mot varelsen lyckas Carol Danvers till slut, med hjälp av ett team av Hulkbusters och några superhjältar, fånga varelsen och tar in den för förhör. De får reda på hans mål och det är att rensa ut de orena och korrupterade samhälle människan lever i och skapa en bättre värld men vem är det som verkligen ligger bakom alla dessa attacker, vem är det som har skickat varelsen? Svaret är chokerande, speciellt för Fantastiska Fyrans Sue Storm.


     

Snabb bläddring genom boken

 

Min åsikt

En av de bättre tidningarna jag läst om Marvels ultimate universum. De flesta superhjältar försöker fortfarande smälta det som hände i Ultimatum när händelserna i denna tidning sker. Jag har alltid tyckt att karaktärerna i Fantastiska Fyran har vart lite tråkiga men i denna tidning blev Sue Storm min favorit dels för att det var hon som var den färgstarkaste personen i detta äventyr och dels att hon var den som fick göra mest uppoffringar. Jag säger inte mer än så för då finns det risk att jag avslöjar för mycket av handlingen.


Betyg  (Mycket bra)

Kan köpas här: Bokus 

Av David - 22 september 2012 14:00

Ja då var det alltså dags igen för ännu en prerelease turnering. Om en veckas tid sitter jag där igen i stolen, mitt emot en annan Magic nörd i en episk strid av galaktiska propotioner, en avgörande strid mellan liv och död som formar och väver samman våra öden mot andra mäktiga besvärjare på slagfältet i väntan på deras tur att få mäta sina krafter med dig och få visa sin värdighet och komma ut ur den blodiga konfrontationen som vinnare... Med andra ord ska jag gå in för att försöka vinna minst en match denna gången.

Return To Ravnica är fokuserade kring 5 guilds och du väljer en av dessa guilds som du vill att din kortlek ska tillhöra varav du får booster packs tillhörande det gillet. Nya mechanics blir introducerade också och en kort lista med en kort förklaring till dom följer nedanför:


Scavenge: Om du  har en varelse i din graveyard så kan du betala Scavenge kostnaden för den varelsen för att lägga lika många +1+1 counters som den varelsens power på en annan varelse du har i spel.

Unleash: Spelaren kan sätta ut Unleash varelser i spel med +1+1 counters på dom men det hindrar dock varelserna att blockera från din montståndares attacker så länge dessa +1+1 counters är kvar.

Overload: Genom att betala ett korts Overlord kostnad med lite extra mana kan du sprida ett korts förmåga att tex påverka alla din motståndares varelser istället för att den bara påverkar en.

Detain: När du lägger ut en varelse kan du välja en av din motståndares varelser och få den Detained, vilket innebär att den inte kan anfalla, blockera eller använda sina förmågor till spelarens nästa tur.

Populate: När du aktiverar förmågan Populate sätter du ut en creature token i spel som blir en kopia av en annan creature token.



 

Av David - 21 september 2012 16:30

 


Allmänt

Skriven av Mark Millar, född 24 December 1969, som är en skottsk serietidnings författare just nu bosatt i Glasgow och mest känd för sitt arbete med DC:s The Authority och Marvels The Ultimates, Ultimate Fantastic Four mm.

Tecknaren heter Carlos Pacheco, en spansk serietidningstecknare mest känd för sitt arbete med Avengers Forever, X-men och Green Lantern. Innan han slog igenom i USA tecknade han mycket utsidor åt de Spanska utgåvorna av Marvels tidningar.


Handlingen

Red Skull har dykit upp och han påstår sig vara Captain Americas son. Fast besluten att finna svaret går Cap´ solo och han stoppar för inget för att få reda på sanningen. Men det finns vissa saker som USA:s regering inte vill ska komma upp i dagsljuset vilket är risken om Captain America gräver för djupt i det här så de anlitar Nick Fury och en ny grupp av Avengers bestående av Hawkeye, War Machine, Red Wasp, den nya Black Widow och Hulken för att stoppa och infånga Captain America.


     

Snabb bläddring genom boken

 

Allt som allt...

... en lagom underhållande serie med ett lite oväntat slut.


Betyg:    (Bra)

Kan köpas här: Bokus

Av David - 20 september 2012 10:15

Svenskar har ingen koll på någonting känns det som. För att ta ett exempel om serietidningar. i Sverige har det fått småbarns stämpel på sig, det vill säga att korkade Svenskar tror att det bara är något som bara småbarn läser. Men det var längesedan nu som serietidningar enbart vände sig till den yngre generationen. De har med senare år nått ut till en bredare publik och att läsa en grafisk novell kan vara minst lika stimulerande som att läsa en bra bok. Det enda svenskar ser är dom skit tidningarna som står i hyllan hos deras lokala bensinmack eller ICA affär och lämnar dom helt ovetandes att det finns ett helt universum kvar att utforska inom området. I New York finns det en serietidningsaffär som är 3 våningar högt menats här i Sverige är den bästa serietidningasaffären Comics Heaven som ligger i gamla stan Stockholm och är inte större än min lägenhet. Så vad är bekymret? Jo... svenskar tar sig själva på för stort allvar, dom kan inte släppa loss lite och tänka sig att hålla på med en sån här "töntig" hobby, dom är alldeles för självupptagna för det. Visst är New York en större stad och den staden rymmer mer än Sveriges befolkning men man tycker att i ett land på över 9 miljoner invånare så borde en affär lika stor som min lägenhet, kanske lite mindre till och med, egentligen inte vara tillräcklig.


   

Från serietidningsaffären i New York

 

 

Svenskarnas generaliserade syn på serietidningar...

Av David - 19 september 2012 13:00

 

Hennes riktiga namn är Jessica Miriam Drew. Hennes mor, under hennes graviditet med Jessica, blev genom en olycka träffad av en laserstråle som innehöll DNA och genom det påföljande fysiska egenskaper från flera olika spindelarter. Det ännu ofödda barnet Jessica fick dessa krafter. Hennes föräldrar jobbade som forskare vid tiden för olyckan för orginisationen HYDRA, en hemlig orginisation vars mål är världsherravälde. Jessicas föräldrar försvann under mystiska omständigheter och hon blev lämnad som ett litet barn att tas om hand av en ko-kvinna hybrid, skapad av The High Evolutionary en gång i tiden, vid namn BovaJessica rekryterades på senare år av HYDRA, i tron om att de var goda, och de tränade upp henne i kampsport och gjorde henne till en dödlig lönnmördare.


Första framträdande: I serietidningen Marvel Spotlight #32 år 1977.

Krafter & Förmågor: Övermänsklig styrka, rörlighet, fart, reflexer, hållbarhet och uthållighet. På grund av olyckan med laserstrålen använder hon den bioelektriska energin som hennes kropp producerar till att avfyra en fokuserad, kraftig "Venom Blast". Kan snabbt anpassa sin kropp till att bli immun mot gifter och droger och är helt immun mot radioaktivitet. Hon ger ifrån sig en form av feromoner som gör att män blir sexuellt attraherade av henne och att kvinnor ogillar henne.

Min åsikt: Jag har inte läst mycket om henne än. Hon är med i Avengers tidningarna jag prenumererar på men har ännu inte gjort större väsen av sig. Sist jag såg henne var i Avengers vs X-men då hon hade blivit tillfångatagen av X-men, tillsammans med andra Avengers, men dom räddades allihopa av Spider-Man.


   

Av David - 18 september 2012 15:00

Denna filmen tittade jag på i Lördags kväll. The Night Of The Hunter är original titeln så det är väl därför Sverige så korrekt översatte titeln till Trasdockan. Filmen är inspelad 1955 och utspelar sig i West Virgina längs med Ohio floden. En man vid namn Ben Harper döms till hängning för ett rån där han också dödade två människor. Men innan polisen fick tag i honom hann han gömma pengarna han stulit inuti sin dotters lilla docka. Han får sin son att lova dyrt och heligt att inte berätta för en levande själ vart han gömt pengarna. När han sitter i fängelse i väntan på sitt dödsstraff delar han cell med den psykopatiska seriemördaren Harry Powell, spelad av Robert Mitchum, och en natt pratar Ben Harper i sömnen och avslöjar att han har pengar gömda någonstans. Harry Powell, som bara sitter inne för någon månad för bilstöld söker upp Ben Harpers familj efter att han kommit ut och utger sig för att vara fängelsepräst som var med deras, numera döda, far ända till slutet. Han tar Ben Harpers änka som sin fru och börjar i skymundan manipulera barnen i att försöka få dom att avslöja vart pengarna är gömda.

Filmen bröt mot den vanliga Hollywood trenden för den tidseran med sin expressionism stil och har varit stor influens för senare filmregissörer som David Lynch, Martin Scorsese och Coen Bröderna. År 1992 ansågs filmen vara historiskt, kulturellt och estetiskt betydande av USA:s Library Of Congress och valdes ut för att förvaras i deras nationella film register.

 


Av David - 17 september 2012 17:00

Jag tänkte starta en ny kategori här på bloggen kallad "I Rampljuset" då jag väljer ut ett monster, en människa, robot, cyborg, superhjälte.... ja precis vad som helst från allt inom serietidnings till film världen och sätter just den utvalda i rampljuset. Jag kommer skriva fakta och personliga åsikter och lite annat smått och gott. Jag får se vart denna blogg kategorin tar vägen, den kommer med all säkerhet utvecklas under tidens gång då jag kommer på nya ideér allt eftersom. Men håll ögonen öppna, på Onsdag tänkte jag posta den första.

Jag har inget system när jag väljer vem eller vad jag ska skriva om utan det kan bara vara något eller någon som helt slumpmässigt dyker upp i tankarna. Men en sak är säker i alla fall, det är att personen eller objektet jag skriver om, kanske landet Gondor i Sagan om ringen eller Romulan Empire från Star Trek, att alla har de en koppling till nördkulturen.


 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards