Nördkulturen

Alla inlägg under augusti 2012

Av David - 8 augusti 2012 16:18

Då har ännu en laddning med serietidningar kommit samt att jag köpt 2 nya tradepaperbacks från CDON respektive Bokus här i Sverige varav en av dom, Ultimatum, som jag redan har recenserat.


   


Avengers vs X-men Round 7 & 8

Jag kan fortfarande inte läsa dessa serier eftersom jag saknar första numret samt nr 4 men vi  har beställt dom från USA för ett par verckor sedan så de borde vara på ingång när som helst. Ska bli riktigt intressant att få börja läsa denna.


 


Avengers #28

Samma historia här som med AvX. Eftersom denna är en Avengers vs X-men tie-in så vill  jag helst inte läsa denna om det skulle avslöja något om handlingen. Jag har 3 - 4 nummer av Avenegrs som jag inte läst än på grund av detta så det är mycket som hänger på att jag inte fått det första numret av AvX än.


   


Transformers Robots in disguise #7

Transfomers More Than Meets The Eye #7

Fortsättningen på de två Transformers serierna jag prenumererar på. Det ska tydligen vara någon form av Decepticon month så jag antar att bäggre numrena handlar mycket om Decepticons.


 


Frankenstein, Alive! Alive! #1

Detta numret skickade dom fel till mig. Jag skulle ha fått #2 denna månad men istället skickade dom mig #1 second printing. Rätt tråkigt för jag hade sett fram emot andra numret.


 


Mass Effect Homeworlds #3

Jag läste ut denna tidigare idag och tycker att denna var nog den bästa av alla Mass Effect tidningar hittils. Denna serien släpps bara i 4 delar så nästa gång kommer det sista numret.


 


Excecutive Assisstant Assassins #1

Denna har jag också läst ut i skrivandets stund. Jag har varit nyfiken på denna länge. Den handlar om tjejer från en skola där dom tränar upp dom från ung ålder till något som kallas Excecutive Assistants. Vart namnet Assassins kommer in i sammanhanget har dom inte förklarat än men det kanske kommer i senare nummer.


 


He-Man and The Masters Of The Universe #!

Höjdpunkten denna månaden kommer från DC Comics! Men jag blev lite besviken för den va otroligt kort. Jag tror jag läste ut denna på 5 minuter och hälften av alla blad innehöll reklam. Men den kanske blir bättre nästa månad, detta var ju trots allt bara första numret.


   


Ultimate Comics: Spider-Man: Chameleons

Ultimatum

Två tradepaperbacks blev det denna månaden också. En av dom har jag redan recenserat. Ultimate Comics Spider-Man Chameleons är del 2 av Spider-man i Marvels ultimate universum. Jag har redan läst ut bägge dessa och en recension på Spider-Man kanske dyker upp inom en snar framtid.


Det  var allt för denna månad. Nu dröjer det några veckor innan nästa laddning med tidningar kommer.
ANNONS
Av David - 7 augusti 2012 23:07

Satt och slösurfade lite på youtube och hittade en jävligt bra hyllningsvideo till min favoritkaraktär från TV serien 24, Tony Almeida. Har ni inte sett 24 kan jag rekommendera den starkt. Många oväntade vändningar och oförutsägbara händelser. När man tror att man har listat ut vad som försigår sker en ny vändning i serien. Man kan bara inte sluta titta på den.


ANNONS
Av David - 7 augusti 2012 18:39

Retro gaming har alltid varit ett svalt intresse hos mig. Jag har aldrig haft tålamod att sitta och spela de gamla spelen utan sparfunktion eller lösenord. Det var annorlunda när jag växte upp, då hade jag ju inget val, då fanns inte PS3 eller Xbox 360, då fick vi nöja oss med Nintendo 8 bit och sitta inne helgerna ut i ända och bara nöta och nöta tills spelet satt så man kunde klara det nästintill felfritt.

Men jag har bestämt mig för att ta upp lite retro gaming och spela några av de få spelen jag har i  min lilla samling. Jag äger sammanlagt 7 gamla konsoler, 8 om man räknar med min Game Boy Advance, men jag har absolut inte många spel.


   

Jag glömde ta med Sega Mega Drive på den första bilden så den fick en egen

 


Alla sladdar som hör till konsolerna har jag rullat ihop och satt fast med gummiband. Den första bilden nedanför denna text visar en byrålåda full med sladdar. Den ser rörigare ut än vad den är. Jag har märkt varje sladd med en papperslapp om vilken konsol den tillhör så det är väldigt lätt att hitta dom jag behöver. Den andra bilden visar en annan byrålåda full  med kontroller. Jag tror min Game Boy Advance ligger där någonstans också.


   


Sen har jag en liten raritet, en ögonsten i  min samling och det är nämligen original kartongen till Nintendo 8 bit. Den saknar dock frigolit bitarna. Jag vet att den är mycket eftertraktad bland samlare men jag har inga planer på att sälja den.


 Av David - 6 augusti 2012 20:03

 


Igår spelade vi igenom spelet Power Grid där spelarna tävlar mot varandra genom att köpa olika typer av kraftverk som ska förse  spelarnas städer med ström, En spelrunda börjar med att spelarna får bjuda mot varandra på tillgängliga kraftverk som i sin tur behöver olika råmaterial för att fungera, nämligen olja, kol, skräp eller uranium. Alla kraftverk är olika bra och behöver olika mycket råmaterial för att fungera så det gäller att bjuda på rätt. Den spelare som först kommer upp i 17 städer och har kraftverk och råmaterial nog för att förse dessa 17 städer med ström vinner spelet. Men det gäller att vara taktisk, om du skulle komma upp i 17 städer utan att ha kapaciteten att förse dom med ström så förlorar du.


     


Första bilden visar hur en spelares område kan se ut. Längst upp ligger pengar som är valutan i spelet, under dom ligger 3 st kraftverks kort som spelaren har köpt under spelets gång med olika symboler på sig som visar hur många städer dom kan försörja samt vilka råmaterial dom behöver för att fungera. Kortet längst ner är bara en refferens så man kan hålla reda på vilken turordning de olika stegen i spelet kommer i.

Andra bilden är en bild på spelplanen innan vi hade satt igång att spela. Det finns två spelplaner att välja på, USA eller Tyskland.

Tredje bilden är en bit in i spelet då vi har byggt lite städer och ställt ut på kartan. Tittar man på bilden ser man att den gröna spelaren har 9 städer utställda vid detta tillfälle vilket betyder att han helst då ska ha kraftverk som helst kan försörja dessa 9 städer med el samt ha råd med råmaterialet för att kunna använda kraftverken. Den lilla hus symbolen på kraftverkskorten, på den första bilden, visar hur många städer varje individuellt kraftverk kan försörja.


Finns att köpa här: World Of Board Games  (Länken leder till den engelska utgåvan men det finns en svensk utgåva också)

Spelet på Board Game Geek: Power Grid

Av David - 5 augusti 2012 21:38

"If the first wave of attack doesn´t get you,

the second will..."

 


Nu har jag satt ihop en kortlek igen. Jag spelade med den för bara ett par timmar sedan och jag förlorade varenda match så något måste jag ha gjort fel, det måste vara något som inte stämmer och jag har suttit och kollat igenom korten och analyserat matcherna jag spelade och kom fram till följande: Jag tänkte göra en kortlek då jag kombinerade två olika abilitys, Exhalted (som ger en ensam anfallare +1+1) och Trample som ger överbliven skada direkt på din motståndare. Kanske lite dåligt förklarat men har ni spelat Magic så fattar ni vad jag pratar om. Jag hade inga creatures att slänga ut i första rundan, det vill säga varelser med 1 mana cost och jag hade alldeles för dyra enchantments som tog mig några rundor innan jag ens kunde använda. Jag trodde jag skulle ha använding av enchantment kortet Angelic Benediction som ger Exhalted men sen kom jag på, jag har redan många varelser som ger Exhalted som tex 3 st Guardians Of Akrasa, och 4 st Aven Squire, så varför plockar jag med 4 st dyra enchantments ytterligare som ger mig något jag redan har?


     


Ett annat misstag jag gjorde var att plocka med ett kort som heter Captain´s Call som ger mig 3st vita 1/1 soldier tokens, men till viknen nytta? Vad ska jag med 3 st 1/1 soldier tokens till annat än som kanonfoder. Jag fick tänka om min strategi helt och hållet och nu hoppas jag att jag har hittat lösningen. 


 


Angelic Beneditcion tog jag bort helt och hållet, jag får förlita mig på de 7 creatures jag har som ger mig Exalted istället. Jag satte in 4 creature cards med 1 mana drop så jag har en chans att få ut något i första rundan. Jag valde 2 st Gideon's Lawkeeper och 2 st Elite Vanguard. Sen hade jag tagit med en artifact, Kitesail, som utfyllnadskort för att fylla den sista platsen så den åkte också för den gjorde absolut ingen nytta i leken. Ännu en dyr enchantment, Divine Verdict åkte också samt 2 av mina 3 Titanic Growth.

 

         

 


Min plan är nu att jag ska ha många kort som förhindrar min motståndare att anfalla mig, kort som binder honom relativt permanent i alla fall. Om jag vill behålla många av mina Exhalted creatures för att kunna använda dom så effektivt jag bara kan när jag väl får ut Elderscale Wurm eller Spiked Baloth som är huvudpersonerna i denna lek, så behöver jag låsa min fiende och det hade jag tänkt att göra med kort som Pacifism, Oblivion Ring och Bonds Of Faith.


         


Föhoppningsvis kommer denna förändringen att göra lite nytta så jag förhoppningsvis kan vinna någon match. Man blir inte glad när man lagt ner mycket jobb på nya kortlekar, köpt hem kort och ordnat, och lagt upp, som man trodde, skulle vara en bra strategi men istället visar det sig att den va riktigt oeffektiv istället. Men det kanske krävs några förluster så man kan anpassa kortleken lite och filtrera bort de korten som man märker inte behövs.

Så här ser kortleken ut just nu. Framtida förändringar kanske sker igen om jag åker på mer däng.


Creatures 22 st

Elite Vanguard (2 st)

Captain Of The Watch (2 st)

Attended Knight (2 st)

Elderscale Wurm (2 st)

Spiked Baloth (2 st)

Giedon's Lawkeeper (2 st)

Mwonvuli Beast Tracker (3 st)

Guardians of Akransa (3 st)

Aven Squire (4 st)


Notiser: Mwonvuli Beast Tracker är med så jag snabbt ska kunna få med Elderscale Wurm eller Spiked Baloth i spel. Jag skulle kunna skära ner till 2 st istället för 3 men jag får se hur det funkar först. Attended Knight gör absolut ingen nytta egentligen så den ligger illa ute om jag inte skulle vara nöjd. Captain of the watch är riktigt bra, den ger nästan hälften av mina creatures +1+1 och vigilance.


Instant / Enchantment / Sorcery 15 st

Pacifism (3 st)

Oblivion Ring (2 st)

Bonds of Faith (1 st)

Rancor (2 st)

Ranger's Path (2 st)

Divine Verdict (2 st)

Naturalize (2 st)

Titanic Growth (1 st)


Artifacts 2 st

Ring of Kalonia (2 st)


Notiser: Ring of Kalonia ger den som bär den trample och om det är grön creature så får man lägga en +1+1 counter på den varje upkeep. Den enda creature som drar full nytta av den är egentligen Mwonvuli Beast Tracker men jag slösar gärna bort trample abilityn på Elderscale Wurm om den får +1+1 counter varje upkeep.


Basic Land 22 st

Forest (10 st)

Plains (12 st)
Av David - 5 augusti 2012 11:21

Jag hade funderingar på att köpa ettan för längesedan men jag glömde av det helt och hållet. Nu när jag fick se att en tvåa är på väg blev jag påmind plus att jag fick upp suget igen. Jag får se om jag hinner med och spela ettan innan den stora releasen detta år, Assassins Creed 3 som jag absolut inte får missa.

Sniper Ghost Warrior 2 hade sitt release datum den 31:a Augusti i år men dom har skjutit upp releasen två gånger. Först flyttades det fram till Oktober och alldeles nyss fick man reda på att det har blivit ytterligare förseningar så den 15:e Januari 2013 kan vi vänta oss detta. I ettan fick man spela prickskytte team som blir skickade till ett land som heter Isla Trueno (ett fiktionellt land) vars regering hade blivit störtad av en fientlig styrka. I tvåan är man lite mer utspridd, där reser man lite varstans på jorden som tex Burmas djungler, bergslandskapen i Tibet och strid i bebyggelse i Sarajevo. Spelet kommer släppas till PS3, Xbox 360, och PC.


Av David - 4 augusti 2012 13:46


 


Allmänt

Författad av Jeph Loeb som också har varit producent/författare åt TV serierna Smalville och Lost samt en prisbelönt serietidnings författare som har jobbat med stora namn som Captain America, Daredevil, Superman, Batman och många mer.

Tecknaren heter David Finch, född i Kanada. Han har jobbat för både DC och Marvel där han arbetat på New Avengers bla. Han har också gjort album omslagen till den amerikanska rock gruppen från Chicago, Disturbed.


Berättelsen & Tecknandet

Var kan jag börja? Detta är den bästa serie jag läst någonsin! Ultimatum handlar om den världsomskakande händelse som nästan satte Marvels Ultimate universum i ruiner. Det är full fart från pärm till pärm i denna och jag kan garantera att det inte finns en enda ruta i denna som är mindre tråkig än den andra. Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen så jag kan inte skriva för mycket om det. Världen drabbas av naturkatastrofer och civilisationen är på gränsen till undergång,  många hjältar får sätta livet till i denna episka strid mot mannen som satte igång allt detta, Magneto.

Jag började tvivla på att jag någonsin skulle få läsa en serie som jag kunde betygsätta med högsta betyg och kalla episk. Många av de serier jag har läst har varit riktigt bra men dom har saknat det lilla extra, det lilla extra som gör en historia minnesvärd, det som gör att nackhåren reser sig och håret på armarna att ställa sig och denna serien var den första som hade den effekten på mig. Denna är ett måste!


 

Ett litet smakprov

 


Allt som allt...

Perfekt! Sannerligen ett mästerverk.


Betyg: 5/5 (Episk)

Kan köpas här: Bokus eller CDON

Kan även köpas som hardback: Bokus

Av David - 3 augusti 2012 17:27

 


Jag fick förfrågan att prova denna appen av tillverkarna vilket jag nu  har gjort och jag gillade den. Du kan läsa streamade serier direkt i din mobil vilket jag kan förstå kan vara rätt användbart om man pendlar rätt mycket och har mycket tid att döda. Jag missuppfattade denna appen lite först, jag trodde jag skulle kunna köpa serier släppta av tex Marvel och DC Comics och läsa här men det gick inte. Men det finns det andra appar till så det är inte direkt nödvändigt. Många av serierna är rätt roliga och lockar fram några skratt.

Quick Comic funktionen gillade jag. Den slumpar fram många olika serier så det är bara att sitta och läsa tills ögonen trillar ur. Jag är ingen storläsare av serier på iphone eller online, jag föredrar riktiga serietidningar men denna appen behåller jag, jag kan behöva lite skratt då och då under tråkiga stunder på jobbet.Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se