Nördkulturen

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2012

Magic The Gathering - Tramplin´ & Ramblin´

Av David - 5 augusti 2012 21:38

"If the first wave of attack doesn´t get you,

the second will..."

 


Nu har jag satt ihop en kortlek igen. Jag spelade med den för bara ett par timmar sedan och jag förlorade varenda match så något måste jag ha gjort fel, det måste vara något som inte stämmer och jag har suttit och kollat igenom korten och analyserat matcherna jag spelade och kom fram till följande: Jag tänkte göra en kortlek då jag kombinerade två olika abilitys, Exhalted (som ger en ensam anfallare +1+1) och Trample som ger överbliven skada direkt på din motståndare. Kanske lite dåligt förklarat men har ni spelat Magic så fattar ni vad jag pratar om. Jag hade inga creatures att slänga ut i första rundan, det vill säga varelser med 1 mana cost och jag hade alldeles för dyra enchantments som tog mig några rundor innan jag ens kunde använda. Jag trodde jag skulle ha använding av enchantment kortet Angelic Benediction som ger Exhalted men sen kom jag på, jag har redan många varelser som ger Exhalted som tex 3 st Guardians Of Akrasa, och 4 st Aven Squire, så varför plockar jag med 4 st dyra enchantments ytterligare som ger mig något jag redan har?


     


Ett annat misstag jag gjorde var att plocka med ett kort som heter Captain´s Call som ger mig 3st vita 1/1 soldier tokens, men till viknen nytta? Vad ska jag med 3 st 1/1 soldier tokens till annat än som kanonfoder. Jag fick tänka om min strategi helt och hållet och nu hoppas jag att jag har hittat lösningen. 


 


Angelic Beneditcion tog jag bort helt och hållet, jag får förlita mig på de 7 creatures jag har som ger mig Exalted istället. Jag satte in 4 creature cards med 1 mana drop så jag har en chans att få ut något i första rundan. Jag valde 2 st Gideon's Lawkeeper och 2 st Elite Vanguard. Sen hade jag tagit med en artifact, Kitesail, som utfyllnadskort för att fylla den sista platsen så den åkte också för den gjorde absolut ingen nytta i leken. Ännu en dyr enchantment, Divine Verdict åkte också samt 2 av mina 3 Titanic Growth.

 

         

 


Min plan är nu att jag ska ha många kort som förhindrar min motståndare att anfalla mig, kort som binder honom relativt permanent i alla fall. Om jag vill behålla många av mina Exhalted creatures för att kunna använda dom så effektivt jag bara kan när jag väl får ut Elderscale Wurm eller Spiked Baloth som är huvudpersonerna i denna lek, så behöver jag låsa min fiende och det hade jag tänkt att göra med kort som Pacifism, Oblivion Ring och Bonds Of Faith.


         


Föhoppningsvis kommer denna förändringen att göra lite nytta så jag förhoppningsvis kan vinna någon match. Man blir inte glad när man lagt ner mycket jobb på nya kortlekar, köpt hem kort och ordnat, och lagt upp, som man trodde, skulle vara en bra strategi men istället visar det sig att den va riktigt oeffektiv istället. Men det kanske krävs några förluster så man kan anpassa kortleken lite och filtrera bort de korten som man märker inte behövs.

Så här ser kortleken ut just nu. Framtida förändringar kanske sker igen om jag åker på mer däng.


Creatures 22 st

Elite Vanguard (2 st)

Captain Of The Watch (2 st)

Attended Knight (2 st)

Elderscale Wurm (2 st)

Spiked Baloth (2 st)

Giedon's Lawkeeper (2 st)

Mwonvuli Beast Tracker (3 st)

Guardians of Akransa (3 st)

Aven Squire (4 st)


Notiser: Mwonvuli Beast Tracker är med så jag snabbt ska kunna få med Elderscale Wurm eller Spiked Baloth i spel. Jag skulle kunna skära ner till 2 st istället för 3 men jag får se hur det funkar först. Attended Knight gör absolut ingen nytta egentligen så den ligger illa ute om jag inte skulle vara nöjd. Captain of the watch är riktigt bra, den ger nästan hälften av mina creatures +1+1 och vigilance.


Instant / Enchantment / Sorcery 15 st

Pacifism (3 st)

Oblivion Ring (2 st)

Bonds of Faith (1 st)

Rancor (2 st)

Ranger's Path (2 st)

Divine Verdict (2 st)

Naturalize (2 st)

Titanic Growth (1 st)


Artifacts 2 st

Ring of Kalonia (2 st)


Notiser: Ring of Kalonia ger den som bär den trample och om det är grön creature så får man lägga en +1+1 counter på den varje upkeep. Den enda creature som drar full nytta av den är egentligen Mwonvuli Beast Tracker men jag slösar gärna bort trample abilityn på Elderscale Wurm om den får +1+1 counter varje upkeep.


Basic Land 22 st

Forest (10 st)

Plains (12 st)
 
ANNONS
 
Ingen bild

Anders

6 augusti 2012 08:37

Här är några tips på kort som jag tror passar bra i din lek:

Dessa är standardlegala:
Knight of Glory
Ajani’s Sunstriker
Rhox Faithmender
Sublime Archangel (denna är ju ett måste, dock kostar den en del)
Cathedral of War

Ej standardlegala:
Battlegrace Angel
Ethercaste Knight (bra kort! men lite blå då)
Akrasan Squire (en mana bara)
Qasali Pridemage (detta kort spelas i legacy dvs väldigt bra kort)
Noble Hierarch (spelas också i legacy)
Rafiq of the Many (också lite blå, kanske är en väg att gå att köra trefärgat...)
Sigiled Paladin

David

6 augusti 2012 19:52

Jag får kolla in dessa kort. Jag har gjort lite förändringar i den nu så får se hur den funkar nu. Men Akrasan Squire lät i alla fall rätt lockande måste jag säga. Är jag inte nöjd med den efter vi spelat igen så tänker jag kolla in alla dessa kort lite mer detaljerat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av David - 8 november 2015 10:26

  Jag ser verkligen fram emot denna filmen, trailern ser lockande ut i alla fall. Jag har svårt att avgöra om denna film kommer bli älskad av fansen eller hatad men det såg ut som att de försökt efterlikna Warcraft världen så noga de kunnat, och...

Av David - 24 oktober 2015 08:41

    Detta spelet fick jag gratis en månad som Playstation Plus medlem men jag hatar att dyka rakt in i händelserna i en spelserie och inte begripa något av handlingen så jag gick tillbaka från början och köpte alla tre Crysis spel. De andra två ...

Av David - 18 oktober 2015 08:35

      Förra veckan varvade jag äntligen denna plåga från min barndom. Jag har alltid sett Mega Man 1 som ett av de svåraste Mega Man spelen och det kanske det är också om man spelar "old school" style att när man dör så får man börja om. Men på...

Av David - 18 juli 2015 17:19

    Handling 20 år har gått sedan de stora företagen tog över herraväldet över världen från regeringarna. Deras girighet ledde till ett stort krig mellan dem vilket ödelade världen. Från ruinerna av den forna världen skapades ett råd vars uppg...

Av David - 15 juli 2015 21:10


    Som medlem i Playstation Plus hade jag möjligheten att ladda ned detta spelet gratis från PSN förra månaden vilket jag självklart gjorde eftersom jag också har spelat Call Of Juarez: Bound In Blood som också finns recenserad på denna bloggen...

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se