Nördkulturen

Alla inlägg under juli 2012

Av David - 23 juli 2012 19:29 


I söndags spelade vi lite Memoir 44. Ett strategispel om andra världskriget  där man spelar genom olika kampanjer och dessa kampanjer innehåller många olika scenarios som är så historiskt korrekta gentemot de olika slagen som möjligt. Spelet är gjort för två spelare då en spelar tyskarna och den andra spelar dom allierade. Spelet kan utvecklas på olika sätt beroende på vilken som vinner de olika scenariorna. Men i Söndags spelade vi en liten specialvariant som heter Overlord och som är gjort för 8 st spelare egentligen då det är 4 st spelare på vardera sida varav 3 av dom är "field generals" och har hand om varsin sektion av slagfältet, vänster, center och höger sidan och en general som delar ut lämpliga strategi kort till de tre field generalerna som dom får spela med. Men vi va bara två som spelade så då blir det lite annorlunda regler.


   


Memoir 44 har ett enkelt regelsystem och det är inte alltför mycket att hålla reda på. Det som kan vara jobbigt att hålla reda på är på vilket sätt de olika terrängtyperna påverkar de olika trupperna. Det tar inte alls lika lång tid att spela igenom som det tidigare andra världskrigs spelet jag skrivit om, Axis & Allies. Det är oerhört roligt och man märker att man förlorar sig själv i stunden när man är helt inne i den strategi man har lagt upp och är bara några få poäng kvar till seger.


   


Det finns massor med expansioner till detta spelet. Det finns expansion om vinterkriget, Stalingrad, Air Pack (som inkluderar flygplan i era slag) och många mer. Vill ni ha ett roligt, historiskt korrekt men ändå enkelt brädspel om andra världskriget så rekommenderar jag detta starkt.


Finns att köpa här: http://www.worldofboardgames.com/memoir_44


  

ANNONS
Av David - 22 juli 2012 11:36

Ja då va det sista God Of War spelet varvat då. Eller kommer vi få se ett fjärde tro? Nu pratar jag inte om God Of War Ascension som släpps i Mars 2013 och som kommer utspela sig före alla God Of War spel utan ett fjärde, efter detta.

Vilket episkt spel detta va, från början till slut. Det började inte så dåligt heller. Man klättrade med Titanerna upp mot Mount Olympus och redan i början fick man möta den första bossen som va Poseidon. Väldigt storslagna miljöer och lagom svåra bossar och fiender, precis som ett spel ska vara. Det fanns dock en del av spelet som jag tyckte va lite extra svårt och det va delen då Kratos skulle kapa kedjorna till den stora labyrinten. Efter att man hade flugit ner i hålet, där de giganstiska kedjorna gick längs med, och undvikit fallande brinnande stenar samt utstickande brädor och järnbalkar så landade man till slut på ett ställe där man fick möta en stor ilsken brinnande hund som spottade ut mindre brinnande hundar som exploderade och på toppen av det hela ställdes man mot spelets svåraste fiender, Satyrerna, 3 stycken av dom. Efter många svordomar och ilskna utlåtanden om hur omöjligt detta spelet va så klarade jag det också till slut. Videon här nedanför visar vad jag pratar om. Det är inte jag som spelar på videon, jag har länkat till ett youtube klipp. Han på videon får det säkert att se enkelt ut, men tro mig, det va inte enkelt.


Den sista striden mot Zeus gav mig rysningar, det va en äkta episk strid! Lite tråkig miljö blev det bara när striden fortsatte inne i Titanen Gaia. Jag hade hoppats att man hade fått fortsätta hela striden uppe på paviljongen bland regnet och åskan. Jag har aldrig suttit med gåshud tidigare under dialogerna i slutstriden men det betyder ju bara att speltillverkarna verkligen har lyckats att skapa ett bra spel, ett episkt spel!


 


Betyg: 5/5 (Episkt)

Favorit karaktär i spelet: Hade jag haft denna bloggen och skrivit om när jag klarade av ettan och tvåan hade jag aldrig valt Kratos för jag tyckte inte om honom då, han dödade oskyldiga civila och visade ingen hänsyn till någon, men efter detta spelet finns det ingen tvekan: Kratos!

Minnesvärd del i spelet: Den slutgilltiga striden mot Zeus!

ANNONS
Av David - 21 juli 2012 10:56

Ja då var det dags för ännu en topp 10. Jag har dragit mig för att skriva nya topp 10 listor för dessa tar tid att skriva klart. Först måste jag komma på vad jag ska skriva om, sen måste jag leta upp bilder och fakta om det jag skriver om samt min egna motivering till listan. Min senaste topp 10 lista med de 10 bästa Playstation 3 spelen satt jag med i lite över 3 timmar och skrev. Men nog med gnäll nu, här kommer ännu en lista och denna gången är det om Mina 10 favorit karaktärer från He-Man universumet. Inom en månad eller två kommer mina första nummer av den nya He-Man serietidningen från DC comics så jag tänkte uppdatera mig lite med vilka som va mina favoriter i He-Man från min barndom.10

Webstor

 

Jag såg inte mycket av Webstor i serien när jag va liten men jag tyckte han såg farlig och lite skräckinjagande ut och det räckte tydligen för att han skulle bli en av mina favoriter.

Webstor är en korsning av människa och spindel och är känd som The Master of Escape. Han är en av de få onda som anses vara intelligent och inte är beroende av Skeletor. Hans första framträdande i serien är enligt fansen en minnesvärd sådan då han lyckas helt osedd smyga sig in i det kungliga palatset.

 

9

Evil Lyn

   

Den häftigaste kvinnliga karaktären från He-Mans universum. Jag tyckte hon såg bättre ut i gul hud än i vit. Jag har alltid undrat varför hon inte hade gul hud i den tecknade serien men hade det som leksak.

Evil Lyn är den enda kvinnan i Skeletors team. Hon är överlägset mer intelligent än någon annan under Skeletors befäl och har under flera gånger arbetet helt oberoende, tillsammans med Webstor bland annat, från Skeletor. Som leksak skapades hon mest som en motsatts till Teela menats i den tecknade serien ansångs hon mer som The Sorcerers motpart vilket borde vara mer rätt då hon själv besitter magiska krafter och inte har några krigarfärdigheter som Teela.

 

8

Mekaneck

 

Mekaneck såg jag inte alls i serien, inte vad jag  minns i alla fall men jag kommer ihåg honom som leksak och diverse olika bilder jag såg honom på och jag tyckte han såg så cool ut med sin rustning.

Hans enda förmåga är att sträcka sin nacke så den blir längre vilket gör honom användbar till spaningsuppdrag. Hans nacke fick han av Man-At-Arms som fixade den efter att Mekaneck blivit skadad i en storm där han samtidigt förlorade sin son.  I ett avsnitt så tycker Mekaneck att hans förmåga är underlägsen alla andras så han vill ha mer krafter, mer användbara men He-Man och hans vänner övertygar honom att han faktiskt har en användbar kraft redan.

 

7

Spikor

   

Bilderna visar den gamla respektive den nya varianten av Spikor. Denna hade jag som leksak och den va en av favoriterna. Ingen i Skeletors gäng har mer dödligt utseende  än Spikor, inte ens Skeletor själv.

Det har varit okänt om hans spikar har varit en rustning eller en del av hans kropp, fram till år 2012 då den nyskrivna biografin för hans karaktär bekräftade att det är rustning som är magiskt ditsatt på hans kropp. Han jobbar som en smed och bor uppe i bergen där han tillverkar vapen åt Skeletor. Han gestaltas också som den dummaste av dom alla och han gavs en nästan barnlik röst i serien, allt detta för att inte göra karaktären för skrämmande för barnen.

 

6

Stinkor

 

Ännu en karaktär jag bara minns som leksak och inte från serien. Hans förmåga va att kunna kontrollera sin stank, skunk som han är. Jag vet inte om detta bara va placebo känsla eller verkligt men jag tyckte leksaken jag hade på honom luktade äckligare än de andra...

Hans smeknam är "Evil Master of Odors" och är en männsklig korsning av en skunk som kan släppa ut en giftig stinkgas som gör hans fiender orörliga. Leksaken som jag hade va också tydligen tillverkad på så sätt att den skulle lukta äckligare än de andra leksakerna genom att blanda den vanliga plasten tillsammans med patchouli olja. Folk som äger leksaken säger att efter 20 år så luktar den fortfarande.

 

5

Sy-Klone

   

Ännu en jag aldrig såg i serien och det är förståeligt för han va praktiskt taget inte med i serien. Denna karaktären kom med mot slutet av serien och fick väldigt lite utrymme. Men vilken unge skulle inte gilla en leksak som snurrar som en virvelvind?

Karaktären beskrivs bättre i serier och serieböcker då det sägs att han jobbade som mänsklig akrobat på en cirkus och gick under namnet "The human Tornado" men han förvandlades till en Cyborg av skeletor. En annan version av hans ursprung är att han kom från en annan planet som attackerades av skeletors onda armé och han skadades varpå hans far räddade hans liv genom att göra honom till en cyborg. Efter detta anslöt han sig till He-Man för att kämpa mot de onda.

 

4

Tri-Klops

 

Tri-Klops minns jag väldigt bra från serien och som leksak. Jag va väldigt fascinerad av hans ögon och jag tyckte alltid han såg så snäll ut trots att han tillhörde dom onda.

Hans främsta karaktärsdrag är självklart hans roterande visir som har tre olika ögon på sig. Åsikterna har varierat under åren om han kan se från alla tre ögon samtidigt eller om han bara kan se från det ögat han har längst fram. Alla har de olika typer av krafter varav dessa är Nightvison, förmågan att kunna se klart i mörker, Gammavison, förmågan att kunna se genom solida objekt och till sist Distavision, förmågan att kunna se saker och ting från riktigt långt håll. Tri-klops är den enda som sägs kunna matcha He-Man i ren styrka. Han blev framkallad av Skeletor efter att  han krävde en krigare som kunde matcha He-Man och det sägs att Tri-klops är en utmärkt svärdsman.

 

3

Trap Jaw

 

Trap Jaw va en leksak jag alltid ville ha men aldrig fick tag på. Han hade olika armar som man kunde byta med som jag tyckte verkade häftigt. En kompis hade honom minns jag och jag va så avundsjuk på honom.

Trap Jaw är en Cyborg med en mekanisk, dödlig underkäke samt en mekanisk arm på höger sida som han kan byta olika vapen med. Han va en av de första karaktärerna som skapades och en inspirationskälla till Trap Jaw var Jaws från James Bond. Ursprungligen kommer han från en annan dimension där han var en psykotisk kriminell person. Skeletor råkade få med sig Trap Jaw från den andra dimensionen efter han hade varit där av någon anledning. Trap Jaw landar inuti Castle Greyskull och lyckas utnyttja dess magiska krafter vilket gör att han nästan lyckas besegra He-man. He-man och skeletor slår, ovanligt nog, ihop sig för att kombinera deras krafter för att slå ut Trap Jaw och efter att han blviit besegrad tar Skeltor hand om den skadade Trap Jaw och han blir till slut en av hans lojala undersåtar.

 

2

Stratos

 

Denna karaktär gillade jag. Han såg så ståtlig ut, så mäktig och cool ut. Alla de positiva dragen på en och samma gång. Faktum att han va en av de få som kunde flyga också gjorde ju saken bättre. En av mina absoluta favoriter i He-man universumet.

Stratos är ledaren av fågelfolket, allierade till He-man, från Avion, en civilisation uppe bland bergstopparna i Mystic Mountains. I början hade Stratos en mänsklig fru som han va gift med men skaparna tyckte att detta var inget som små pojkar kunde relatera till så de tog bort henne och gjorde henne till Stratos syster istället. Denna karaktär hade knappt någon uppmärksamhet under seriens första säsong och föll nästan i glömska tills de gjorde ett avsnitt runt honom i andra säsongen som hette "Betrayal of Stratos" då han blir avvisad från sitt hem efter att ha blivit anklagad för ett brott.

 

1

Man-At-Arms

   

Detta har alltid varit och kommer nog alltid vara min favorit från He-man universumet. Jag vet inte vad hans dragningskraft är men jag gillade hans rustning när jag va liten, jag tyckte den va så grym! Jag såg ett avsnitt också då han stod och arbetade i sin verkstad och då blev jag fascinerad av hans förmåga att uppfinna mekaniska saker.

Man-At-Arms eller Duncan som han heter är Teelas fosterfar. Han har uppfostrat henne som sin egna dotter efter att hon som barn blev övergiven. Han är också en av de tre som vet prins Adams verkliga identitet. I den nya serien har hans  karaktär ändrats lite och blivit mer allvarlig, lite mörkare och har en mer personlig relation med The sorcerer. Det avslöjas också senare att han är bror till karaktären Fisto.

 

Av David - 19 juli 2012 18:43

Detta är en nystartad bloggserie då jag skriver om och visar upp mina nya prenumerationer som kommer en gång i månaden samt serietidningar och grafiska noveller som jag köpt från Tradera, Bokus, tfaw.com eller CDON.


 


Transformers: More Than Meets The Eye #2, #6

Denna månaden fick jag nr.2 och nr.6 Jag började prenumerera på denna från nummer 4 och framåt så det va därför dom skickade mig nr.2 eftersom jag beställt de numren jag också hade missat. Det roliga med det hela va också att dom skickade mig en Tradepaperback (se bilden nedan, tidningen längst till vänster) med alla de första numren ihopslagna till en tjockare tidning så varför dom skickade mig lösnumren också har jag ingen aning om.


 


Transformers: Robots In Disguise (Tidningen längst till höger) #6

Bumblebee, Prowl och co. fortsätter att försöka behålla freden hemma på ett sargat Cybertron. Men vad gör Optimus Prime på omslaget? Han är ju död. Denna ska bli intressant att läsa


 


Chains Of Chaos #1, #2, #3

En crossover med Vampirella och The Rook. I skrivandets stund har jag redan läst ut denna och den va bra. Lite rörig mellanåt men ändå inom rimliga gränser. Jag köpte alla 3 numren på samma gång på Tradera.


 


Vampirella: Morning In America #1, #2, #3, #4

Denna kan ni nog vänta er en recension på för f*n vad bra denna va! Jag läser denna just nu, är inne på andra delen av sammanlagt fyra. Det va 10 år sedan Vampirella försvann så mörkret har fått härja fritt utan något motstånd. Människorna har slutat röra sig ute på kvällarna för mörkrets varelser har tagit över natten och alla som vistas ute när mörkret faller på går en säker död till  mötes.


 


Avengers vs X-Men #4, #5

Denna månaden kom nummer 5 och 6. Av någon anledning fick jag inte nummer 4 och nummer 1 väntar jag fortfarande på sen flera månader tillbaka. Jag har inte kunnat börja läsa denna serien än pga att jag inte fått det första numret än. Men nu har vi beställt det första numret samt nummer 4 från tfaw.com och förhoppningsvis kommer jag äntligen kunna börja läsa denna inom tre veckors tid!


 

Avengers #27

Jag sitter fast med denna serie också. Eftersom denna utspelar sig samtidigt som Avengers vs X-Men vill jag helst inte läsa denna, förrän jag läst igenom Avengers vs X-Men, för att inte förstöra slutet eller avslöja någon annan viktig händelse som kan ha upstått.


       


Från vänster till höger

Vampirella Transcending Time & Space

Vampirella Summernights

Vampirella Dracula Wars

Vampirella Bloodshed

Fyra Tradepaperbacks som jag ser fram emot att läsa. De två första är svart/vita och de två längst åt höger är i färg. Dessa köpte jag på Tradera, i väldigt fint skick  också så det va ett riktigt kap tycker jag.


 


Black Widow: Pale Little Spider #1, #2, #3

Till sist, ännu ett Tradera köp med vad jag trodde skulle vara med min kvinnliga Marvel favorit, Black Widow, Natasha Romanoff. Black Widow va i alla fall rätt men detta är en helt ny Black Widow vid namn Yelena Belova. Det som lockade mig med denna va varningstexten på utsidan: Parental Advisory Explicit Content

Av David - 17 juli 2012 20:46

 


Allmänt
Skriven av Brian Michael Bendis som är en av de största inom mainstream scenen för serietidningar. Han är en av dom som ligger bakom Marvels Ultimate universum och är den som författar serien Ultimate Spider-Man. Utöver serietidningar har han jobbat med film, TV program, TV-spel och lär ut skrivkonst på Portland State University.
Tecknaren heter John Romita Jr. och har jobbat för Marvel ända sedan 1970 talet. Hans far, som han är döpt efter, jobbar också inom Marvel och har jobbat mycket med serien The Amazing Spider-Man.Berättelsen och tecknandet
En man vid namn Kang The Conqueror dyker helt plötsligt upp på ett Avengers möte och påstår sig vara från framtiden. I handen bär han en domedagsbomb som han säger att Tony Stark har uppfunnit. Tony bekräftar detta men säger att han bara haft den i tankarna och aldrig haft några planer på att faktiskt tillverka den. Kang hotar att använda den om inte Avengers hjälper honom. I framtiden kommer Avengers barn, deras avkommor, att förinta Kang och på så sätt rubba hela tidslinjen. Avengers blir tvungna att hjälpa honom och tar hjälp av Marvel Boy för att bygga en tidsmaskin.
Historien är lite invecklad (vad kan man förvänta sig, det är ju Marvel) men den har sin charm och flätas ihop bra mot slutet. Det jag har problem med i denna serien är tecknandet. Denna stil tilltalar mig inte alls. Den känns alldeles för fattig och mer som en ofärdig skiss än färdigt material. Men den är godkänd, nätt och jämt. 

Ett litet smakprov

 

Allt som allt...

En bra, lite invecklad, berättelse som tyvärr faller lite på betygskalan pga den tråkiga tecknarstilen. Men det är ju en smaksak och den faller inte mig i smaken, men du kanske tycker annorlunda.


Betyg: 3/5 (Bra)

Kan köpas här: http://www.bokus.com/bok/9780785145004/avengers-v-1/#blogs


Av David - 16 juli 2012 16:29

Jag måste säga att jag är väldigt tveksam till om jag ska köpa det här spelet. Det förra Transformers spelet jag köpte till mitt PS3, Transformers The Game, är utan tvekan det sämsta spelet jag spelat på mitt ps3 hittils. Men å andra sidan kan jag inte döma alla framtida Transformers spel pga ett dåligt spel. Trailern ser så otroligt lockande ut och låten i den är sjukt bra. Jag får väl vänta tills det  har släppts för att se vad folk tycker om det. Spelet är en fortsättning på Transformers: War For Cybertron så det kanske vore en bra idé att spela det först. Jag har ju tid på mig, Fall Of Cybertron släpps inte i Europa förrän 24:e Augusti. Trailern, som jag länkar till här nedanför, är en av de bästa jag sett.

Av David - 15 juli 2012 08:17

Ja då är det dags för The merc with the mouth, The Crimson Comedian, The regeneratidegenerate att få sitt egna TV spel. Spelet utvecklas av High Moon Studios, samma som har gjort Transformers: Fall of Cybertron. Spelet ska komma ut 2013 och den som gör rösten till Deadpool blir Nolan North, han som gjort rösten till Nathan Drake, huvudpersonen i Uncharted spelen. Deadpool har medverkat i många spel tidigare men han har aldrig haft sitt egna spel. En intressant fakta att veta är att Nolan North har haft Deadpools röst tidigare i spelet Spider-Man: Shattered Dimensions där Spider-Man får medverka i Deadpools reality show och klara en massa utmaningar för att vinna ett fragment som han behöver. Till slut lyckas han vinna fragmentet men får reda på att det är en billig kopia (Made in Canada). Jag hoppas det är denna typ av humor vi kan förvänta oss i detta spelet också. Ingen info är utgiven om vilken plattform det kommer bli.


Av David - 14 juli 2012 17:16

 

Allmänt

Författad av Jeph Loeb som också har varit producent/författare åt TV serierna Smalville och Lost samt en prisbelönt serietidnings författare som har jobbat med stora namn som Captain America, Daredevil, Superman, Batman och många mer.

Tecknaren heter Arthur "Art" Adams vars första arbete inom serietidnings branschen var en Marvel serie från 1985 vid namn Longshot. Han har jobbat med många grafiska noveller inom Marvel som The Uncanny X-Men, Fantastic Four och Hulken och andra stora namn utanför Marvel som tex Vampirella, The Rocketeer och Action Comics.


Berättelsen och tecknandet

Ännu en bok från Marvels mörka "Ultimate" universum. Världen va på gränsen till undergång och många hjältar som tex Wolverine fick sätta livet till. Fantastic Four har splittrats, X-men existerar inte längre och mutanter anses vara kriminella och jagas men då samlas ett gäng unga hjältar för att återuppbygga morgondagen och det är där denna boken tar sin början. Boken innehåller 5 kapitel, en för varje person i den nya gruppen av hjältar. Jimmy Hudson som är Wolverines son, Karen Grant som bor i Baltimore och gömmer sig från sitt förflutna, från sitt riktiga namn som är Jean Grey, en kille från Chicago vid namn Derek Morgan som gömmer sin sanna identitet från sin bror som är polis och i Orange County där highschool drottningen Liz Allan  lever i lögn om vem eller vad hon egentligen är från sina vännner och väl sammanslagna vill dessa fyra nå ut och få kontakt med den farligaste personen i hela Ultimate universumet, Hulken.

En intressant berättelse om hur dessa fyra liv flätas samman. Det hela börjar med att Jimmy Hudson får besök av en kvinna som bär med sig ett meddelande från hans döda far Wolverine. Kort därefter börjar Jimmy söka upp alla, en efter en för att starta en ny typ av X-men grupp. En härlig berättelse och jag är glad att få vara med från början för en gångs skull. 

Tecknandet är väldigt snyggt och detaljrikt. Det enda jag har att klaga på egentligen är hur de har gestaltat hulken. Jag vet att detta inte är Marvels vanliga universum, utan ett alternativt sådant, så hulken kan väl egentligen se helt annorlunda ut här men jag tycker i alla fall dom borde gjort honom grön istället för grå. Men det är nog en vanesak.


 

Ett litet smakprov

 

Allt som allt...

Mycket bra läsning och intressant! Jag ser fram emot att läsa fortsättningen på denna. Kanske det finns några framtida crossovers att göra inom Ultimate universumet mellan de överlevande hjältarna, ska bli roligt och se hur det utvecklas.


Betyg: 4 (Mycket bra)

Kan köpas här: http://www.bokus.com/bok/9780785140146/ultimate-comics-x-origins/#blogs

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se