Nördkulturen

Alla inlägg under mars 2012

Av David - 6 mars 2012 17:14

Klassiska filmer är något som ligger nördar varmt om hjärtat och jag såg en underbar klassiker i Söndags kväll. Självklart har jag sett den tidigare men jag har aldrig haft en blogg tidigare så jag har kunnat skriva om det. Filmen heter The Adventures Of Robin Hood med skådespelaren Errol Flynn. Redan första gången jag såg den, på TV för många år sedan, blev jag fäst direkt vid den karatmatiske huvudpersonen spelad av Errol Flynn. Jag har aldrig sett någon gestalta Robin Hood så bra. Dagens hjältar ska alltid ha någon mörk hemlighet eller lida av något från sitt förflutna eller något liknande men på denna tiden, innan allt detta mörker sänkte sig över filmvärlden va hjälten i filmen inget annat än perfekt och självklart damernas räddare i nöden och vem bättre än Errol Flynn att framföra det? Ingen!.

Historien tilltalar mig i alla avseenden. Alla känner nog till historien om Robin Hood, en "outlaw" som kämpar mot orättvisorna i sitt hemland som styrs av kungens elaka bror prins John. Sin laglösa livsstil till trots får han upp ögonen för den fina, vackra lady Marion som naturligtvis faller för våran hjältes charm.

       


Favoritscen från filmen är när Robin Hood kliver in på prins Johns festmåltid med en död hjort över axlarna och slänger den på bordet framför honom. Lite ord utväxlas och prins John bjuder Robin Hood på lite kött från festmåltiden och tillkännager sedan för alla att han har tagit över styret för England menats hans bror Richard The Lionheart är borta och krigar i korstågen. Robin spottar då ut köttet han har i munnen och min favorit dialog i filmen påbörjas:


Prins John: "What´s the matter? Have you no stomach for honest meat?"

Robin Hood "For honest meat yes. But I´ve no stomach for traitors"

Prins John: ""You call me a traitor?"

Robin Hood: "You? yes. And every man here who offers you allegiance"


Rätt modig grej att säga när han är omgiven av adelsmän och riddare som alla sätter sin lojalitet till prins John.

Jag tycker helt klart den är värd att se. Det finns ingen bättre Robin Hood än denna. Trailern här nedanför gör inte filmen rättvisa, man måste se hela.


ANNONS
Av David - 4 mars 2012 11:38

Mitt senaste Tradera köp består av en bok med mycket imponerande bilder av vackra rymdskepp. Jag är helt tokig i genren science fiction och har väldigt svårt att motstå något som är kopplat till detta. Hela idén om att färdas uppe i den oändliga rymden, stöta på massor med ovanliga planeter med varierande vegetation, mineraler, rymdvarelser, flytande gigantiska rymdstäder i omloppsbana och helt annorlunda kulturer än våran egen är rätt fascinerande och det finns knappt några gränser dit fantasin kan ta dig i litteraturens värld när det komer till just sci-fi.

Men denna bok jag köpt är inget skönlitterärt verk direkt utan mer en bilderbok. Boken heter egentligen 20th Century Foss (2000 talets Foss) vilket egentligen är menat som en form av komisk liknelse till 20th Century Fox men som gick förlorad i översättningen. Det måste vara samma artist som gjorde många av konstverken till det gamla rollspelet Marc Millers Traveller för stilen påminner väldigt mycket av dom bilderna som fanns med där.


      

 
ANNONS
Av David - 3 mars 2012 12:37

Lite om nördkulturen


Alla har vi använt begreppet nörd någon gång men få personer vet att det finns en hel kultur baserad kring detta missuppfattade ord som många förknippar med en negativ benämning. Jag är en nörd, jag har varit en nörd mestadels av mitt 32 åriga liv och jag skulle inte vilja byta det mot något annat. I hela mitt liv har jag varit intresserad av spel i alla dess former, TV-spel, Data spel, Rollspel, Figurspel, Brädspel, Kortspel osv och det är mestadels detta som jag kommer skriva om i denna bloggen men även lite annat som hör nördkulturen till som Star Trek och andra TV serier samt filmer och litteratur.

Jag vet att det existerar en stereotyp av nördar med glasbottnar till glasögon, tejpade bågar, vit skjorta instoppad i exempelvis manchester byxor och pennor i höger bröstficka med ett besynnerligt skratt som gärna ska avslutas med någon form av grymtande men inget av detta passar in på mig. Någon bild på mig själv har jag inte än men det kanske dyker upp i framtiden på bloggen nånstans.


 


Jag hoppas mer nördar hitar hit och läser min blogg och som delar samma intressen som mig.

Så fram tills ni hör från mig igen: "Live long and prosper" - Spock


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nördkulturen med Blogkeen
Följ Nördkulturen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se